Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί ερωτεύομαι τόσο εύκολα;

Τι είναι αυτό που σε κάνει να ερωτεύεσαι εύκολα με αποτέλεσμα να πληγώνεσαι συχνά από καταστάσεις που έτσι κι αλλιώς δεν σου ταιριάζουν;Είσαι από αυτούς τους ανθρώπους που ερωτεύονται σε χρόνο ρεκόρ και βλέπουν τους εαυτούς τους να πληγώνονται σύντομα από καταστάσεις που πιθανότατα έτσι κι αλλιώς δεν τους ταίριαζαν; Τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αναζητήσεις την αιτία αυτής σου της ευκολίας στο να σε βάλλουν τα φτερά του έρωτα χωρίς προφανή λόγο, αντιμετωπίζοντας με μεγαλύτερη ψυχραιμία τις νέες σου γνωριμίες.

Γιατί ερωτεύεσαι με τόσο μεγάλη ευκολία:

Δεν είχες υγιή μοντέλα σχέσεων ως παιδί

Η προβληματική σχέση των γονιών σου και άλλα μοντέλα σχέσεων που είχες σαν παραδείγματα όσο μεγάλωνες ίσως να αποτελούν τη βαθύτερη αιτία για το ότι στο παρόν ερωτεύεσαι τόσο εύκολα. Τοξικές συμπεριφορές του τότε που έχουν εγγραφεί μέσα σου σε κάνουν να αναζητάς τον έρωτα, ακόμη και σε μέρη που δεν θα έπρεπε και χωρίς το ώριμο έδαφος του χρόνου.

Έχεις εθιστεί στο συναίσθημα του έρωτα

Το να ερωτευόμαστε είναι ένα από τα ομορφότερα συναισθήματα που βιώνουμε στη ζωή μας, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να το αναζητούμε δίχως κριτήριο. Ίσως λοιπόν η συχνότητα με την οποία ερωτεύεσαι να υποδηλώνει μια λαχτάρα για να το ζεις ξανά και ξανά, χωρίς ωστόσο την ωριμότητα του να ξέρεις το πότε έχει νόημα.

Δεν πιστεύεις ότι μπορείς να ευτυχήσεις εκτός σχέσης

Το να μην πιστεύεις ότι μπορείς να ευτυχήσεις εκτός σχέσης είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο μπορεί να ερωτεύεσαι τόσο συχνά, αναζητώντας μια διέξοδο από τη μοναξιά. Όμως αν δεν μπορείς να είσαι καλά στη μοναξιά σου, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα αλλάξουν απαραίτητα τα πράγματα όταν γίνετε δύο;

Αναζητάς την επιβεβαίωση από τους άλλους

Το ότι ερωτεύεσαι συχνά μπορεί να είναι και μια ένδειξη του ότι αναζητάς διαρκώς την επιβεβαίωση από τρίτους, μιας που δεν διαθέτεις μεγάλη αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό σου. Όμως αν δεν κάνεις λίγη προσωπική δουλειά για να το αλλάξεις, κινδυνεύεις να σχετίζεσαι διαρκώς με άτομα με τα οποία δεν ταιριάζετε απαραίτητα, μόνο και μόνο επειδή αυτά είναι διαθέσιμα να σε κάνουν να νιώσεις πως «μετράς».

Τι να κάνεις για να αλλάξει η κατάσταση:

Αν νιώθεις πως πράγματι το να ερωτεύεσαι τόσο συχνά οδηγεί τις περισσότερες φορές στο να πληγώνονται τα συναισθήματά σου, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να αλλάξει η κατάσταση είναι να επενδύσεις χρόνο στον εαυτό σου για σοβαρή εσωτερική δουλειά. Προσπάθησε να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου με διάφορους τρόπους, να δημιουργήσεις μηχανισμούς αντοχής μπροστά σε συναισθήματα όπως αυτό της μοναξιάς και δώσε έμφαση στο να ζητήσεις και βοήθεια φίλων και ειδικών αν θεωρείς ότι την έχεις ανάγκη. Αυτοί είναι πάντα διαθέσιμοι να βοηθήσουν, αλλάζοντας σε μεγάλο βαθμό πράγματα που εσύ θεωρείς δεδομένα για τον εαυτό και τις σχέσεις σου.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να αποτρέψετε μια τοξική σχέση όσο είναι νωρίς

Επειδή η πρόληψη είναι η καλύτερη προστασία, δείτε τι πρέπει να έχετε στο νου σας

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να προστατέψετε τη σχέση σας από την (κακή) χρήση της τεχνολογίας

Χρήση τεχνολογίας και υγιή όρια σε μια σχέση

ΣΧΕΣΕΙΣ

12 κραυγαλέα σημάδια που δείχνουν ότι ο σύντροφός σας δεν σας σέβεται

Μην αγνοείς μερικές σημαντικές κόκκινες σημαίες στη σχέση σου

Προτεινόμενα

CELEBS

Χώρισαν Κώστας Πηλαδάκης - Ναυσικά Παναγιωτακοπούλου: Τίτλοι τέλους πριν τον γάμο

«Υπάρχει και μια διαφορά ηλικίας, η οποία μπορεί να δημιουργήσει θεματάκια»

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 15 Ιουνίου

Όλα μπορούν να πάρουν τον δρόμο που θέλετε

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να θεραπεύσεις μια ραγισμένη καρδιά

Το σώμα σου έχει τον τρόπο, δεν έχεις παρά να το ακούσεις