Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

8 συμβουλές για να διαχειριστείτε την κατάσταση μετά από μια απιστία του συντρόφου σας

Οι συμβουλές μας για την καλύτερη διαχείριση μιας κατάστασης εξορισμού δύσκολης



Το να μαθαίνει κανείς ότι ο σύντροφός του έχει υπάρξει άπιστος στη σχέση είναι μια από τις πιο δύσκολες στιγμές που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος. Επειδή όμως δεν είναι και το τέλος του κόσμου, διαβάστε εδώ τις συμβουλές μας για να διαχειριστείτε την κατάσταση με τον πιο υγιή τρόπο για εσάς και όσο καλύτερα γίνεται.

Αποδεχθείτε τα συναισθήματά σας

Το σοκ, ο πόνος, η θλίψη και η σύγχυση που μπορεί να νιώθετε μετά από ένα περιστατικό σαν αυτό είναι όλα λογικά και αναμενόμενα συναισθήματα. Κατά πάσα πιθανότητα θα αισθανθείτε ότι βρίσκεστε σε ένα συναισθηματικό rollercoaster για ένα διάστημα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποδεχθείτε, χωρίς να το βιώνετε ενοχικά. Αφήστε το χρόνο να κάνει τη δουλειά του, σταματήστε να κατηγορείτε τον εαυτό σας και σκεφτείτε αφού έχετε πρώτα ηρεμίσει από το πρώτο σοκ αν θα συγχωρέσετε τον σύντροφό σας ή θα χωρίσουν οι δρόμοι σας.

Μην αναζητήσετε να πάρετε εκδίκηση

Η προδοσία που βιώνει ένα άτομο που έχει συνειδητοποιήσει ότι ο σύντροφός του το απατά είναι σαφέστατα έντονη. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να ρίξετε το επίπεδό σας και να αναζητήσετε εκδίκηση για ό,τι έχει συμβεί. Ο δρόμος για την επούλωση των πληγών σας θα είναι μεγάλος, όμως το να το αντιμετωπίσετε με αξιοπρέπεια είναι το πρώτο βήμα για να το ξεπεράσετε. Επιπλέον, επιλέξτε να μην μοιραστείτε την πληροφορία με άτομα τα οποία ξέρετε ότι επίσης θα δρούσαν δυνητικά κατ΄ αυτόν τον τρόπο χωρίς να έχουν πλήρη εικόνα της σχέσης σας, όπως τα μέλη της οικογένειάς σας.

Προσπαθήστε να φροντίσετε τον εαυτό σας

Η περίοδος που διανύετε είναι πολύ δύσκολη για εσάς σε ψυχολογικό επίπεδο και γι’ αυτό οφείλετε να φροντίσετε τον εαυτό σας όπως εσείς ξέρετε καλύτερα να κάνετε. Συνεχίστε να τρέφεστε σωστά, προσπαθήστε να κοιμάστε σωστές και επαρκείς ώρες και αν αυτό είναι εφικτό, κάντε ένα διάλειμμά από την καθημερινότητα για ένα ταξίδι ή για χρόνο διασκέδασης με φίλες και φίλους.

Αποφύγετε το παιχνίδι των κατηγοριών

Το να κατηγορείτε τον εαυτό σας, τον σύντροφό σας, ή οποιονδήποτε άλλον δεν θα αλλάξει αυτό που έχει ήδη συμβεί. Απλά αποδεχθείτε την κατάσταση και προχωρήστε παρακάτω, είτε μαζί, είτε χώρια.

Αφήστε τα παιδιά σας απ’ έξω

Ό,τι κι αν έχει συμβεί στη μεταξύ σας σχέση ως ζευγάρι, τα παιδιά σας παραμένουν παιδιά και των δύο και οφείλετε να συνεχίσετε να λειτουργείτε ως δεμένη οικογένεια. Επιλέξτε να μην εμπλέξετε τα παιδιά σας στην όποια διαμάχη προκύψει ανάμεσά σας και διαχειριστείτε την κατάσταση χωρίς να μοιραστείτε πληροφορίες που θα τα έφερναν δυνητικά σε δύσκολη θέση.

Ζητήστε βοήθεια

Αν έχετε επιλέξει να συνεχίσετε τη σχέση σας με τον σύντροφό σας, αναζητήστε τη βοήθεια ειδικών οι οποίοι θα σας δώσουν απαραίτητες συμβουλές για να σώσετε τη σχέση σας με υγιείς όρους. Ακόμη όμως κι αν χωρίσετε τελικά, αν δείτε ότι δυσκολεύεστε να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας μετά από το περιστατικό, μην περιμένετε ούτε στιγμή ώστε να μιλήσετε με ένα ψυχοθεραπευτή, που θα σας βοηθήσει επίσης να επουλώσετε τα τραύματά σας και να πάτε παρακάτω.

Γίνετε πρακτική

Αν η απιστία αυτή είναι η αιτία του χωρισμού σας, σκεφτείτε πρακτικά πράγματα όπως το που θα μείνετε, αν έχετε αρκετά χρήματα για να προχωρήσετε σε μετακόμιση, τι θα γίνει με τα παιδιά σας και την επιμέλειά τους κλπ. Αναζητήστε νομικές συμβουλές, αλλά και βοήθεια από δικούς σας ανθρώπους αν την έχετε ανάγκη. Επιπλέον, ζητήστε από τον πρώην σύντροφό σας να κάνει εξετάσεις για ΣΜΝ και κάντε τις και εσείς σε περίπτωση που έχετε κάνει σεξ κατά τη διάρκεια ή μετά την απιστία του.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

BLOGS

"Το πιο ρομαντικό που μπορείς να κάνεις για κάποιον είναι να βρεθείς κοντά του όταν σε χρειάζεται" James McAvoy

Γοητευτικός, ταλαντούχος και φιλάνθρωπος – ένας ευγενικός υπερήρωας!

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος