Όλα όσα πρέπει να λάβεις υπόψη σου προτού αποφασίσεις να προχωρήσεις σε έναν δεύτερο γάμο

Μη βιαστείς να παντρευτείς ξανά χωρίς να σκεφτείς τα παρακάτω

Ναταλία Πετρίτη

Ο πρώτος γάμος σου ίσως να μην εξελίχθηκε όπως θα ήθελες εσύ και ο σύντροφός σου, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορείς μελλοντικά να επιχειρήσεις ξανά έναν γάμο με έναν νέο σύντροφο. Προτού ωστόσο προχωρήσεις σε μια τέτοια κίνηση, φρόντισε να λάβεις υπόψη σου ορισμένες παραμέτρους, ώστε αυτή τη φορά το έδαφος στο οποίο θα χτίσετε τον κοινό σας βίο να είναι σταθερό και να σας εξασφαλίζει τις καλύτερες προϋποθέσεις για το μέλλον σας. Να τι πρέπει να έχεις στο μυαλό σου.

Μη βιαστείς

Μη βιάζεσαι να παντρευτείς ξανά, ιδιαίτερα αν έχεις χωρίσει πρόσφατα. Όσο και να είναι δύσκολος ο πόνος αυτός, χρειάζεται χρόνος για να θρηνήσεις και να βγεις από το πένθος και την απώλεια ενός συντρόφου που κάποτε πίστεψες ότι θα είστε για πάντα μαζί. Μάθε να διαχειρίζεσαι την καθημερινότητα στη νέα της μορφή και θα δεις τον εαυτό σου να δυναμώνει, ενώ θα ανακαλύψεις πτυχές του εαυτού σου που ούτε καν φανταζόσουν ότι είχες.

Σκέψου αν θέλεις να αποκτήσεις (κι άλλα) παιδιά

Αξιολογήστε από κοινού αν θέλετε να αποκτήσετε (και άλλα) παιδιά. Αν εκείνος έχει επίσης από προηγούμενο γάμο, είσαι σίγουρη ότι θέλεις να αναλάβεις τα παιδιά του συντρόφου σου, που ναι μεν έχουν τη μαμά τους, αλλά θα υπάρχουν οι μέρες που θα βρίσκονται με τον μπαμπά τους; Και βέβαια, εννοείται πως θα είναι προτεραιότητά του τις ημέρες αυτές, όπως και τα δικά σου παιδιά (αν έχεις) για εσένα. 

Σκέψου αν όντως το επιθυμείς 

Αναλογίσου λίγο το παρελθόν σου και το τι πήγε λάθος στον πρώτο σου γάμο. Είσαι σίγουρη πως σε εμπνέει και σου αρέσει ο έγγαμος βίος; Μπορείς πράγματι να σκεφτείς ξανά τον εαυτό σου εντός των πλαισίων του; Νιώθεις ότι σου επιβάλλεται με κάποιον τρόπο να προχωρήσεις σε μια τέτοια ένωση, χωρίς ωστόσο να σε τραβά με κάποιο τρόπο η ιδέα; Αν ναι, τότε τι είναι αυτό που σε σταματά από το να πεις όχι σε μια επανάληψη της προηγούμενης κατάστασης;

Σκέψου όσα έμαθες από τον προηγούμενο γάμο σου

Αξιολόγησε τα μαθήματα από τον προηγούμενο γάμο σου και προσπάθησε να μην κάνεις τα ίδια λάθη. Δυστυχώς, έχει αποδειχτεί πως οι περισσότεροι άνθρωποι ξαναζούν, αν όχι τα ίδια, παρόμοια προβλήματα και σε έναν επόμενο γάμο, επειδή υπάρχουν θέματα, εμπειρίες και βιώματα που κουβαλούν και δεν έχουν φέρει στο συνειδητό τους κομμάτι, ώστε να τα δουλέψουν και να μπορούν να τα διαχειριστούν.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares