Ποια είναι τα τέσσερα πρώτα βήματα για να ξεπεράσεις έναν επώδυνο χωρισμό;

Υπάρχει τρόπος να σταθούμε και πάλι στα πόδια μας σύντομα, αρκεί να τα ακολουθήσουμε

Ναταλία Πετρίτη

Το τέλος μιας σχέσης πάντοτε σηματοδοτεί μια καινούρια αρχή, ενώ τις περισσότερες φορές, αντιλαμβανόμαστε έπειτα από καιρό πως ήταν για το καλό όλων. Ακόμη λοιπόν κι αν δυσκολεύεσαι να πάρεις απόφαση ότι έχεις χωρίσει, ακολούθα αυτά τα τέσσερα πρώτα βήματα, που θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις τον χωρισμό και θα σε κάνουν να σταθείς σύντομα και πάλι στα πόδια σου.

Βήμα 1: Πάρτο απόφαση

Το να συνειδητοποιήσουμε πως χωρίσαμε και να το πάρουμε απόφαση είναι ένα πραγματικά ζωτικό μέρος στη διαδικασία που χρειάζεται για να ξεπεράσουμε έναν χωρισμό, όσο δύσκολος κι αν είναι αυτός, και αυτό δεν επιτυγχάνεται μόνο διαγράφοντας τηλέφωνα και παλιά μηνύματα, αλλά με ουσιαστική περισυλλογή και αποφασιστικότητα.

Βήμα 2: Στάσου στα πόδια σου

Προσπάθησε να κάνεις μόνη σου όλα όσα έκανες μαζί με τον σύντροφό σου, ακόμη κι αν σου φαίνεται βουνό. Η βοήθεια των φίλων σου θα είναι πολύτιμη σε αυτό το στάδιο και σύντομα θα καταλάβεις ότι μπορείς ξανά να πατήσεις στα πόδια σου, ούσα πιο δυνατή και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Βήμα 3: Η ανακάλυψη ή το ξεκαθάρισμα

Ο χωρισμός και η διαχείριση της απώλειας έχει να κάνει με τον ίδιο μας το εαυτό και όχι τόσο με τον άλλο άνθρωπο. Όταν μια σχέση τελειώνει είναι στο χέρι σας να ανακαλύψετε τι πραγματικά θέλετε από έναν άνθρωπο και να ξεκαθαρίσετε τι δεν θα ανέχεστε από εδώ και πέρα στις σχέσεις σας. Δείτε λοιπόν αυτόν τον χωρισμό σαν μια ανακάλυψη ή το ξεκαθάρισμα του τι επιδιώκετε από εδώ και πέρα στη ζωή σας και σύντομα θα τον ξεπεράσετε.

Βήμα 4: Άρχισε να κάνεις μικρές αλλαγές στη ζωή σου

Η ψυχολογία και τα θέλω μας δεν αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για βαθιά συναισθήματα που νιώσαμε για έναν άνθρωπο.

Εκείνο που πρέπει να αλλάξει όμως είναι η νοοτροπία μας σε κάποια πράγματα, αλλάζοντας ταυτόχρονα και κάποιες συνήθειες που μας οδηγούν σε λάθος επιλογές ή μας θυμίζουν πράγματα που δεν πρέπει, σε μια περίοδο που έχουμε ανάγκη από φρέσκια καθημερινότητα. Αρχίστε λοιπόν να κάνετε μικρές αλλαγές στη ζωή σας, σε έναν ορίζοντα που θα σας βοηθήσει να απομακρυνθείτε από το παρελθόν και να κοιτάξετε ένα άλλο μέλλον, γεμάτο αισιοδοξία.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares