Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Fexting: Μια κακή συνήθεια στα γραπτά μηνύματα βάζει σε κίνδυνο τη σχέση σου

Τι είναι το fexting και πώς μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση σου με τον σύντροφό σου;



Το ξέρουμε: δεν αντέχεις άλλους νεολογισμούς και ορολογίες για το σύγχρονο dating. Τι να κάνουμε όμως που χρειάζονται; Το τελευταίο διάστημα μια τάση που έχει εδραιωθεί στις σχέσεις μας τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως απέκτησε τον δικό της επίσημο τίτλο. Ο λόγος φυσικά για το fexting, που δεν είναι άλλο από τον συνδυασμό των λέξεων fight και texting. Και είναι ακριβώς αυτό που σκέφτεσαι, δηλαδή οι καβγάδες που ξεσπούν στο inbox σου με τον σύντροφό σου, συνεχίζονται μόνο στο διαδικτυακό πλαίσιο και αμφότεροι ξεστομίζετε πράγματα που ίσως στη δια ζώσης επικοινωνία να εκλαμβάνονταν εντελώς διαφορετικά από ότι στον ψηφιακό κόσμο. Το ίδιο μπορεί να συμβεί εννοείται και με έναν φίλο ή μια φίλη σου, οδηγώντας σε πελώριες παρεξηγήσεις.

Γιατί το fexting είναι μια επιλογή που οφείλεις να αποφεύγεις

Όταν επιλέγουμε αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας, συνηθίζουμε και αποφεύγουμε τη face to face επικοινωνία, γεγονός που για πολλούς ανθρώπους είναι ανακουφιστικό. Όμως σε αυτό το πλαίσιο είναι αδύνατον να εξωτερικεύσει κανείς τα συναισθήματά του με θάρρος, κοιτάζοντας το πρόσωπο του ανθρώπου με τον οποίο διαφωνεί και με το οποίο έχει ένα έντονο πρόβλημα. Και αυτή η δια ζώσης επικοινωνία έχει τεράστια σημασία, μιας που έτσι ένα χάδι, μια αγκαλιά και ένα γλυκό βλέμμα μπορούν να αλλάξουν πολλά, απαλύνοντας τον πόνο που προκαλεί και στις δύο μεριές ένας τσακωμός.

fexting-mia-kaki-sinitheia-gia-ti-sxesi-sou-2

Τι μπορείς να κάνεις

Απόφυγε τη σύγκρουση μέσα από γραπτά μηνύματα, τα οποία τις περισσότερες φορές έτσι κι αλλιώς παρερμηνεύονται, δεν οδηγούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα και κάνουν τελικά τα πράγματα ακόμη πιο περίπλοκα. Σε περίπτωση που δυσκολεύεσαι να βάλεις τις σκέψεις σου σε σειρά στον προφορικό λόγο, κράτα σημειώσεις για τον εαυτό σου που θα σε βοηθήσουν στη δια ζώσης επικοινωνία, όπου και πρέπει να προσπαθήσετε να λύσετε αυτό που σας βασανίζει. Τα ζευγάρια με υγιή επικοινωνία, όπως και όλοι οι άνθρωποι που έχουμε στη ζωή μας,  πρέπει να συγκρούονται όταν κάτι δεν πάει καλά, να εκφράζουν αυτά που νιώθουν και να κλείνουν με επίλυση του προβλήματος που θα τα βρίσκει στη συνέχεια μονιασμένα και έτοιμα να αφήσουν πίσω τις όποιες στιγμές έντασης.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Συμπεριφορές που προδίδουν ότι κάποιος σας αντιπαθεί

Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος δεν χαίρεται και πολύ όταν σας βλέπει, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.