Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να επανασυνδεθείς με έναν φίλο ή μια φίλη από τα παλιά

Τι κι αν έχετε χαθεί εδώ και καιρό, ποτέ δεν είναι αργά για να τα ξαναβρείς με έναν φίλο ή μια φίλη σου 



Σε όλους μας έχει συμβεί να χαθούμε με έναν φίλο ή μια φίλη που κάποτε είχαν κομβικό ρόλο στη ζωή μας, είτε λόγω ενός αχρείαστου τελικά τσακωμού, είτε εξαιτίας των αλλαγών στη ζωή μας και την καθημερινότητά μας. Ποτέ δεν είναι όμως αργά για μια επανασύνδεση εφόσον και οι δύο πλευρές το επιθυμούν, γι' αυτό εμείς σου δείχνουμε τον τρόπο, αποφεύγοντας άβολες συζητήσεις και τα συναισθήματα που έρχονται με αυτές.

Αναγνώρισε αρχικά όλα όσα θα κερδίσεις με μια επανασύνδεση

Προτού κάνεις το πρώτο βήμα, αναγνώρισε όλα όσα θα κερδίσεις με μια επανασύνδεση με έναν φίλο ή φίλη από το παρελθόν. Αυτό θα σε κάνει να πάρεις την απόφαση πιο εύκολα και θα σε γεμίσει με την απαραίτητη αυτοπεποίθηση ώστε να το διεκδικήσεις χωρίς δεύτερες σκέψεις. Μια επανασύνδεση αυτού του είδους έχει τη δυνατότητα να σε φέρει σε επαφή με τον παλιό σου εαυτό που αισθάνεσαι ότι μπορεί και να έχεις χάσει, ενώ θα ξυπνήσει ξανά όμορφες αναμνήσεις από το παρελθόν, δίνοντάς σας την ευκαιρία να δημιουργήσετε καινούριες.

Συζήτα με ειλικρίνεια τα συναισθήματά σου

Είτε απομακρυνθήκατε λόγω μιας έντονης καθημερινότητας, είτε προέκυψε μια διένεξη μεταξύ σας, συζήτα με ειλικρίνεια τα συναισθήματά σου. Αν το επιθυμεί και η άλλη πλευρά, μπορείτε παρέα να λύσετε όλα σας τα προβλήματα, εκθέτοντας τους λόγους που σας απομάκρυναν, ενώ από την άλλη θα μπορείτε να προσπαθήσετε να βρείτε χρόνο ώστε να ξαναπερνάτε χρόνο μαζί σε πείσμα όλων των υποχρεώσεών σας, κάνοντας σωστές επιλογές ως προς τη διαχείριση του χρόνου σας.

Ρώτα με ενδιαφέρον σε τι φάση βρίσκεις τον άνθρωπο αυτό

Το γεγονός ότι έχετε χαθεί εδώ και καιρό σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν γνωρίζετε πολλές από τις εξελίξεις στη ζωή ο ένας του άλλο. Ρώτα λοιπόν με ενδιαφέρον σε τι φάση βρίσκεις τον άνθρωπο αυτό, πώς είναι ψυχολογικά, πόσα πράγματα έχουν συμβεί όλο το διάστημα που ήσασταν χώρια και πώς βλέπει το παρόν και το μέλλον του. Το ίδιο φυσικά θα συμβεί και από την άλλη πλευρά αν υπάρχει ενδιαφέρον, γεφυρώνοντας σιγά σιγά την όποια απόσταση είχε προκύψει μεταξύ σας.  

Βρες έναν τρόπο προσέγγισης που δεν θα σε κάνει να νιώσεις άβολα

Μπορεί ένα τηλεφώνημα από το πουθενά να σε κάνει να νιώθεις άβολα μπροστά στο ενδεχόμενο επανασύνδεσης, το ίδιο όμως δεν θα συμβεί αν κάνεις για παράδειγμα ένα σχόλιο σε μια πρόσφατη ανάρτηση του φίλου ή της φίλης στα κοινωνικά δίκτυα. Αν νιώθεις πως δεν ξέρεις τι ακριβώς θέλεις να πεις, μπορείς να ανατρέξεις στις κοινές σας μνήμες και να ξεκινήσεις μία συζήτηση με αφορμή κάτι που είχατε ζήσει μαζί. Σταδιακά θα έρθει η κατάλληλη ευκαιρία ώστε να μιλήσετε και να κανονίσετε έναν καφέ μαζί, συζητώντας από καρδιάς ότι θέλεις να τα ξαναβρείτε.

Κάντε μαζί πλάνα για το μέλλον

Για να πετύχει το project «επανασύνδεση», φρόντισε να κάνετε από κοινού σχέδια για το μέλλον που θα σας προσφέρουν ακόμη περισσότερες κοινές εμπειρίες, φέρνοντάς σας και πάλι κοντά. Φεστιβάλ και διακοπές, μαζώξεις σε καλοκαιρινές ταράτσες μαζί με άλλους φίλους σας και ό,τι άλλο μπορείς να σκεφτείς ώστε εσύ και ο φίλος ή η φίλη σου να ξαναγίνετε και πάλι μια γροθιά.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Συμπεριφορές που προδίδουν ότι κάποιος σας αντιπαθεί

Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος δεν χαίρεται και πολύ όταν σας βλέπει, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους