Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί τα διαλείμματα σε μια σχέση είναι και το κλειδί της επιτυχίας της;

Όλα αυτά που συνιστούν τα διαλείμματα σε μια σχέση στην καλύτερη στρατηγική ώστε αυτή να αναπτυχθεί με τους πιο υγιείς όρους



Οι ερωτικές σχέσεις, ιδιαίτερα αυτές που κρατούν για καιρό, πάντα ενέχουν μέσα τους μικροπροβλήματα και εντάσεις, τις οποίες ένα ζευγάρι μπορεί είτε να αντιμετωπίσει επιτυχώς με ψυχραιμία και μεθοδικότητα, είτε τελικά να φτάσει σε ένα σημείο όπου η σχέση καταστρέφεται εξαιτίας της συνεχούς αναπαραγωγής τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πολλοί ειδικοί πάνω στις ερωτικές σχέσεις, προτείνουν χωρίς καμία επιφύλαξη να δοκιμάζει το ζευγάρι να κάνει μικρά διαλείμματα από τη σχέση του, τα οποία θα το βοηθήσουν να κάνει restart, πηγαίνοντας παρακάτω με μια σχέση τελικά ενδυναμωμένη και όχι σε διαρκή κίνδυνο κατάρρευσης. Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις γιατί τα διαλείμματα σε μια σχέση είναι και το κλειδί της επιτυχίας της όταν τα πράγματα δυσκολεύουν.

Μπορείτε να χτίσετε καλύτερη επικοινωνία

Τα διαλείμματα στην περίπτωση προβλημάτων σε μια σχέση μπορούν να ενδυναμώσουν την επικοινωνία σου με το ταίρι σου, καθώς ο χρόνος που παίρνει ο καθένας μόνος του κατά τη διάρκειά τους, βοηθά ώστε να σκεφτείτε επαρκώς όλα αυτά που θέλετε να πείτε ο ένας στον άλλον κατά την επανασύνδεσή σας. Και ταυτόχρονα στο να μην αποκρύπτετε μετά όλα όσα θέλετε να βγάλετε από μέσα σας.

Δείχνει διάθεση επίλυσης των προβλημάτων σας

Η απόφαση του να πάρετε λίγο χρόνο μακριά ο ένας από τον άλλον δείχνει διάθεση και από τις δύο πλευρές ώστε να επιλυθούν τα προβλήματά σας μετά από την επεξεργασία των σκέψεων και των συναισθημάτων σας. Η υπόσχεση του να επιστρέψετε μετά το διάλειμμά σας στη σχέση σας είναι η ένδειξη ότι έχετε καταβάλει και οι δύο προσπάθεια να είστε καλύτεροι και να κάνετε μια φρέσκια αρχή.

Μπορείτε να καταλάβετε τον πυρήνα των προβλημάτων σας

Όταν ένα ζευγάρι αντιμετωπίζει προβλήματα, δεν είναι λίγες οι φορές που αδυνατεί να συνειδητοποιήσει των πυρήνα αυτών, μιας που η καθημερινή επαφή και επικοινωνία δεν αφήνει πολλά περιθώρια περισυλλογής ως προς αυτά τα ζητήματα. Με ένα μικρό διάλειμμα ωστόσο, το ζευγάρι έχει την ευκαιρία να κατανοήσει που εδράζονται όλα τα ζητήματα που το απασχολούν, λύνοντας ταχύτερα και ευκολότερα όλα όσα το βασανίζουν.

Χτίζετε έναν εντονότερο δεσμό μεταξύ σας

Η απόσταση που παίρνει ένα ζευγάρι κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος μπορεί να δυναμώσει τελικά τη σχέση του, όταν και οι δύο πλευρές καταλάβουν πόσο αγαπούν και χρειάζονται ο ένας τον άλλον. Έτσι, όχι απλά επιλύονται προβλήματα μέσα στη σχέση, αλλά η ίδια δυναμώνει αισθητά.

Γίνεστε πιο ανεξάρτητοι χωρίς αυτό να κλονίζει τη σταθερότητα της σχέσης

Το διάλειμμα σε μια σχέση υπενθυμίζει και στις δύο πλευρές ότι ο καθένας μας είναι πρωτίστως ένας ανεξάρτητος άνθρωπος, που επιλέγει να μπει σε μια σχέση για να μοιραστεί απλόχερα αγάπη, ζεστασιά και νοιάξιμο, χωρίς όμως να απωλέσει την αυτονομία του. Έτσι, σπάνε κακές συνήθειες που αναπτύσσονται συχνά μεταξύ ζευγαριών, όπου ο ένας ή και οι δύο άνθρωποι που τα συναποτελούν γίνονται υπερβολικά εξαρτημένοι από το ταίρι τους.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ