Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι πρέπει να κάνεις όταν συνειδητοποιείς ότι δεν έπρεπε να είχες χωρίσει με τον/την σύντροφό σου;

Όταν παρατηρήσεις τις βασικές ενδείξεις που σου λένε ότι ο χωρισμός σας ήταν ένα λάθος, ακολούθησε τα παρακάτω βήματα 



Σου έχει τύχει ποτέ να συνειδητοποιήσεις εκ των υστέρων ότι ο χωρισμός σου από τον/την σύντροφό σου ήταν ένα μεγάλο λάθος; Για καλή σου τύχη, τα πράγματα μπορεί να μην είναι μη αναστρέψιμα και να καταφέρεις να επανασυνδεθείς με εκείνον τον άνθρωπο με τον οποίο πέρασες μερικές από τις πιο ευτυχισμένες και τρυφερές στιγμές της ζωής σου. Αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα.

Πριν κάνεις οτιδήποτε, κάνε μια βαθιά ενδοσκόπηση

Υπάρχει διαφορά στο να συνειδητοποιείς πώς δεν ήθελες να χωρίσεις με έναν άνθρωπο από το ότι δεν έπρεπε να χωρίσετε για άλλους, αντικειμενικούς λόγους. Γι’ αυτό, πριν σηκώσεις το τηλέφωνο προς αναζήτηση αυτού του προσώπου, κάνε μια βαθιά ενδοσκόπηση που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις και να εξηγήσεις τα συναισθήματά σου. Μπορεί η συνειδητοποίησή σου αυτή να είναι απλώς μέρος του θρήνου μετά από έναν χωρισμό και σύντομα να καταλάβεις ότι τελικά είστε πλέον χώρια για καλό.

Γίνε ειλικρινής ως προς τις επιθυμίες σου

Όταν συνειδητοποιείς ότι δεν έπρεπε να είχες χωρίσει με τον/την σύντροφό σου, προσπάθησε να σκεφτείς τι πραγματικά θέλεις να κάνεις μετά από αυτή τη συνειδητοποίηση. Ακόμη κι αν σου λείπει φρικτά, μήπως τα πράγματα θα είναι διαφορετικά σε περίπτωση επανασύνδεσης; Μήπως έχετε μεταξύ σας μια τοξική δυναμική που δεν σας επιτρέπει μια σχέση χωρίς εντάσεις και τσακωμούς; Γίνε ειλικρινής ως προς τις επιθυμίες σου και κινήσου ανάλογα.

Μίλα με εκείνον ή εκείνη

Αν έχεις βεβαιωθεί ότι θέλεις να τα ξαναβρείτε, πάρε την απόφαση να μιλήσεις με τον άνθρωπο αυτό με απόλυτη ειλικρίνεια, λέγοντάς σου όλες τις σκέψεις και τις επιθυμίες σου. Μίλα για τους λόγους για τους οποίους μετάνιωσες τον χωρισμό σας και αν και εκείνος ή εκείνη βρίσκεται στην ίδια σελίδα, ετοιμάσου να ξεκινήσετε ξανά το ταξίδι της σχέσης σας.

Θέστε από κοινού τους όρους της επανασύνδεσής σας

Αν πράγματι αποφασίσετε να τα ξαναβρείτε, θέστε από κοινού τους όρους της επανασύνδεσής σας, καθώς είναι προφανές ότι χωρίσατε για κάποιον λόγο. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τα λάθη του παρελθόντος και να γυρίσετε σελίδα με ουσιαστικούς όρους και προϋποθέσεις.

Αν δεν λειτουργήσει ξανά, να είσαι πρόθυμος/-η να το αφήσετε

Το ότι αποφάσισες ότι ήταν λάθος ο χωρισμός σας και προσπαθείτε να τα ξαναβρείτε, δεν σημαίνει ότι θα πάνε και όλα καλά. Αν λοιπόν καταλάβεις ότι η επιχείρηση επανασύνδεση δεν πηγαίνει όπως είχες στο μυαλό σου και αντιμετωπίζετε και πάλι προβλήματα, μη διστάσεις να αφήσεις την προσπάθεια αυτή για ακόμη μια φορά. Ίσως τελικά ο χωρισμός αυτός να ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει εξ αρχής.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.