Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

7 σημάδια ότι έχεις πάθει burn out στη σχέση σου

Όταν ό,τι και να κάνει το ταίρι σου σε εκνευρίζει, τότε ίσως έχει έρθει η ώρα να προχωρήσεις



Έχεις παρατηρήσει ότι τον τελευταίο καιρό τρέμεις στην ιδέα του να περάσεις χρόνο με τον σύντροφό σου ή ότι ό,τι και να κάνει σε εκνευρίζει; Τότε ίσως έχεις πάθει burn out στη σχέση σου και έχει έρθει η ώρα να προχωρήσεις μόνη σου, δίνοντας χώρο στον εαυτό σου για κάτι καινούριο που θα καλύπτει τις ανάγκες σου. Ακολουθούν 7 σημάδια που θα πρέπει να σε βάλουν σε σκέψεις.

Οι μικρές χαριτωμένες κινήσεις που κάποτε σε έκαναν να λιώνεις δεν είναι πολύ χαριτωμένες πλέον

Όταν οι ιδιοσυγκρασίες του συντρόφου σου, που κάποτε σε έκαναν να λιώνεις, σου φαίνονται να μην είναι πια και τόσο cute, αλλά εκνευριστικές, τότε υπάρχει ένα έντονο ενδεχόμενο να έχεις πάθει relationship burn out και να πρέπει να προχωρήσεις. Κι αυτό γιατί δεν είναι ότι έκανες λάθος εκτιμήσεις στο παρελθόν για τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου, αλλά επειδή ίσως με το πέρασμα του χρόνου αλλάζουν τα θέλω και οι προτεραιότητές μας.

Δεν αντέχεις άλλο να μιλάς και να λύνεις τα προβλήματά σας

Όλες οι σχέσεις έχουν μικροπροβλήματα και εντάσεις. Όταν όμως χάνεται εντελώς η όρεξη του να τα αντιμετωπίσεις με τον σύντροφό σου και να βρείτε λύσεις για αυτά, τότε ίσως σημαίνει ότι δεν σε ενδιαφέρει καν να συνεχιστεί στην πραγματικότητα αυτή η σχέση και αναζητάς κάτι άλλο.

Τσακώνεστε συνέχεια

Με την παραμικρή αφορμή. Και δεν φαίνεται καν να σου προκαλεί τόσο έντονη δυσφορία, γιατί πολύ απλά αυτή η σχέση έχει στην πραγματικότητα τερματίσει μέσα σου.

Η ιδέα του να περάσεις χρόνο μαζί του σε κάνει να νιώθεις απίστευτη κούραση

Όταν ακόμη και το σινεμά τα Σαββατοκύριακα που πηγαίνατε για να χαλαρώσετε παρέα σου προκαλεί απίστευτη κούραση και ψυχολογική πίεση, τότε ίσως όλη σας η σχέση να είναι κάπως έτσι και να είστε και οι δύο έτοιμοι για τη single life ή έναν άλλο σύντροφο.

Το μάτι σου παίζει

Και δεν μιλάμε για αθώο φλερτ που πάντα προβλέπεται ακόμη και εντός μιας σχέσης, αλλά για εκείνο το τσατ με τον συνάδελφό σου που είναι πάντα ενεργό ή τα ποτά με τον ξάδερφο της κολλητής σου που έχουν γίνει πολύ συχνά τελευταία. Παραδέξου το, πρέπει να χωρίσεις.

Το σεξ είναι μιεχ, ό,τι και να κάνεις για να βοηθήσεις την κατάσταση

Το σεξ αποτελεί έναν πολύ σημαντικό δείκτη για να αντιλαμβανόμαστε πότε η χημεία ενός ζευγαριού παραμένει δυνατή ή πότε είναι καλό και για τους δύο να πάρουν διαφορετικούς δρόμους. Αν λοιπόν εδώ και καιρό δεν περνάς και τόσο καλά στο σεξ, σκέψου μήπως φταίει το ότι μέσα σου η φλόγα για αυτή τη σχέση έχει σβήσει μια για πάντα.

Το να μιλάς για το κοινό σας μέλλον σου φαίνεται σαν ταινία επιστημονικής φαντασίας

Αν το να κάνετε μαζί σχέδια για το μέλλον σας φαντάζει σαν σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας και πολλές φορές σε τρομάζει, είναι επειδή μάλλον δεν επιθυμείς να έχεις με τον σύντροφό σου ούτε μέλλον, μα ούτε και παρόν. Γι' αυτό παραδέξου ότι δεν θέλεις αυτή η σχέση να συνεχιστεί και ξεκίνα μια νέα σελίδα στη ζωή σου, μόνη ή με έναν διαφορετικό σύντροφο.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

CELEBS

Νατάσσα Μποφίλιου: Ποζάρει αγκαλιά με την αδελφή της - Μοιάζουν πολύ!

Η τραγουδίστρια παραβρέθηκε στην παρουσίαση δίσκου του Πάνου Μουζουράκη

CELEBS

Πάνος Μουζουράκης - Μαριλού Κόζαρη: Η αποκάλυψη για τη βάφτιση της κόρης τους

Η ατάκα του καλλιτέχνη που αιφνιδίασε τους ρεπόρτερ