Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Όλα όσα πρέπει να λάβεις υπόψη σου προτού αποφασίσεις να προχωρήσεις σε έναν δεύτερο γάμο

Μη βιαστείς να παντρευτείς ξανά χωρίς να σκεφτείς τα παρακάτω



Ο πρώτος γάμος σου ίσως να μην εξελίχθηκε όπως θα ήθελες εσύ και ο σύντροφός σου, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορείς μελλοντικά να επιχειρήσεις ξανά έναν γάμο με έναν νέο σύντροφο. Προτού ωστόσο προχωρήσεις σε μια τέτοια κίνηση, φρόντισε να λάβεις υπόψη σου ορισμένες παραμέτρους, ώστε αυτή τη φορά το έδαφος στο οποίο θα χτίσετε τον κοινό σας βίο να είναι σταθερό και να σας εξασφαλίζει τις καλύτερες προϋποθέσεις για το μέλλον σας. Να τι πρέπει να έχεις στο μυαλό σου.

Μη βιαστείς

Μη βιάζεσαι να παντρευτείς ξανά, ιδιαίτερα αν έχεις χωρίσει πρόσφατα. Όσο και να είναι δύσκολος ο πόνος αυτός, χρειάζεται χρόνος για να θρηνήσεις και να βγεις από το πένθος και την απώλεια ενός συντρόφου που κάποτε πίστεψες ότι θα είστε για πάντα μαζί. Μάθε να διαχειρίζεσαι την καθημερινότητα στη νέα της μορφή και θα δεις τον εαυτό σου να δυναμώνει, ενώ θα ανακαλύψεις πτυχές του εαυτού σου που ούτε καν φανταζόσουν ότι είχες.

Σκέψου αν θέλεις να αποκτήσεις (κι άλλα) παιδιά

Αξιολογήστε από κοινού αν θέλετε να αποκτήσετε (και άλλα) παιδιά. Αν εκείνος έχει επίσης από προηγούμενο γάμο, είσαι σίγουρη ότι θέλεις να αναλάβεις τα παιδιά του συντρόφου σου, που ναι μεν έχουν τη μαμά τους, αλλά θα υπάρχουν οι μέρες που θα βρίσκονται με τον μπαμπά τους; Και βέβαια, εννοείται πως θα είναι προτεραιότητά του τις ημέρες αυτές, όπως και τα δικά σου παιδιά (αν έχεις) για εσένα. 

Σκέψου αν όντως το επιθυμείς 

Αναλογίσου λίγο το παρελθόν σου και το τι πήγε λάθος στον πρώτο σου γάμο. Είσαι σίγουρη πως σε εμπνέει και σου αρέσει ο έγγαμος βίος; Μπορείς πράγματι να σκεφτείς ξανά τον εαυτό σου εντός των πλαισίων του; Νιώθεις ότι σου επιβάλλεται με κάποιον τρόπο να προχωρήσεις σε μια τέτοια ένωση, χωρίς ωστόσο να σε τραβά με κάποιο τρόπο η ιδέα; Αν ναι, τότε τι είναι αυτό που σε σταματά από το να πεις όχι σε μια επανάληψη της προηγούμενης κατάστασης;

Σκέψου όσα έμαθες από τον προηγούμενο γάμο σου

Αξιολόγησε τα μαθήματα από τον προηγούμενο γάμο σου και προσπάθησε να μην κάνεις τα ίδια λάθη. Δυστυχώς, έχει αποδειχτεί πως οι περισσότεροι άνθρωποι ξαναζούν, αν όχι τα ίδια, παρόμοια προβλήματα και σε έναν επόμενο γάμο, επειδή υπάρχουν θέματα, εμπειρίες και βιώματα που κουβαλούν και δεν έχουν φέρει στο συνειδητό τους κομμάτι, ώστε να τα δουλέψουν και να μπορούν να τα διαχειριστούν.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Συμπεριφορές που προδίδουν ότι κάποιος σας αντιπαθεί

Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος δεν χαίρεται και πολύ όταν σας βλέπει, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Ο οίκος Missoni επιστρέφει στις ρίζες του και παρουσιάζει τη συλλογή Kaleidoscopica

Ο Ιταλικός οίκος παρουσιάζει μια συλλογή ατελείωτων συνδυασμών για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2024

ΥΓΕΙΑ

8 αποτελεσματικοί τρόποι για να ενισχύσεις τον μεταβολισμό σου αυτή την άνοιξη

Κινήσεις που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους