Πώς να βοηθήσεις έναν ερωτικό σύντροφο που ταλαιπωρείται από το άγχος και το stress

Τι να κάνεις για να στηρίξεις τον σύντροφό σου που αντιμετωπίζει ένα σημαντικό πρόβλημα στην καθημερινότητά του

Ναταλία Πετρίτη

Οι διαταραχές άγχους είναι δυστυχώς όλο και πιο διαδεδομένες στην εποχή μας, δυσκολεύοντας τόσο την καθημερινότητά μας, όσο και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις τι μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις τον ερωτικό σου σύντροφο να διαχειριστεί το άγχος και το stress του, χωρίς να διαταραχθεί η ισορροπία στη σχέση σας.

Μάθε όσα μπορείς για το πρόβλημα

Για να υποστηρίξεις έναν άνθρωπό σου σε ανάγκη, οφείλεις πρωτίστως να ενημερωθείς για το πρόβλημά του. Διάβασε επιστημονικά άρθρα και μελέτες για το άγχος και το stress, μίλα με έναν ειδικό αν είναι εύκολο και ζήτα οδηγίες που θα σε βοηθήσουν στο δύσκολο έργο σου.

Επένδυσε στην επικοινωνία σας

Ο σύντροφός σου που ταλαιπωρείται από άγχος και stress πρέπει να γνωρίζει ότι είσαι δίπλα του στον αγώνα ώστε να το ξεπεράσει. Γι’ αυτό επένδυσε στη μεταξύ σας επικοινωνία, μοιραστείτε τις σκέψεις, τους φόβους και τα άγχη σας και σιγά σιγά η κατάσταση θα βελτιωθεί.

Μην τον πιέζεις

Το να λες σε έναν άνθρωπο σε πανικό να μην αγχώνεται όχι απλά δεν βοηθά, αλλά δείχνει και ότι δεν υπάρχει ουσιαστική ενσυναίσθηση του προβλήματός του. Γι’ αυτό μην πιέζεις την κατάσταση και άκου ό,τι έχει να σου πει σε περίπτωση που και ο ίδιος νιώθει την ανάγκη να το κάνει.

Δημιούργησε μια σταθερή ρουτίνα και μάθε τεχνικές χαλάρωσης

Το να διατηρείτε ως ζευγάρι μια συγκεκριμένη ρουτίνα βοηθά εντυπωσιακά τους ανθρώπους με άγχος και stress, αφού δημιουργείται μια σταθερά στη ζωή και στιγμές που έχουν να περιμένουν με λαχτάρα, όπως το ραντεβού της Παρασκευής, το βραδινό γεύμα σας κοκ. Επιπλέον, οι τεχνικές χαλάρωσης είναι εξίσου πολύτιμες, με το μασάζ και το να ξαπλώνετε αγκαλιά να βρίσκονται στην κορυφή.

Μην σταματάς να ρωτάς αν θέλετε να κάνετε πράγματα μαζί

Όταν ο σύντροφός σου ταλαιπωρείται έντονα από άγχος και stress, μπορεί ανά διαστήματα να σταματάς να τον ρωτάς αν θέλει να κάνετε πράγματα μαζί, σκεπτόμενη ότι δεν είναι σε φάση για κάτι τέτοιο. Κι όμως, όταν το κάνεις αυτό, ο σύντροφός σου νομίζει ότι δεν ενδιαφέρεσαι πια για εκείνον, με αποτέλεσμα άγχος και stress να εντείνονται. Γι΄αυτό, συνέχισε ό,τι έκανες έτσι κι αλλιώς στη σχέση σας.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares