Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

7 πράγματα που όλα τα ζευγάρια με μεγάλη διαφορά ηλικίας γνωρίζουν

Η διαφορά ηλικίας μεταξύ των μελών μιας ερωτικής σχέσης δεν λέει τίποτα. Και αυτά το γνωρίζουν καλύτερα από όλους, όπως και μερικά ακόμη πράγματα γύρω από αυτήν.



Ο Harrison Ford και η Calista Flockhart. Η Beyoncé και ο Jay Z. Η Blake Lively και ο Ryan Reynolds. Αυτοί είναι μερικοί μόνο από τους A-list celebrities που είναι ζευγάρια με μεγάλη διαφορά ηλικίας μεταξύ τους και ταυτόχρονα μερικά από τα πιο αγαπημένα της showbiz. Τι είναι λοιπόν αυτό που κάνει την κοινωνία μας να αντιμετωπίζει αντίστοιχα ανώνυμα ζευγάρια με μεγάλη καχυποψία ακόμη και στο 2021; Η διαφορά ηλικίας μεταξύ των μελών μιας ερωτικής σχέσης δεν λέει απολύτως τίποτα. Και αυτά το γνωρίζουν καλύτερα από όλους, όπως και μερικά ακόμη πράγματα γύρω από αυτήν. Συνεχίστε λοιπόν να διαβάζετε για να τα μάθετε κι εσείς.

Το στίγμα γύρω από τη διαφορά ηλικίας είναι εξουθενωτικό

Πολλές σχέσεις μεταξύ ζευγαριών με μεγάλη διαφορά ηλικίας έρχονται στο τέλος τους νωρίτερα από ό,τι θα ήθελαν εξαιτίας του στίγματος που διατηρείται στην κοινωνία γύρω από αυτές. Αν λοιπόν γνωρίζετε ένα αντίστοιχο ζευγάρι που παραμένει μαζί για χρόνια σε πείσμα αυτού του στίγματος, τότε λογικά είναι και ένα από τα πιο αγαπημένα στον περίγυρό σας.

Η ψυχική ηλικία είναι πολύ πιο σημαντική από την πραγματική

Ένα ζευγάρι με διαφορά ηλικίας μπορεί να μην έχει ουσιαστικά καμία διαφορά από ένα άλλο, τα μέλη του οποίου έχουν κοντινές ηλικίες. Κι αυτό γιατί η ψυχική ηλικία και η ωριμότητα ενός ανθρώπου διαμορφώνονται από εντελώς διαφορετικούς παράγοντες από αυτόν της πραγματικής ηλικίας. Έτσι, ένας νέος άνδρας μπορεί να είναι σε θέση να σταθεί δίπλα σε μια μεσήλικη γυναίκα και αντίστοιχα μια 20χρονη ενδέχεται να έχει την απαραίτητη ωριμότητα για να συνάψει σχέση με έναν 50χρονο.

Όσο πιο μεγάλα είναι τα μέλη της σχέσης, τόσο ευκολότερο γίνεται

Το ηλικιακό κενό ανάμεσα σε έναν 20χρονο και μια 40χρονη είναι πολύ μεγαλύτερο με πραγματικούς όρους από αυτό μιας 50χρονης με έναν 70χρονο. Αυτό έχει να κάνει προφανώς με τη συσσώρευση βιωμάτων και σοφίας μέσα σε αυτά τα χρόνια. Δεν σημαίνει όμως ότι μια σχέση όπου η διαφορά ηλικίας παρατηρείται σε νέους ανθρώπους δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αρκεί να το θέλουν και οι δύο και όλα θα πάνε καλά.

Καλύτερα να μην το σκεφτόμαστε και πολύ

Όσο περισσότερο σκεφτόμαστε τη διαφορά ηλικίας ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, τόσο χάνουμε και από τις όμορφες στιγμές ανάμεσα σε αυτό, κάνοντας θέμα κάτι που δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί για κανένα λόγο.

Υπάρχουν όντως κάποια προβλήματα στο σεξ

Η λίμπιντο και η αντοχή κατά τη διάρκεια του σεξ αντικειμενικά πέφτουν όταν ένας άνθρωπος μεγαλώνει. Γι’ αυτό και στις σχέσεις με μεγάλη διαφορά ηλικίας, ενδέχεται κάποιες φορές να προκύψουν μερικά προβλήματα που συνδέονται με αυτούς τους παράγοντες. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι με την κατάλληλη βοήθεια από τους ειδικούς δεν λύνονται.

Δεν διαφέρει από οποιαδήποτε σχέση

Οι καλές στιγμές, η διασκέδαση, τα παράπονα και οι μικροεντάσεις είναι ίδιες σε όλες ανεξαιρέτως τις σχέσεις. Έτσι και αυτές όπου συναντάται μια κάποια διαφορά ηλικίας μεταξύ των μελών τους, δεν διαφέρουν στην πραγματικότητα και χρειάζονται το ίδιο νοιάξιμο και προσπάθεια για να κρατήσουν στον χρόνο.

Είναι πιο δύσκολο για τις γυναίκες που είναι μεγαλύτερες από τον σύντροφό τους

Η διαφορά ηλικίας σε μία σχέση, όταν σε αυτή η μεγαλύτερη είναι η γυναίκα, μπορεί να γίνει ιδιαίτερα δύσκολη ως συνθήκη. Οι προκαταλήψεις της κοινωνίας μας και η πατριαρχική δομή της είναι προφανώς πίσω από αυτό, γι’ αυτό και οφείλουμε να συμβάλουμε στη διάλυσή τους με τον τρόπο μας, στηρίζοντας την ελευθερία επιλογής των γυναικών, όποια κι αν είναι αυτή.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Ο Alessandro Michele νέος creative director του οίκου Valentino

Η ανακοίνωση του εμβληματικού οίκου βάζει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν εδώ και καιρό να αναλαμβάνει το τιμόνι του

CELEBS

Δημήτρης Σέρφας: Η ηλικία, η καταγωγή και η αδυναμία στη μητέρα του

Όσα δεν ξέρουμε για τον «Γρηγόρη» από το «Προξενιό της Ιουλίας»

PETS

Πώς να κάνετε τον σκύλο σας να μυρίζει όμορφα χωρίς μπάνιο

8 απλές συμβουλές για καθαρό και μοσχομυριστό σκύλο χωρίς να προϋπθέτει μπανιέρα ή λάστιχο...