Γιατί ο σύντροφός σου τσακώνεται συνέχεια μαζί σου χωρίς αφορμή;

Ποια είναι τα βαθύτερα αίτια πίσω από κάθε αναίτιο διαπληκτισμό στη σχέση σας;

Ναταλία Πετρίτη

Έχεις παρατηρήσει ότι το τελευταίο διάστημα, οι περισσότεροι καυγάδες μεταξύ σας ξεκινούν από ασήμαντες αφορμές; Μπορεί να μην θυμάσαι καν πώς άρχισε και γιατί έφτασε εκεί που έφτασε, όμως ο σύντροφός σου έχει μια τάση να δυναμιτίζει το κλίμα και να τσακώνεστε διαρκώς χωρίς αφορμή. Να λοιπόν τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή τη συμπεριφορά του.

Φοβάται την απόρριψη

Επειδή ο ίδιος δεν αντέχει το ενδεχόμενο της απόρριψης από εσένα, διαταράσσει συνεχώς την αρμονία και την ηρεμία στη σχέση σας. Κι αυτό γιατί συνήθως σας φέρνει μετά το τέλος του καβγά πιο κοντά. Όμως δεν είναι φυσικά ένας υγιής τρόπος για να εκφράσει τα συναισθήματα ή τις σκέψεις του.

Διψά για σύνδεση

Ο σύντροφός σου τσακώνεται χωρίς αφορμή μαζί σου επειδή διψά για τη σύνδεσή σας. Για πολλούς ανθρώπους εκεί έξω, οι καυγάδες και οι εντάσεις είναι ο μόνος τρόπος να συνδεθούν με τον άλλο άνθρωπο που έχουν δίπλα τους, κυρίωας επειδή αυτό έχουν μάθει από την παιδική τους ηλικία και τη σχέση των γονιών τους. Και όσο πιο μόνος ή αόρατος νιώθει σε μία σχέση, κάνει τα πάντα για να τραβήξει την προσοχή.

Θέλει να έχει το πάνω χέρι στη σχέση σας

Και αν όντως το θέλει αυτό τότε σίγουρα δεν διαθέτει υγιή αντίληψη για τις σχέσεις, με τη θέληση επιβολής και τις φωνές να είναι τεράστια red flags χειριστικότητας.

Έχει έντονα παιδικά τραύματα

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, όταν έχεις μεγαλώσει σε μία οικογένεια που συνήθως τσακώνεται και δεν αντιμετωπίζει με ηρεμία και ψύχραιμους όρους τα προβλήματά της, τότε οι συχνοί τσακωμοί είναι εντελώς κανονικοποιημένοι στη στη σχέση.

Πώς να το διαχειριστείς

Το πρώτο βήμα για να επιλυθεί το πρόβλημα είναι πρώτα να το αντιληφθείς. Δείξε στη συνέχεια κατανόηση και ενσυναίσθηση, όμως επικοινώνησε στον άνθρωπό σου ότι αυτή η συμπεριφορά δεν μπορεί να συνεχιστεί. Βοήθησέ τον να παλέψει με την  ανασφάλεια, τον φόβο και τη δυσκολία του στην επικοινωνία, ενώ πρότεινέ του την ψυχοθεραπεία. Το πιθανότερο είναι ότι δεν συνειδητοποιεί καν αυτό που κάνει και ότι είναι δέσμιος των συναισθημάτων του. Αν όμως καταλάβεις ότι όλοι οι καβγάδες και η ένταση προκύπτουν από μια αφύσικη κτητικότητα, καλό θα ήταν να απομακρυνθείς από μια σχέση που σύντομα θα γίνει τοξική και για τους δυο σας.

  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares