Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παιχνίδια που παίζει με το μυαλό σου ένας κλασικός player και τι να κάνεις για να μη σε κερδίσει

Μάθε πώς να τα αναγνωρίζεις.



Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό και συχνά επικίνδυνο για την ψυχική σου υγεία, από το να «μπλέξεις» ερωτικά με έναν player. Κι αυτό γιατί τα παιχνίδια τους είναι πάντα καλά κρυμμένα και δύσκολο να τα αναγνωρίσεις άμεσα, γεγονός που κάνει το μυαλό σου να φτάνει πολλές φορές να αμφισβητεί τον ίδιο σου τον εαυτό και τις επιλογές του. Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις για να δεις ποια είναι μερικά από τα κλασικά παιχνίδια που παίζει ένας player με το μυαλό σου, αλλά και τι να κάνεις εσύ η ίδια για να μη σε κερδίσει.

Αν κάνεις αυτό, θα κάνω κι εγώ αυτό αργότερα

Αν συμφωνήσεις να κάνεις αυτό που σου ζητά, θα σου υποσχεθεί να κάνει κι εκείνος κάτι για σένα αργότερα. Μόνο που στην πραγματικότητα δεν θα το κάνει ποτέ. Αυτού του είδους οι «συμφωνίες» είναι χαρακτηριστικό σημάδι ενός player που θέλει να σε έχει του χεριού του. Και μάλιστα όταν το αντιληφθείς και αναφερθείς στο ότι δεν σου αρέσει η συμπεριφορά αυτή, θα προσπαθήσει να σε πείσει ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και ότι είναι αποκύημα του μυαλού σου.

Σε κατηγορεί για όσα εκείνος κάνει λάθος

Όχι απλά δεν απολογείται για λάθη και αστοχίες του, αλλά ένας player θα κάνει τα πάντα για να ρίξει την ευθύνη σε εσένα. Όταν το καταλάβεις, οφείλεις να απαιτήσεις να απολογηθεί και να εγγυηθεί ότι δεν θα επαναληφθεί. Αλλιώς πρέπει σίγουρα να απομακρυνθείς. 

Το παίζει τέλειος

Ένας player θα προσποιηθεί δίχως ντροπή ότι είναι ο καλύτερος σε όλα μέχρι να σε ρίξει. Και από εκεί που θα νομίζεις ότι είσαι με τον άντρα των ονείρων σου, ξαφνικά θα βρεθείς με τον εφιάλτη της συνειδητοποίησης ότι η πραγματικότητα απέχει πολύ από αυτό που πίστευες.

Προσποιείται ότι δεν νοιάζεται

Όταν σε έχει ήδη ρίξει για τα καλά, σταδιακά θα αρχίσει να συμπεριφέρεται σαν να μην τον ενδιαφέρεις και σαν να μην νοιάζεται για τίποτα. Θα σε κάνει να αμφισβητήσεις τον εαυτό σου και να νομίζεις ότι σε απορρίπτει μόνο και μόνο για να σε κάνει να ζητάς την προσοχή του απεγνωσμένα.

Παίρνει αυτό που θέλει παίζοντας με τα συναισθήματά σου

Θα σε κάνει να αισθανθείς συχνά ενοχές με σκοπό να πάρει αυτό που θέλει. Όταν όμως ξέρεις ότι δεν φέρεις ευθύνη για κάτι, είναι στο χέρι σου να βάλεις φρένο στη συμπεριφορά αυτή. 

Σε κάνει να ζηλεύεις χρησιμοποιώντας άλλες γυναίκες

Ένας player θα φλερτάρει μπροστά σου μόνο και μόνο για να σε κάνει να ζηλέψεις και να διαπιστώσει ότι σε έχει του χεριού του. Αυτό δεν είναι άσχημο μόνο για εσένα, που σε αντιμετωπίζει σαν ιδιοκτησία του, αλλά και για τις υπόλοιπες γυναίκες που γίνονται κι αυτές πιόνια σε ένα καλοσκηνοθετημένο παιχνίδι.

Χρησιμοποιεί τις πρώην του ως «όπλο»

Όταν αρνηθείς να κάνεις κάτι ή φέρεις διαφορετική γνώμη για κάτι άλλο, θα αναφερθεί σε μία από τις πρώην συντρόφους του, η οποία φυσικά και τα έκανε όλα καλύτερα από εσένα. Κι όλο αυτό για να πάρει για ακόμη μια φορά επιβεβαίωση και αυτό που θέλει. Θυμήσου όμως: δεν είσαι η πρώην του και δεν χρειάζεται ποτέ να επιτρέπεις σε κανέναν να σε συγκρίνει με οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο. Και σε τελευταία ανάλυση, η πρώην του και εκείνος χώρισαν για κάποιον λόγο. Ίσως είναι και ο ίδιος για τον οποίο πρέπει να χωρίσετε και εσείς τους δρόμους σας.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

ΣΧΕΣΕΙΣ

Next stop: συγκατοίκηση! Δες πώς να πετύχει

Πώς θα καταλάβετε αν είστε έτοιμοι να μείνετε μαζί

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Απριλίου

Βγάλτε τελείως από τη ζωή σας ό,τι σας φαίνεται άχρηστο και σας κουράζει

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;