Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Ο σύντροφός μου με εγκατέλειψε από το πουθενά: Πώς να διαχειριστείς τη νέα αυτή συνθήκη στη ζωή σου

Ένας απότομος χωρισμός είναι σίγουρα ένα τεράστιο σοκ για την ψυχολογία σου, σίγουρα όμως δεν είναι κάτι το οποίο δεν θα καταφέρεις να ξεπεράσεις και να πας παρακάτω.



Ένας απότομος χωρισμός είναι σίγουρα ένα τεράστιο σοκ για την ψυχολογία σου, σίγουρα όμως δεν είναι κάτι το οποίο δεν θα καταφέρεις να ξεπεράσεις και να πας παρακάτω. Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις για να δεις πώς να διαχειριστείς τη νέα αυτή συνθήκη στη ζωή σου, έπειτα από μια διακοπή μιας σχέσης που έγινε χωρίς καμία προειδοποίηση.

Αποδέξου και σεβάσου την επιλογή του συντρόφου σου

Ναι, ένας απότομος, δίχως καμία προειδοποίηση χωρισμός, είναι αναμφίβολα κάτι που σε πληγώνει βαθιά, σε γεμίζει ανασφάλειες και σε δυσκολεύει πολύ ψυχολογικά. Όμως το να μη αποδεχτείς όσα έχουν συμβεί, συνεχίζοντας να διεκδικείς μια θέση στη ζωή του πρώην σου, είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί για σένα και την αξιοπρέπειά σου. Αποδέξου και σεβάσου την επιλογή του συντρόφου σου όσο δύσκολο κι αν σου είναι αυτό και πήγαινε παρακάτω.

Ζήτα ένα closure για τη σχέση σας

Ο σύντροφός σου έχει κάθε δικαίωμα να σου ζητήσει να χωρίσετε ακόμη και απότομα, όμως κι εσύ έχεις το δικαίωμα να ζητήσεις ένα ικανοποιητικό closure για τη σχέση σας. Αυτό μπορεί να είναι μια συζήτηση σε βάθος, όπου και οι δύο θα εκφράσετε με ειλικρίνεια τα συναισθήματά σας και θα μοιραστείτε τις σκέψεις σας. Θα σε βοηθήσει επίσης να καταλάβεις τι πήγε λάθος, αλλά και να προχωρήσεις σε κάτι που θα σε ικανοποιεί στο μέλλον.

Επίστρεψέ του τα πράγματά του

Είναι δεδομένο ότι ο καθένας από τους δυο σας έχει πράγματα του άλλου στο σπίτι του και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τα επιστρέψετε άμεσα. Έτσι κλείνει πραγματικά ένας κύκλος, που παρότι σε πονά, σου δίνει ταυτόχρονα τη δυνατότητα να νιώσεις ελεύθερη και έτοιμη για νέες εμπειρίες.

Κόψε κάθε επικοινωνία

Ακόμη κι αν σου ζητήσει να μείνετε φίλοι και να επικοινωνείτε τακτικά, κόψε για ένα μεγάλο διάστημα κάθε επαφή μαζί του ώστε να συνειδητοποιήσεις για τα καλά ότι η σχέση σας τελείωσε. Είναι μια δραστική κίνηση που όμως κάνει όλη τη διαφορά και μειώνει τον χρόνο που χρειάζεσαι για να προχωρήσεις στη ζωή σου.

Βγες και πάλι εκεί έξω

Πάρε τον χρόνο σου στο να θρηνήσεις τη σχέση σου που μόλις τελείωσε, αλλά ταυτόχρονα βγες εκεί έξω με στόχο να διασκεδάσεις. Κράτα την ελπίδα ζωντανή για όλα τα όμορφα που θα έρθουν από εδώ και πέρα και θα δεις ότι αυτό θα συμβεί νωρίτερα από όσο περιμένεις.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ