Γιατί το timing έχει σημασία όταν μπαίνεις σε μία νέα σχέση

Κι όμως, το timing μετρά πολύ περισσότερο από όσο νομίζουμε!

Ναταλία Πετρίτη

Θυμάσαι εκείνη τη φορά που γνώρισες τον πιο υπέροχο άνθρωπο, σε ήθελε εξίσου, αλλά το μεταπτυχιακό σου δεν άφηνε περιθώρια για ραντεβού και σχέσεις; Το σωστό timing έχει τεράστια σημασία για το αν θα εξελιχθεί καλά μια σχέση και αυτοί είναι οι λόγοι!

Είναι πιο εύκολο να διαθέσεις χρόνο και να δεσμευτείς

Το σωστό timing επιτρέπει και στα δύο άτομα μιας σχέσης να επενδύσουν περισσότερο χρόνο στο να γνωριστούν ουσιαστικά, ενώ σημαίνει ότι και οι δύο αυτοί άνθρωποι είναι ανοιχτοί σε δεσμεύσεις με νόημα και βάθος στον χρόνο.

Η σχέση είναι πιθανότερο να είναι επιτυχημένη

Το σωστό timing είναι η καλύτερη βάση για σχέσεις που είναι υγιείς στον πυρήνα τους, τα μέλη τους ξέρουν και τα δύο τι προσδοκούν και κρατούν περισσότερο στον χρόνο.

Οι προτεραιότητές μας μπορούν να καταστρέψουν μια σχέση

Το σωστό timing για να πετύχει μία σχέση έχει νόημα καθώς από τη μια περίοδο στην άλλη, οι άνθρωποι αλλάζουμε προτεραιότητες. Είναι πολύ διαφορετικό να γνωριστείς για παράδειγμα με έναν άνθρωπο που σου αρέσει πολύ όταν εσύ έχεις μόλις τελειώσει τις σπουδές σου και ψάχνεις να δεις ποια θα είναι η επόμενή σου κίνηση, από το να τον γνωρίσεις ενώ είσαι ήδη εργαζόμενη και με μια σταθερή καθημερινότητα.

Το σωστό timing μπορεί να μειώσει το αίσθημα του ρίσκου γύρω από μια σχέση

Το να γνωρίσεις έναν άνθρωπο που σε ενδιαφέρει όταν εσύ βρίσκεσαι για παράδειγμα ανάμεσα σε δύο διαφορετικές χώρες ή όταν ένα μέλος της οικογένειάς σου περνά μια δοκιμασία με την υγεία του, σημαίνει για εσένα ότι το να προχωρήσει η σχέση σας ενέχει ένα ρίσκο κάποιος από τους δυο σας να πληγωθεί. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, το καλό timing μειώνει το αίσθημα αυτό και κάνεις ό,τι σου λέει η καρδιά σου χωρίς να σκέφτεσαι πολλά πολλά.

Το σωστό timing αυξάνει την προθυμία μας να επενδύσουμε στην οικειότητα

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι βασισμένες στην οικειότητα. Όσο περισσότερο ανοιγόμαστε, τόσες περισσότερες αναμνήσεις αποκτούμε μαζί και τόσο περισσότερο δενόμαστε. Το καλό timing για μια ερωτική γνωριμία σημαίνει ότι και οι δυο σας θα είστε διαθέσιμοι ώστε να επενδύσετε παραπάνω στο χτίσιμο αυτής της οικειότητας, γι’ αυτό και η σχέση που θα προκύψει θα είναι κατά πάσα πιθανότητα επιτυχημένη.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares