Βίος ανθόσπαρτος

Σκέφτεσαι να χορέψεις τον χορό του Ησαΐα με τον αγαπημένο σου; Έχεις (τουλάχιστον) δέκα λόγους να το κάνεις!

Γεωργία Κοντού

Διάφορες έρευνες υποστηρίζουν ότι ο γάμος προάγει τη μακροζωία. Ωστόσο η ανταλλαγή όρκων με τον καλό σου, όσο τρομακτική κι αν μοιάζει, έχει τουλάχιστον δέκα (ακόμη) οφέλη, σύμφωνα με τη Huffington Post - τα  περισσότερα από τα οποία θα τα βρεις και σε μια μακροχρόνια σχέση, εδώ που τα λέμε. Αρκεί βέβαια να ταιριάζεις με τον σύντροφό σου. Αλλά αυτό είναι μια άλλη (μεγάλη) ιστορία...

1. Μπορείς να είσαι ο εαυτός σου: Π.χ. να του τηλεφωνήσεις πέντε φορές μέσα σε μία ημέρα χωρίς να ανησυχείς ότι θα γίνεις πιεστική (καλά, κάνε όμως και λίγο κράτει γιατί ποτέ δεν ξέρεις).

2. Έχεις κάποιον να σε φροντίζει στις δύσκολες στιγμές: Όπως να σου κάνει φιδέ όταν είσαι άρρωστη. Μάλλον είσαι πλέον σε κατάλληλη ηλικία να απαλλάξεις τη μαμά σου από τον συγκεκριμένο ρόλο.

3. Έχεις παρέα σε κάθε δραστηριότητά σου: Ή τουλάχιστον αυτό θα ήταν το ιδανικό σε έναν γάμο. Να μη χρειάζεται να αναζητάς παρέα κάθε φορά που θέλεις να κάνεις ένα ταξίδι ή να βγεις για ποτό.

4. Έχεις έναν πολύτιμο σύμμαχο στις αγγαρείες: Είτε πρόκειται για τα ψώνια στο σουπερμάρκετ, είτε για τον θερμοσίφωνα που χάλασε είτε... για την εξόντωση μιας κατσαρίδας.

5. Έχεις έναν συνένοχο στα μικρά σου "εγκλήματα": Θα (πρέπει να) σου δείξει κατανόηση μια μέρα που θέλεις να κάνεις κοπάνα από τη δουλειά ή που είσαι στις μαύρες σου και αναζητάς παρηγοριά στο οικογενειακό παγωτό!

6. Έχεις φορολογικά/ασφαλιστικά/μισθολογικά πλεονεκτήματα. (Αν και η ελληνική νομοθεσία, εδώ που τα λέμε, δεν σου προσφέρει πλέον ακαταμάχητα κίνητρα να παντρευτείς.)

7. Έχεις ένα στήριγμα σε περιόδους "ισχνών αγελάδων": Ακόμη κι αν μείνεις άνεργη ή σου κάνουν μείωση μισθού, ξέρεις ότι τουλάχιστον δεν θα πεινάσεις. Σε κάθε περίπτωση, έξοδα όπως οι λογαριασμοί και το νοίκι ή το στεγαστικό δάνειο είναι λιγότερο δυσβάστακτα όταν τα μοιράζεσαι με έναν σύντροφο.

8. Δεν περνάς μόνη σου τις γιορτές: Επιπλέον, μπορείτε να καθιερώσετε μαζί κάποιες παραδόσεις που θα λειτουργήσουν στη ζωή σας ως σημείο αναφοράς. Ακόμη κι αν είναι κάτι τόσο κοινότοπο όπως η επίσκεψη στο νησί του τον Δεκαπενταύγουστο ή η ανταλλαγή δώρων τα Χριστούγεννα.

9. Έχεις έναν παρτενέρ "ειδικό" στα ερωτικά γούστα σου: Μπορεί το πάθος του πρώτου καιρού να εξανεμίζεται μετά από μερικούς μήνες, αλλά η ρουτίνα αντισταθμίζεται -εν μέρει- από το γεγονός ότι ο σύντροφός σου γνωρίζει καλά τι απολαμβάνεις περισσότερο στο σεξ.

10. Ανακαλύπτεις... την τηλεπάθεια: Ένα από τα πιο γοητευτικά πράγματα σε μια μακροχρόνια σχέση είναι το γεγονός ότι μερικές φορές αρκεί ένα κλείσιμο του ματιού για να συνεννοηθείς με τον αγαπημένο σου όταν, π.χ., βρίσκεστε μαζί σε ένα πολύ βαρετό οικογενειακό τραπέζι.

Πηγή: Huffington PostAbout us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares