Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Νιώθω πως δε με αγαπούν: Γιατί συμβαίνει και πώς να το αλλάξεις

Όλοι οι λόγοι που μπορεί να αισθάνεσαι έτσι και τι να κάνεις για να αλλάξει η κατάσταση 



Ως ανθρώπινα πλάσματα, αναζητούμε πάντα την αγάπη και τη ζεστασιά της. Πολλές φορές όμως, ακόμη κι όταν βρισκόμαστε σε μια σχέση, μας βασανίζει η σκέψη και το συναίσθημα ότι ο/η σύντροφός μας δεν μας αγαπά στην πραγματικότητα, γεγονός που δίχως αμφιβολία μας επιβαρύνει ψυχολογικά και κλονίζει τη σχέση μας. Γιατί λοιπόν συμβαίνει αυτό και τί πρέπει να κάνουμε ώστε να αλλάξει η κατάσταση; Συνέχισε να διαβάζεις για να πάρεις τις απαντήσεις που αναζητάς.

Ο/Η σύντροφός σου δεν μιλά την ίδια ερωτική γλώσσα με εσένα

Πολλές φορές, ο κώδικας που χρησιμοποιούμε στον έρωτα και στην αγάπη δεν είναι ο ίδιος με αυτόν του/ της ερωτικού/-ής μας συντρόφου, γεγονός που σίγουρα μας μπερδεύει και μας προκαλεί ανασφάλεια. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά πως τα συναισθήματα δεν υπάρχουν, απλώς εκφράζονται από τις δύο πλευρές με διαφορετικούς τρόπους. Αν νιώθεις ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, συζήτα το με το ταίρι σου και μίλα για το τι θα επιθυμούσες τόσο εσύ, όσο και εκείνο ώστε να φτιάξει η επικοινωνία σας.

Απαιτείς ο/η σύντροφός σου να καλύπτει όλες σου τις ανάγκες

Και προφανώς δεν το κάνει, γιατί κανένας άνθρωπος δεν μπορεί ούτε και θα έπρεπε να επιδιώκει κάτι τέτοιο. Είναι σημαντικό να μάθεις να καλύπτεις και εσύ τις ανάγκες σου, όπως και να δημιουργείς ποιοτικές σχέσεις και με άλλα άτομα πέρα από τους/τις ερωτικούς σου συντρόφους και έτσι το αίσθημα ότι δεν λαμβάνεις την απαραίτητη αγάπη σίγουρα θα υποχωρήσει.

Δεν ξέρεις πώς είναι πραγματικά η αγάπη

Είναι πολύ πιθανό να θεωρείς ότι δεν σε αγαπούν όταν το πρότυπο της αγάπης με το οποίο έχεις μεγαλώσει είναι αυτό μιας τοξικής και δυσλειτουργικής σχέσης. Για να διαπιστώσεις λοιπόν αν αυτό που έχεις στο μυαλό σου είναι πραγματική αγάπη ή ένα κακέκτυπο, που σου δημιουργεί μόνο ανασφάλειες και προβλήματα, συζήτα με φίλες, φίλους και γνωστούς τα δικά τους βιώματα και θα βγάλεις το συμπέρασμά σου.

Η σχέση σου έκανε τον κύκλο της

Τέλος, μερικές φορές όταν νιώθουμε ότι δεν μας αγαπούν και τόσο ίσως το ένστικτό μας να μην κάνει λάθος και τελικά η σχέση μας να έχει κάνει πράγματι τον κύκλο της. Η συνειδητοποίηση είναι δύσκολη και επίπονη, όμως δεν είναι κανενός λάθος και οφείλουμε πάντα να πηγαίνουμε παρακάτω. Ο έρωτας σίγουρα βρίσκεται πάντα στην επόμενη γωνιά, αρκεί φυσικά να το πιστεύουμε!

 

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Συμπεριφορές που προδίδουν ότι κάποιος σας αντιπαθεί

Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος δεν χαίρεται και πολύ όταν σας βλέπει, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.