Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

On A Break: Οι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε αν κάνετε διάλειμμα στη σχέση σας

Ένα διάλειμμα σε μια ερωτική σχέση συνοδεύεται πάντα από συγκεκριμένους κανόνες ώστε να λειτουργήσει. Μάθε ποιοι είναι αυτοί.



Αν κι εσύ βρίσκεσαι εδώ και καιρό σε μια σχέση στην οποία αντιμετωπίζετε διάφορα προβλήματα με τον σύντροφό σου, τότε ένα διάλειμμα από αυτή ίσως είναι το μυστικό ώστε να βρείτε τι είναι αυτό που σας λείπει ή κάνετε λάθος, διορθώνοντας την κατάσταση και επιστρέφοντας σε ομορφότερες ημέρες. Όπως όλα όμως τα πράγματα στον κόσμο, έτσι και το διάλειμμα από μία σχέση συνοδεύεται από συγκεκριμένους κανόνες. Μάθε ποιοι είναι αυτοί.

Ορίστε μια προθεσμία

Το διάλειμμα από μια σχέση δεν γίνεται επ’ αόριστον, αλλά διαρκεί όσο συμφωνήσει μεταξύ του το ζευγάρι ότι έχει ανάγκη να περάσει μόνο του ένα διάστημα. Το πόσο μεγάλο θα είναι αυτό το διάστημα είναι ξεκάθαρα δικό σας θέμα. Μερικοί μπορεί να έχουν ανάγκη 2-3 μέρες και άλλοι έναν ολόκληρο μήνα για να καταλάβουν τι θέλουν από τη σχέση τους. Και είναι φυσικά ΟΚ όλες οι περιπτώσεις.

Επιλέξτε πώς και πότε θα επικοινωνείτε

Το διάλειμμά σας από τη σχέση δεν σημαίνει φυσικά ότι θα σταματήσετε να νοιάζεστε και να επικοινωνείτε ο ένας για και με τον άλλον. Αρκεί φυσικά ο τρόπος και η συχνότητα της επικοινωνίας αυτής να είναι προσυμφωνημένοι ώστε να λειτουργήσει ουσιαστικά για εσάς αυτό το break. Συζητήστε τι θα σας εξυπηρετούσε καλύτερα και αποφύγετε την καθημερινή επικοινωνία, μιας που αυτή δεν θα είχε και πολύ μεγάλο νόημα.

Αποφύγετε το dating και το φλερτ

Ένα διάλειμμα σε μια σχέση δεν μεταφράζεται σε free pass ώστε να βγείτε ραντεβού, να κάνετε σεξ και να φλερτάρετε ανελέητα με άλλους ανθρώπους. Αν όμως νιώθετε την ανάγκη να συμβούν όλα τα παραπάνω, τότε αυτή είναι μια ένδειξη ότι το διάλειμμα που αποφασίσατε με τον σύντροφό σας θα οδηγήσει και στον μόνιμο χωρισμό σας, μιας που κατά πάσα πιθανότητα το ερωτικό κομμάτι της σχέσης σας έχει τερματιστεί εδώ και καιρό.

Και οι δύο πλευρές πρέπει να συμφωνούν

Όποιοι και αν είναι τελικά οι κανόνες που θα ορίσετε για το διάλειμμά στη σχέση σας και οι δύο πλευρές οφείλουν να συμφωνούν απόλυτα ως προς το πώς θα κινηθείτε. Αν δεν μπορείτε να το βρείτε ούτε σε αυτό, τότε μάλλον είναι καιρός το διάλειμμα να γίνει επίσημος χωρισμός.

Σκέψου το μέλλον της σχέσης

Όλο το νόημα ενός διαλείμματος από μια σχέση είναι τα δύο της μέλη να σκεφτούν αν αυτή θα συνεχιστεί, αλλά και πώς. Σκέψου λοιπόν πώς θα ήταν η ιδανική εξέλιξη των πραγμάτων και διεκδίκησέ την.

Αποφάσισε αν είσαι πιο ευτυχισμένη έτσι

Υπάρχει ένα μεγάλο ενδεχόμενο να ανακαλύψεις πως είσαι πιο ευτυχισμένη στο διάλειμμα της σχέσης σου, καταλαβαίνοντας ότι το single life σου ταιριάζει καλύτερα σε αυτή τη φάση της ζωής σου. Αν ναι, τότε συζήτα με τον σύντροφό σου το πώς νιώθεις και δώσε τέλος στη σχέση σας, με τους φιλικότερους πιθανούς όρους.

Πάρε γενικά μια απόφαση

Το διάλειμμα από μια σχέση δεν είναι ένα διάλειμμα ξεκούρασης και επιστροφής στην πρότερη κατάσταση αυτής. Είναι μια ευκαιρία να σκεφτείς όλα όσα δεν σου αρέσουν και θέλεις να αλλάξεις, τα λάθη που κάνετε από κοινού και πολλά ακόμη που σας απασχολούν ως ζευγάρι. Εκμεταλλεύσου αυτό το διάστημα ώστε να σκεφτείς σε βάθος και να πάρεις σημαντικές αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον σου με αυτόν τον άνθρωπο ή και χωρίς αυτόν αν εσύ το επιθυμείς.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

Προτεινόμενα

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Πώς να απαλλαγείτε από τα μαύρα στίγματα σωστά, σύμφωνα με τους ειδικούς

Όλα τα χρήσιμα tips για να το κάνετε σωστά.

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party