Γιατί χρειάζομαι συνεχώς επιβεβαίωση στη σχέση μου;

Τι πραγματικά συμβαίνει και αναζητάς διαρκώς επιβεβαίωση από τον/την ερωτικό/-ή σου σύντροφο

Ναταλία Πετρίτη

Ενώ είναι καλό να δεχόμαστε επιβεβαίωση στη ζωή μας και στον ερώτα, από ένα σημείο και μετά χρειάζεται απλώς να εμπιστευόμαστε το ένστικτό μας και τον/την σύντροφό μας και να σταματάμε να την αναζητούμε διακαώς. Αν λοιπόν εσύ δεν φαίνεται να έχεις ξεπεράσει το σημείο που χρειάζεσαι συνεχώς επιβεβαίωση για να είσαι καλά σε αυτή τη σχέση, διάβασε τι μπορεί να φταίει για την κάτασταση.

Ήσουν ανασφαλής ως έφηβος/-η και πιστεύεις ακόμη ότι δεν αξίζεις τίποτα

Όλα ξεκινούν από τα βιώματα του παρελθόντος μας και η εφηβεία στην προκειμένη περίπτωση παίζει τεράστιο ρόλο. Αν λοιπόν υπήρξες ένας ή μια έφηβος/-η με μεγάλες ανασφάλειες και κόμπλεξ, είναι πολύ πιθανό να πιστεύεις ακόμη ότι δεν αξίζεις τίποτα. Αυτό είναι που σε κάνει να αναζητάς διαρκή επιβεβαίωση τόσο από τον/την ερωτικό/-ή σου σύντροφο, όσο και από όλες σου τις κοινωνικές σχέσεις στην πραγματικότητα. Αυτό είναι όμως κάτι που αναμφίβολα πρέπει να δουλέψεις σοβαρά μέσα σου.

Δεν πίστευες ποτέ ότι θα βρεθείς σε μια σχέση

Απότοκο του παραπάνω, δεν πίστευες ποτέ ότι θα βρεθείς σε μια ευτυχισμένη σχέση και τώρα επερωτάς συνεχώς το πως είσαι σε αυτήν τη θέση. Γι’ αυτό και αναζητάς διακρώς την επιβεβαίωση.

Φοβάσαι την απόσταση

Ακόμη κι αν δεν είσαι σε μια σχέση εξ αποστάσεως, ακόμη και δύο μέρες μακριά από το ταίρι σου είναι στο μυαλό σου σαν να καταρρέει ο κόσμος σου. Πρέπει όμως να μάθεις να ζεις και με τις αποστάσεις που πάντα είναι στο πρόγραμμα σε μια υγιή σχέση.

Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στη σχέση σας

Εδώ δεν φταις μόνο εσύ αλλά και το άτομο που έχεις δίπλα σου. Όταν δεν καταφέρνετε εξαρχής να χτίσετε εμπιστοσύνη στη σχέση σας, τότε η διαρκής αναζήτηση εμπιστοσύνης μπαίνει στο παιχνίδι και σας κάνει άνω κάτω.

Φοβάσαι ότι τα πράγματα πάνε ανέλπιστα καλά

Ίσως στο παρελθόν να είχες κακές εμπειρίες από σχέσεις που δεν πήγαν και τόσο καλά. Γι’ αυτό και τώρα, που όλα εξελίσσονται όμορφα για τη σχέση σου, να νιώθεις ότι επειδή όλα πάνε ανέλπιστα καλά, κάτι κρύβεται πίσω από αυτήν την ευημερία. Προσπάθησε όμως να χαλαρώσεις. Αλλιώς κινδυνεύεις να καταστρέψεις από μόνος/η μια σχέση καθ’ όλα υπέροχη για σένα και για το ταίρι σου.

 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares