Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να βοηθήσεις έναν ερωτικό σύντροφο που ταλαιπωρείται από το άγχος και το stress

Τι να κάνεις για να στηρίξεις τον σύντροφό σου που αντιμετωπίζει ένα σημαντικό πρόβλημα στην καθημερινότητά του



Οι διαταραχές άγχους είναι δυστυχώς όλο και πιο διαδεδομένες στην εποχή μας, δυσκολεύοντας τόσο την καθημερινότητά μας, όσο και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις τι μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις τον ερωτικό σου σύντροφο να διαχειριστεί το άγχος και το stress του, χωρίς να διαταραχθεί η ισορροπία στη σχέση σας.

Pixel

Μάθε όσα μπορείς για το πρόβλημα

Για να υποστηρίξεις έναν άνθρωπό σου σε ανάγκη, οφείλεις πρωτίστως να ενημερωθείς για το πρόβλημά του. Διάβασε επιστημονικά άρθρα και μελέτες για το άγχος και το stress, μίλα με έναν ειδικό αν είναι εύκολο και ζήτα οδηγίες που θα σε βοηθήσουν στο δύσκολο έργο σου.

Επένδυσε στην επικοινωνία σας

Ο σύντροφός σου που ταλαιπωρείται από άγχος και stress πρέπει να γνωρίζει ότι είσαι δίπλα του στον αγώνα ώστε να το ξεπεράσει. Γι’ αυτό επένδυσε στη μεταξύ σας επικοινωνία, μοιραστείτε τις σκέψεις, τους φόβους και τα άγχη σας και σιγά σιγά η κατάσταση θα βελτιωθεί.

Pixel

Μην τον πιέζεις

Το να λες σε έναν άνθρωπο σε πανικό να μην αγχώνεται όχι απλά δεν βοηθά, αλλά δείχνει και ότι δεν υπάρχει ουσιαστική ενσυναίσθηση του προβλήματός του. Γι’ αυτό μην πιέζεις την κατάσταση και άκου ό,τι έχει να σου πει σε περίπτωση που και ο ίδιος νιώθει την ανάγκη να το κάνει.

Δημιούργησε μια σταθερή ρουτίνα και μάθε τεχνικές χαλάρωσης

Το να διατηρείτε ως ζευγάρι μια συγκεκριμένη ρουτίνα βοηθά εντυπωσιακά τους ανθρώπους με άγχος και stress, αφού δημιουργείται μια σταθερά στη ζωή και στιγμές που έχουν να περιμένουν με λαχτάρα, όπως το ραντεβού της Παρασκευής, το βραδινό γεύμα σας κοκ. Επιπλέον, οι τεχνικές χαλάρωσης είναι εξίσου πολύτιμες, με το μασάζ και το να ξαπλώνετε αγκαλιά να βρίσκονται στην κορυφή.

Μην σταματάς να ρωτάς αν θέλετε να κάνετε πράγματα μαζί

Όταν ο σύντροφός σου ταλαιπωρείται έντονα από άγχος και stress, μπορεί ανά διαστήματα να σταματάς να τον ρωτάς αν θέλει να κάνετε πράγματα μαζί, σκεπτόμενη ότι δεν είναι σε φάση για κάτι τέτοιο. Κι όμως, όταν το κάνεις αυτό, ο σύντροφός σου νομίζει ότι δεν ενδιαφέρεσαι πια για εκείνον, με αποτέλεσμα άγχος και stress να εντείνονται. Γι΄αυτό, συνέχισε ό,τι έκανες έτσι κι αλλιώς στη σχέση σας.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να (ξανα)κερδίσεις την εμπιστοσύνη του…

Και κυρίως πώς να μην την (ξανα)χάσεις!

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μια κρύο μια ζέστη; Να γιατί ήρθε η ώρα να διαγράψεις τον αριθμό του

Αν εκείνος δεν ξέρει τι θέλει από σένα, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δείξε ότι εσύ ξέρεις και μην αφήσεις κανέναν να παίζει μαζί σου

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 17 Μαΐου

Δράστε με γνώμονα τη λογική και έπειτα με το συναίσθημα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Theodore παρουσιάζει το νέο single και music video του με τίτλο “The Big Rip”

Σε σκηνοθεσία Κωστή Θεοδοσόπουλου και με τις Μαρία Αλιφέρη και Δήμητρα Βλαγκοπούλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Queer Movie Nights 2024: Φεστιβάλ LGBTQΙ+ ταινιών από το περιοδικό ANTIVIRUS

Οι queer κινηματογραφικές βραδιές επιστρέφουν για 3η χρονιά στον κινηματογράφο Τριανόν και το Ινστιτούτο Γκαίτε, 16 έως 20 Μαΐου. Γράφει ο Χρίστος Δημητρίου