ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Ζυμαρικά με μελιτζάνα και αγκινάρα
Ελαφριά και νόστιμη συνταγή, χορταστική και ιδανική για χορτοφαγία!
Συστατικά:
500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας, βρασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες
3 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
4 καρδιές αγκινάρας από βαζάκι
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι
λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
λίγο φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
Οδηγίες:
Αφήνουμε 30 λεπτά τις μελιτζάνες με αλάτι στο σουρωτήρι να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε.
Ψιλοκόβουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε μαζί με το λάδι, το σκόρδο και τις κομμένες αγκινάρες.
Όταν σοταριστούν και πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τα ζυμαρικά μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι και βασιλικό.
Ανακατεύουμε για λίγο να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε.
Για περισσότερες συνταγές επισκεφτείτε το www.gourmed.gr
SELECTIONS
- Οι σαγιονάρες αυτού του καλοκαιριού είναι United Colors of Havaianas
- Η Bobbi Brown συνεργάζεται με την Kerri Rosenthal και μας θυμίζει ότι η ομορφιά είναι αγάπη
- Ποια λάθη να αποφύγετε για να διατηρήσετε τη νεανικότητα των χεριών σας
- Η Jennifer Lawrence αναδεικνύει την τάση των Baggy Denim