Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί ο σύντροφός σου τσακώνεται συνέχεια μαζί σου χωρίς αφορμή;

Ποια είναι τα βαθύτερα αίτια πίσω από κάθε αναίτιο διαπληκτισμό στη σχέση σας;



Έχεις παρατηρήσει ότι το τελευταίο διάστημα, οι περισσότεροι καυγάδες μεταξύ σας ξεκινούν από ασήμαντες αφορμές; Μπορεί να μην θυμάσαι καν πώς άρχισε και γιατί έφτασε εκεί που έφτασε, όμως ο σύντροφός σου έχει μια τάση να δυναμιτίζει το κλίμα και να τσακώνεστε διαρκώς χωρίς αφορμή. Να λοιπόν τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή τη συμπεριφορά του.

Φοβάται την απόρριψη

Επειδή ο ίδιος δεν αντέχει το ενδεχόμενο της απόρριψης από εσένα, διαταράσσει συνεχώς την αρμονία και την ηρεμία στη σχέση σας. Κι αυτό γιατί συνήθως σας φέρνει μετά το τέλος του καβγά πιο κοντά. Όμως δεν είναι φυσικά ένας υγιής τρόπος για να εκφράσει τα συναισθήματα ή τις σκέψεις του.

Διψά για σύνδεση

Ο σύντροφός σου τσακώνεται χωρίς αφορμή μαζί σου επειδή διψά για τη σύνδεσή σας. Για πολλούς ανθρώπους εκεί έξω, οι καυγάδες και οι εντάσεις είναι ο μόνος τρόπος να συνδεθούν με τον άλλο άνθρωπο που έχουν δίπλα τους, κυρίωας επειδή αυτό έχουν μάθει από την παιδική τους ηλικία και τη σχέση των γονιών τους. Και όσο πιο μόνος ή αόρατος νιώθει σε μία σχέση, κάνει τα πάντα για να τραβήξει την προσοχή.

Θέλει να έχει το πάνω χέρι στη σχέση σας

Και αν όντως το θέλει αυτό τότε σίγουρα δεν διαθέτει υγιή αντίληψη για τις σχέσεις, με τη θέληση επιβολής και τις φωνές να είναι τεράστια red flags χειριστικότητας.

Έχει έντονα παιδικά τραύματα

Όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, όταν έχεις μεγαλώσει σε μία οικογένεια που συνήθως τσακώνεται και δεν αντιμετωπίζει με ηρεμία και ψύχραιμους όρους τα προβλήματά της, τότε οι συχνοί τσακωμοί είναι εντελώς κανονικοποιημένοι στη στη σχέση.

Πώς να το διαχειριστείς

Το πρώτο βήμα για να επιλυθεί το πρόβλημα είναι πρώτα να το αντιληφθείς. Δείξε στη συνέχεια κατανόηση και ενσυναίσθηση, όμως επικοινώνησε στον άνθρωπό σου ότι αυτή η συμπεριφορά δεν μπορεί να συνεχιστεί. Βοήθησέ τον να παλέψει με την  ανασφάλεια, τον φόβο και τη δυσκολία του στην επικοινωνία, ενώ πρότεινέ του την ψυχοθεραπεία. Το πιθανότερο είναι ότι δεν συνειδητοποιεί καν αυτό που κάνει και ότι είναι δέσμιος των συναισθημάτων του. Αν όμως καταλάβεις ότι όλοι οι καβγάδες και η ένταση προκύπτουν από μια αφύσικη κτητικότητα, καλό θα ήταν να απομακρυνθείς από μια σχέση που σύντομα θα γίνει τοξική και για τους δυο σας.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ