Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 τρόποι με τους οποίους η σχέση σου σαμποτάρει την καριέρα σου χωρίς να το καταλάβεις

Μήπως η σχέση σου ευθύνεται για τη στασιμότητα ή τα εμπόδια που μπαίνουν για την εξέλιξη της καριέρας σου;



Το ένστικτό σου μπορεί να στο υποδηλώνει με έναν τρόπο και εσύ να το υποψιάζεσαι καιρό τώρα: ναι, οι σχέσεις μας πολλές φορές είναι αυτές που ευθύνονται για τη στασιμότητα ή τα εμπόδια που μπαίνουν μπροστά μας ως προς την εξέλιξη της καριέρας μας. Και επειδή το να ισορροπείς ανάμεσα σε μια υγιή και ποιοτική σχέση και μια καριέρα που πράγματι πάει καλά είναι από μόνο του δύσκολο, δες 3 τρόπους με τους οποίους η σχέση σου σαμποτάρει την καριέρα σου χωρίς να το καταλάβεις, ώστε να δώσεις τέλος σε όλα αυτά που σε κάνουν να μένεις πίσω επαγγελματικά.  

Δεν σε υποστηρίζει συναισθηματικά

Όταν αντιλαμβάνεσαι ότι ο σύντροφός σου δεν σε στηρίζει συναισθηματικά σε αυτό που κάνεις και στα όνειρά σου γύρω από την καριέρα σου, αυτό είναι σίγουρα κάτι που λειτουργεί αρνητικά για την εξέλιξή της, αλλά εν τέλει και για τη μεταξύ σας σχέση. Σου αξίζει ένας άνθρωπος που θα ακούει τι έχεις να τους πεις, θα σε στηρίζει στις δυσκολίες και θα μοιράζεται τη χαρά σου με κάθε επιτυχία στον κλάδο στον οποίο προσπαθείς να αναγνωριστείς.

3-tropoi-me-tous-opoious-i-sxesi-sou-sampotarei-tin-kariera-sou_p99715

Είναι συνεχώς επικριτικός

Ένα τεράστιο κομμάτι της αυτοεκτίμησής μας εξαρτάται από τον σύντροφό μας και όλους τους κοντινούς μας ανθρώπους. Αν λοιπόν εκείνος είναι συνεχώς επικριτικός απέναντί σου, κάνοντας παρατηρήσεις και τονίζοντας πόσο καλύτερος είναι ο ίδιος στα επαγγελματικά του, τότε η συμπεριφορά του αυτή σίγουρα σε επηρεάζει αρνητικά, αφού δεν τολμάς με τη σειρά σου να πάρεις ρίσκα και πρωτοβουλίες που αφορούν τη δουλειά σου. Και ξέρεις πολύ καλά ότι αυτά είναι που φέρνουν σταδιακά την αναγνώριση και την εξέλιξη στην καριέρα σου.

Δεν συμφωνείτε ως προς τη σημασία της καριέρας για τη ζωή σας

Μερικοί άνθρωποι προτιμούν την ασφάλεια στη δουλειά και τη σταθερότητα σε ένα συγκεκριμένο πόστο για μεγάλα χρονικά διαστήματα, επενδύοντας περισσότερο στον ελεύθερο χρόνο και σε άλλα πράγματα που ιεραρχούν πιο ψηλά. Άλλοι άνθρωποι βρίσκουν νόημα στο αέναο ταξίδι προς την ανάπτυξη της καριέρας τους, γεγονός που συνεπάγεται πληθώρα από θυσίες στην πορεία. Αν εσύ ανήκεις στους δεύτερους και ο σύντροφός σου στους πρώτους, η διαφορά σας αυτή ως προς το εργασιακό σας mindset μπορεί δυστυχώς να σαμποτάρει την καριέρα σου χωρίς να το καταλάβεις. Δεν είναι κακό να έχετε διαφορετική άποψη γύρω από τη δουλειά, ωστόσο αυτή η διαφορά στην πράξη μπορεί να ασκεί περισσότερη επιρροή από όση νόμιζες. Και σε αυτήν την περίπτωση καλείσαι αργά ή γρήγορα να επιλέξεις ανάμεσα στο τι από τα δύο θα προτιμήσεις

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

6 fashion items που πρέπει οπωσδήποτε να πάρεις μαζί σου στις Πασχαλινές διακοπές κοντά στη φύση

Όλα όσα πρέπει να βάλεις στη βαλίτσα σου για τις διακοπές στο χωριό ή στο νησί αυτό το Πάσχα

BEAUTY TIPS

Τρία βασικά dos και τρία don’ts για τη φροντίδα του δέρματος με ακμή

Συμβουλές για το τι να κάνεις και τι να αποφύγεις αν πάσχεις κι εσύ από ακμή στην εφηβεία ή στην ενήλικη ζωή σου