Νιώθω πως δε με αγαπούν: Γιατί συμβαίνει και πώς να το αλλάξεις

Όλοι οι λόγοι που μπορεί να αισθάνεσαι έτσι και τι να κάνεις για να αλλάξει η κατάσταση 

Ναταλία Πετρίτη

Ως ανθρώπινα πλάσματα, αναζητούμε πάντα την αγάπη και τη ζεστασιά της. Πολλές φορές όμως, ακόμη κι όταν βρισκόμαστε σε μια σχέση, μας βασανίζει η σκέψη και το συναίσθημα ότι ο/η σύντροφός μας δεν μας αγαπά στην πραγματικότητα, γεγονός που δίχως αμφιβολία μας επιβαρύνει ψυχολογικά και κλονίζει τη σχέση μας. Γιατί λοιπόν συμβαίνει αυτό και τί πρέπει να κάνουμε ώστε να αλλάξει η κατάσταση; Συνέχισε να διαβάζεις για να πάρεις τις απαντήσεις που αναζητάς.

Ο/Η σύντροφός σου δεν μιλά την ίδια ερωτική γλώσσα με εσένα

Πολλές φορές, ο κώδικας που χρησιμοποιούμε στον έρωτα και στην αγάπη δεν είναι ο ίδιος με αυτόν του/ της ερωτικού/-ής μας συντρόφου, γεγονός που σίγουρα μας μπερδεύει και μας προκαλεί ανασφάλεια. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά πως τα συναισθήματα δεν υπάρχουν, απλώς εκφράζονται από τις δύο πλευρές με διαφορετικούς τρόπους. Αν νιώθεις ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, συζήτα το με το ταίρι σου και μίλα για το τι θα επιθυμούσες τόσο εσύ, όσο και εκείνο ώστε να φτιάξει η επικοινωνία σας.

Απαιτείς ο/η σύντροφός σου να καλύπτει όλες σου τις ανάγκες

Και προφανώς δεν το κάνει, γιατί κανένας άνθρωπος δεν μπορεί ούτε και θα έπρεπε να επιδιώκει κάτι τέτοιο. Είναι σημαντικό να μάθεις να καλύπτεις και εσύ τις ανάγκες σου, όπως και να δημιουργείς ποιοτικές σχέσεις και με άλλα άτομα πέρα από τους/τις ερωτικούς σου συντρόφους και έτσι το αίσθημα ότι δεν λαμβάνεις την απαραίτητη αγάπη σίγουρα θα υποχωρήσει.

Δεν ξέρεις πώς είναι πραγματικά η αγάπη

Είναι πολύ πιθανό να θεωρείς ότι δεν σε αγαπούν όταν το πρότυπο της αγάπης με το οποίο έχεις μεγαλώσει είναι αυτό μιας τοξικής και δυσλειτουργικής σχέσης. Για να διαπιστώσεις λοιπόν αν αυτό που έχεις στο μυαλό σου είναι πραγματική αγάπη ή ένα κακέκτυπο, που σου δημιουργεί μόνο ανασφάλειες και προβλήματα, συζήτα με φίλες, φίλους και γνωστούς τα δικά τους βιώματα και θα βγάλεις το συμπέρασμά σου.

Η σχέση σου έκανε τον κύκλο της

Τέλος, μερικές φορές όταν νιώθουμε ότι δεν μας αγαπούν και τόσο ίσως το ένστικτό μας να μην κάνει λάθος και τελικά η σχέση μας να έχει κάνει πράγματι τον κύκλο της. Η συνειδητοποίηση είναι δύσκολη και επίπονη, όμως δεν είναι κανενός λάθος και οφείλουμε πάντα να πηγαίνουμε παρακάτω. Ο έρωτας σίγουρα βρίσκεται πάντα στην επόμενη γωνιά, αρκεί φυσικά να το πιστεύουμε!

 

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares