Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί επιλέγεις διαρκώς τους λάθος ερωτικούς συντρόφους και τι να κάνεις ώστε αυτό να αλλάξει

Οι λανθασμένες επιλογές στους ερωτικούς μας συντρόφους δεν είναι θέμα τύχης, αλλά έχουν βαθύτερα αίτια



Αναρωτιέσαι γιατί ξεκινάς διαρκώς σχέσεις με άτομα που είναι εντελώς ακατάλληλα και λάθος για εσένα; Πριν κατηγορήσεις τον εαυτό σου, δες τι μπορεί να φταίει χωρίς να το έχεις καν συνειδητοποιήσει και σύντομα η τύχη στα ερωτικά σου θα αλλάξει.

Δεν έχεις αντιληφθεί την αξία σου

Ένας από τους βασικούς λόγους που ερωτικοί σου σύντροφοι είναι πολύ κατώτεροι από αυτό που θα έπρεπε να έχεις στο πλάι σου δεν είναι άλλος από το ότι δεν έχεις αντιληφθεί την αξία σου ως άτομο. Αναζητάς πάντα το bare minimum από έναν άντρα, πιστεύοντας ότι δεν αξίζεις κάτι παραπάνω, γι’ αυτό και στο τέλος απογοητεύεσαι πλήρως. Καιρός λοιπόν να καταλάβεις πόσο αξίζεις σαν άτομο και να διεκδικήσεις όσα εσύ επιθυμείς πραγματικά από τον σύντροφό σου.

Η μοναξιά σου σε οδηγεί στο να παρακάμπτεις τα red flags

Η μοναξιά είναι μια κατάσταση δύσκολη, όταν μάλιστα κρατά καιρό, γι’ αυτό πέφτεις συχνά στην παγίδα του να παρακάμπτεις τα red flags που είναι εμφανή σε έναν άντρα από την πρώτη κιόλας στιγμή, μόνο και μόνο για να μπεις σε μια σχέση. Μαθαίνοντας λοιπόν να περνάς και μόνη σου καλά, σιγά σιγά θα καταφέρεις να κάνεις πολύ καλύτερες επιλογές στα ερωτικά σου, που δεν θα αποδεικνύονται κακές περιπτώσεις ανθρώπων όπως το προηγούμενο διάστημα.

Είσαι people pleaser

Είναι πολύ πιθανό να τραβάς τους χειρότερους πιθανούς συντρόφους εξαιτίας του ότι είσαι people pleaser και αδυνατείς να πεις όχι. Προσπάθησε να καταλάβεις ότι εκείνος ο συνάδελφος που επιμένει εδώ και μήνες να βγείτε ραντεβού μπορεί να κάνει και χωρίς εσένα, αφού στην πραγματικότητα δεν σου αρέσει.

Πιστεύεις ότι μπορείς να αλλάξεις έναν ερωτικό σύντροφο

Ξέρεις από την αρχή ότι το άτομο με το οποίο μπαίνεις σε μία σχέση έχει στοιχεία στο χαρακτήρα του που είναι προβληματικά. Κι όμως πιστεύεις ότι έχεις τη δύναμη να τα αλλάξεις και να ζήσετε έναν έντονο έρωτα. Λυπόμαστε που θα στο χαλάσουμε, αλλά αυτό δεν συμβαίνει ούτε στις ταινίες.

Είχες κακά ή καθόλου ανδρικά πρότυπα στην παιδική σου ηλικία

Στην παιδική σου ηλικία, η πατρική φιγούρα η οποία γνώρισες διέθετε εντελώς τοξικά και προβληματικά χαρακτηριστικά τα οποία αναζητάς σήμερα σε έναν ερωτικό σύντροφο ή ήταν εντελώς απούσα, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζεις καν τι σημαίνει να σχετίζεσαι με έναν αξιόλογο άνθρωπο. Αυτό εξηγεί και το ότι κάνεις λάθος επιλογές ως προς τα άτομα που διαλέγεις στις ερωτικές σου σχέσεις.

Το καλό με όλα τα παραπάνω προβληματικά patterns είναι ότι όταν τα αντιληφθείς, είναι πραγματικά εύκολο να τα αλλάξεις ριζικά. Γι’ αυτό κάνε δουλειά με τον εαυτό σου, κατάλαβε ότι αξίζεις ό,τι καλύτερο και θα δεις ότι σταδιακά τα άτομα που θα διαλέγεις θα είναι άξια για να τα κρατήσεις στη ζωή σου.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.