Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

8 λόγοι για τους οποίους δεν του αξίζεις και πρέπει να απομακρυνθείς από αυτή τη σχέση

Αν σου συμπεριφέρεται κατ΄ αυτόν τον τρόπο, τότε η σχέση μαζί του πρέπει να τερματιστεί για το καλό σου



Το dating στις μέρες μας έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολο λόγω των έντονων ρυθμών της ζωής μας, με αποτέλεσμα πολλές φορές να καταλήγουμε σε σχέσεις με ανθρώπους που υπό άλλες συνθήκες δεν θα καλωσορίζαμε ποτέ στη ζωή και την καθημερινότητά μας. Αν λοιπόν παρατηρήσεις ότι ο σύντροφός σου σου συμπεριφέρεται με τους τρόπους που αναλύονται πιο κάτω, σημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δεν του αξίζεις και οφείλεις στον εαυτό σου να τερματίσεις αυτή τη σχέση.

Σε κάνει να αμφισβητείς τον εαυτό σου

Από τον τρόπο που εκφράζεσαι στη σχέση σας, μέχρι τις συνήθειες, τις επιλογές σου και κάθε τι άλλο, ο σύντροφός σου σε κάνει ως δια μαγείας να αμφισβητείς διαρκώς τον εαυτό σου. Έτσι, από εκεί που ήσουν ένας ενθουσιώδης άνθρωπος με αυτοπεποίθηση, ξαφνικά νιώθεις σαν να μην ξέρεις ποια είσαι.

Είναι επικριτικός ως προς τους στόχους και τα όνειρά σου

Όλα όσα εσύ ονειρεύεσαι για το μέλλον και την πορεία σου στη ζωή είναι για εκείνον αντικείμενο σφοδρής κριτικής. Ίσως αν καταστήσεις σαφές ότι εκείνος δεν θα είναι κομμάτι αυτών να αλλάξει γνώμη και να απολογηθεί κάποτε για το πόσο σκληρός είναι απέναντί σου.

Ασχολείται μόνο με τον εαυτό του

Κεντρική φιγούρα της ζωής του είναι ο εαυτός του και κανένας άλλος και διεκδικεί διαρκώς το ίδιο να συμβαίνει και στη σχέση σας. Σου ζητά να είναι η προτεραιότητά σου, όταν εκείνος δεν είναι σε καμία περίπτωση διατεθειμένος να ενδιαφερθεί ουσιαστικά για εσένα και τις ανάγκες σου.

Σου λέει ψέματα

Όχι ένα αθώο ψεματάκι, αλλά πολλά, συχνά και πολλές φορές υψηλής σημασίας για τη σχέση σας. Δεν σου αξίζει σε καμία περίπτωση αυτή η ανειλικρίνεια.

Νιώθεις ότι αλλάζεις τον εαυτό σου για εκείνον

Το τελευταίο διάστημα έχεις συνειδητοποιήσει ότι αλλάζεις διαρκώς τον εαυτό σου για να τον ευχαριστείς και να χωράς στο στενό καλούπι που αυτός έχει δημιουργήσει ως προς το πώς θα έπρεπε ιδανικά να είσαι.

Δεν σε υποστηρίζει ποτέ

Είναι οκ να διαφωνείτε κατά καιρούς σε κάποια πράγματα. Όταν όμως εκείνος δεν είναι ποτέ εκεί για να σε υποστηρίξει, σε στιγμές που έχεις πραγματικά ανάγκη μια χείρα βοηθείας, τότε αυτή η σχέση ίσως δεν έχει καν νόημα.

Σε μειώνει συστηματικά ακόμα και μπροστά σε κόσμο

Όχι απλά δεν νιώθεις ισότιμα σε αυτή τη σχέση, αλλά ο σύντροφός σου πάντα βρίσκει αφορμές να σε μειώνει, τόσο σε ιδιωτικό επίπεδο, όσο και μπροστά σε γνωστούς και αγνώστους σας. Αυτού του είδους η συμπεριφορά είναι εξαιρετικά προσβλητική και δεν θα έπρεπε να είναι ανεκτή υπό καμία έννοια.

Έχεις αναπτύξει ανασφάλειες που παλιότερα δεν είχες

Ξαφνικά το σώμα σου σου φαίνεται άθλιο, δεν ξέρεις πώς να κινηθείς στη δουλειά σου για να πετύχεις όλα όσα θέλεις και γενικά έχεις παρατηρήσει να νιώθεις ανασφαλής, ακόμη και σε πράγματα που κάποτε ήταν ολόδικά σου. Είναι προφανές ότι αυτός ο άνθρωπος σου κάνει κακό και πρέπει να απομακρυνθείς από δίπλα του.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30