Skip to main content

ΕΠΟΜΕΝΟ

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ζυμαρικά με μελιτζάνα και αγκινάρα

Ελαφριά και νόστιμη συνταγή, χορταστική και ιδανική για χορτοφαγία!


Γεωργία Κοντού

Συστατικά:

500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας, βρασμένα σύμφωνα με τις οδηγίες

Pixel

3 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες

4 καρδιές αγκινάρας από βαζάκι

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι

λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

λίγο φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

Αφήνουμε 30 λεπτά τις μελιτζάνες με αλάτι στο σουρωτήρι να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένουμε και τις στεγνώνουμε.

Ψιλοκόβουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε μαζί με το λάδι, το σκόρδο και τις κομμένες αγκινάρες.

Όταν σοταριστούν και πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τα ζυμαρικά μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι και βασιλικό.

Ανακατεύουμε για λίγο να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε.

Για περισσότερες συνταγές επισκεφτείτε το www.gourmed.gr  

Διαβάστε επίσης

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με pasta Puttanesca

Ζυμαρικά που μυρίζουν Μεσόγειο Θάλασσα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πασχαλινό τραπέζι αλλιώς

Επτά διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσεις το κρέας το Πάσχα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Δροσερή σαλάτα κουσκούς

Υγιεινή κι απολαυστική, θα σε χορτάσει χωρίς να έχεις τύψεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Love horoscope: τι λένε τα άστρα για την αγάπη τον Μάιο

Πώς θα πάνε οι σχέσεις σας αυτόν τον μήνα σύμφωνα με το ζώδιό σας

FASHION NEWS

Οι σαγιονάρες αυτού του καλοκαιριού είναι United Colors of Havaianas

Η ζωντάνια της Βραζιλίας και του αγαπημένου brand καλοκαιρινής υπόδυσης συναντά το πολύχρωμο σύμπαν της United Colors of Benetton

CELEBS

Δέσποινα Στυλιανοπούλου: Η ανακοίνωση της οικογένειάς της για την υγεία της

«Η θεία μας περνάει μια περιπέτεια δύσκολη με την υγεία της»