Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μεγάλα λάθη που κάνουμε στις σχέσεις μας και οφείλουμε να σταματήσουμε

Το ξέρουμε ότι κι εσύ τα έχεις κάνει…



Δεν φταίμε πάντα εμείς για τις σχέσεις μας που τελειώνουν, όμως σίγουρα οφείλουμε να αναγνωρίζουμε τα λάθη που κάνουμε, έστω και εκ των υστέρων. Ακολουθούν τα κλασικά και μεγάλα λάθη που κάνουν οι περισσότερες από εμάς και που πρέπει αναμφίβολα να περιορίσουμε προτού καταστρέψουν ακόμη μία σχέση.

Δεν βάζουμε όρια από νωρίς

Το να θέτουμε όρια από την αρχή μιας σχέσης μπορεί να φαντάζει δύσκολο, όμως είναι στην πραγματικότητα απαραίτητο για να εξασφαλίσουμε την αρμονική συνύπαρξή μας με τον σύντροφό μας. Διεκδίκησε τον προσωπικό σου χώρο και χρόνο, το να εισακούγεσαι και το να σου δίνεται πάντα η δυνατότητα να αρνηθείς πράγματα. Και αντίστοιχα δώσε τα ίδια στον σύντροφό σου.

Μένουμε πολύ σε μια σχέση που έχει τελειώσει

Κανένας δεν θέλει να παραδεχθεί ότι μένει σε μια σχέση που δεν μπορεί με τίποτα να βελτιώσει και να ξαναζωντανέψει κι όμως συμβαίνει συνεχώς. Αν λοιπόν νιώθεις καιρό ότι το χάσμα μεταξύ σας είναι αγεφύρωτο, τότε πάρε την απόφαση να τραβήξετε ξεχωριστούς δρόμους όσο είναι νωρίς και δεν φθείρεται περισσότερο η μεταξύ σας σχέση.

Αποφεύγουμε τις διενέξεις ακόμα κι όταν τα πράγματα ξεφεύγουν

Το να αποφεύγεις συνεχώς το να συγκρουστείς με τον σύντροφό σου μπορεί να φαντάζει στο μυαλό σου ως η καλύτερη επιλογή για τη σχέση σας, στην πραγματικότητα όμως κάνει τα προβλήματά σας να συσσωρεύονται, με αποτέλεσμα αργά ή γρήγορα το ξέσπασμα να έρχεται και να γίνεται καταστροφικό.

Προσπαθούμε να τον αλλάξουμε

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε ελαττώματα και όταν μπαίνουμε σε μια σχέση οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι το άτομο που θα έχουμε δίπλα μας θα έχει κι αυτό μερικά. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι έχουμε δικαίωμα να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε με το ζόρι, μιας που αυτό μαρτυρά έλλειψη σεβασμού και ενδεχομένως ότι δεν ταιριάζουμε και πολύ.

Προσποιούμαστε τους οργασμούς μας

Το να μην τελειώσεις μια φορά στο τόσο στο σεξ δεν σημαίνει ούτε ότι υπάρχει φρικτό πρόβλημα στη σχέση σας ούτε ότι θα παρεξηγηθεί ο σύντροφός σου. Όταν όμως συστηματικά προχωράμε στην προσποίηση ενός οργασμού, στην πραγματικότητα κάνουμε δύσκολη τη σεξουαλική ζωή μας, δίνοντας ενδείξεις ότι απολαμβάνουμε ιδιαίτερα κάτι που όμως δεν μας καλύπτει.

Συγκατοικούμε πολύ σύντομα

Η συγκατοίκηση είναι ένα τεράστιο βήμα σε μία σχέση και για να είναι επιτυχημένη είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε καλά το άτομο με το οποίο είμαστε μαζί. Με άλλα λόγια, για να γίνει αυτή πραγματικότητα χρειάζεται μια μεγάλη περίοδος test drive, αλλιώς τα προβλήματα είναι πολύ πιθανό να κάνουν την εμφάνισή τους και να καταστρέψουν τη σχέση. 

Δεν ακούμε φίλες και φίλους μας

Το κακό προαίσθημα όπως και τα σχόλια των φίλων μας για τον σύντροφό μας δεν είναι πάντα ακριβή, είναι όμως πολλές φορές πολύτιμα. Αν λοιπόν οι φίλοι σου επιμένουν ότι είσαι με έναν άνθρωπο που δεν σε σέβεται, μήπως έχουν δίκιο;

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.