Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τον ζηλεύεις πολύ; Αυτοί είναι 7 πιο απλοί τρόποι για να καταπολεμήσεις τη ζήλια

Ήρθε η ώρα να την νικήσεις. 



Έχεις βγει βόλτα με τον σύντροφό σου. Περνάτε τέλεια και είσαι ευτυχισμένη. Εκεί που γυρίζεις να τον κοιτάξεις, όμως, συνειδητοποιείς ότι εκείνος αντί να έχει το βλέμμα του κολλημένο πάνω σου, χαζεύει την κοπέλα στο διπλανό τραπέζι. Εκείνη με τα τέλεια ρούχα, τα τέλεια μαλλιά, το τέλειο σώμα. Όταν του ζητάς το λόγο, αυτός σου απαντάει «Έλα ρε μωρό μου, δεν έκανα τίποτα» και κατά βάθος ξέρεις ότι έχει δίκιο. Εξάλλου κι εσύ την κοίταζες με θαυμασμό πριν λίγα λεπτά.

Για να μην χαλάσει το απόγευμα σου και ακόμα περισσότερο η σχέση σου από κάτι τέτοιες εκρήξεις ζήλιας, καλό είναι να δουλέψεις πάνω σε 7 τυπικά περιστατικά τα οποία, αν προκύψουν, μπορεί να δημιουργήσουν σκηνές ζηλοτυπίας και καυγάδες ανάμεσα σας. Έτσι θα είσαι προετοιμασμένη και δεν θα χαλάσεις την καλή σου διάθεση.

1. Όταν κοιτάει άλλες γυναίκες. Πριν ακόμα καθίσετε κάπου, κοιτάς γύρω σου για όμορφες γυναίκες. Αν υπάρχει κάποια στο οπτικό του πεδίο, του ζητάς να πάτε σε άλλο τραπέζι/ξαπλώστρα/ καφετέρια. Λάθος! Σύμφωνα με έρευνες, οι άντρες κοιτάζουν γιατί το άγνωστο τους φαίνεται όμορφο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σε κερατώσει, ούτε ότι κινδυνεύεις από ένα απλό κοίταγμα. Μην είσαι, λοιπόν, ανασφαλής και προσπάθησε να του κεντρίσεις το ενδιαφέρον με τη δική σου παρουσία.

2. Όταν τον κοιτάζουν άλλες γυναίκες. Ναι, είναι εκνευριστικό, αλλά δεν χρειάζεται να τσαντίζεσαι. Εκείνος εμφανώς δεν φταίει, εκείνη είναι μια τυχαία που δεν θα ξαναδείς. Οπότε, απόλαυσε το γεγονός ότι εσύ έχεις έναν αξιοπρόσεχτο άντρα και μην χαλάς τη διάθεσή σου.

3. Όταν θέλει να βγει με τους φίλους του και δεν σε θέλει μαζί. Όλοι χρειαζόμαστε την αυτονομία μας, όταν είμαστε σε μια σχέση. Αν θέλεις να είστε συνέχεια μαζί, προσπάθησε να τον πάρεις μαζί σου στα ψώνια, στο πεντικιούρ ή στο σπίτι της φίλης σου για να συζητήσετε για τον επίπονο χωρισμό της. Αν επιβιώσετε από αυτό, τότε πήγαινε κι εσύ στην καφετέρια όπου παρακολουθούν ποδόσφαιρο.

4. Όταν ανακαλύπτεις ότι κρατάει τις φωτογραφίες της πρώην του. Λίγοι είναι οι άνθρωποι που πετούν όλες τις αναμνήσεις μιας παλιάς σχέσης. Αν έχεις έστω κι ένα δώρο/φωτογραφία/εισιτήριο από σινεμά από παλιότερη σχέση, τότε καταλαβαίνεις. Όση σημασία έχει για σένα, τόση έχει και για τον αγαπημένο σου.

5. Όταν χάνει κιλά κι εσύ ούτε γραμμάριο. Κάνετε μαζί δίαιτα -και μάλιστα εσύ πηγαίνεις και γυμναστήριο- αλλά εκείνος χάνει αμέσως 3 κιλά κι εσύ μόλις 200 γραμμάρια. Είναι δύσκολο κι εκνευριστικό. Προσπάθησε να αισθανθείς καλά για εκείνον και μην σταματήσεις τη δική σου προσπάθεια. Μήπως τελικά εκείνος τα έχασε επειδή είχε παραπανίσια κιλά κι εσύ όχι;

6. Όταν γυναίκες του στέλνουν μηνύματα στο facebook/κινητό. Κάθε γραπτό μήνυμα έχει και το νόημα που του δίνεις εσύ. Προσπάθησε να το διαβάσεις με διαφορετικές "φωνές" για να διαπιστώσεις εάν είναι φιλικό ή όχι. Για να κάνεις το απόλυτο τεστ, διάβασε με διαφορετικές "φωνές" και τα μηνύματα που έχεις γράψει εσύ. Μήπως κάποια είναι παρεξηγήσιμα, όταν βγάλεις τον παράγοντα "φιλία" ή "πείραγμα" από τη μέση;

7. Όταν δεν μπορεί να σταματήσει να μιλάει για την καταπληκτική συνάδελφο του. Εάν δεν την ξέρεις, προσπάθησε να την γνωρίσεις, ώστε να σταματήσεις να την σκέφτεσαι ως την πιο σέξι γυναίκα που πάτησε το πόδι της στη γη. Από την άλλη, μπορεί ο ενθουσιασμός του να μην αφορά αποκλειστικά σε εκείνη αλλά να εκφράζεται έτσι για… εκπαιδευτικούς λόγους. Με λίγα λόγια, μπορεί να σου ρίχνει σπόντες για να αλλάξεις. Οπότε την επόμενη φορά που θα σου πει "η Νάντια είναι καταπληκτική ακροάτρια" σκέψου μήπως θέλει να σου πει ότι εσύ δεν τον ακούς ποτέ!

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου – Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρίζουν μετά από 10 χρόνια

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ζευγαριού

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πασχαλινά έθιμα: "Λαζαράκια" και κάλαντα του Λαζάρου

Το Πάσχα ξεκινά με το Σάββατο του Λαζάρου και η παράδοση θέλει να νοστιμίζει με τα «Λαζαράκια».

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά