Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι πρέπει να γνωρίζεις αν βγαίνεις με ένα άτομο που έχει προβλήματα διαχείρισης του άγχους του

Οι δυσκολίες με τις οποίες ενδέχεται να έρθεις αντιμέτωπη και πώς θα τις μετριάσεις



Το άγχος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της σύγχρονης εποχής, με τους ρυθμούς της καθημερινότητας και τις επαγγελματικές απαιτήσεις που αυτή εμπεριέχει να είναι υπεύθυνες για τη συνεχή αύξησή του. Αυτό σίγουρα μπορεί να επηρεάσει ακόμη και τις ερωτικές μας σχέσεις, όταν το ένα άτομο σε μια σχέση υποφέρει από άγχος σε μεγάλο βαθμό. Να λοιπόν με ποιους τρόπους μπορεί το άγχος ενός ανθρώπου να φέρει εμπόδια σε μια σχέση, αλλά και τι μπορεί να γίνει ώστε αυτά να περιοριστούν.

Μπορεί να δυσκολευτείς να καταλάβεις την οπτική του

Το άγχος του συντρόφου σου ενδέχεται να σε δυσκολέψει πολλές φορές να καταλάβεις την οπτική του σε πολλά πράγματα που άπτονται της σχέσης ή της καθημερινότητάς σας, δημιουργώντας ζητήματα στην επικοινωνία σας. Όταν συμβαίνει αυτό, προσπάθησε να μπεις στα παπούτσια του άλλου και συζητήστε από κοινού θέματα που εσύ μπορεί να βρίσκεις ακατανόητα μέχρι να λυθούν.

Μπορεί να τσακώνεστε περισσότερο

Το άγχος δημιουργεί διαρκή ένταση και αμφιβολίες, γεγονός που μπορεί με τη σειρά του να φέρει περισσότερους τσακωμούς από το προβλεπόμενο. Δείξε λοιπόν κατανόηση, άκου τα επιχειρήματά του και παρουσίασε και τα πιο ψύχραιμα δικά σου, περιορίζοντας σταδιακά τον κλονισμό που το άγχος φέρνει στη σχέση σας από το πουθενά.

Μπορεί να χρειάζεται περισσότερη επιβεβαίωση

Και σε αυτήν την περίπτωση εσύ οφείλεις να τη δείχνεις με πιο εμφατικό τρόπο. Ένας καλός λόγος για κάτι που κάνει καλά όταν το χρειάζεται πάντα βοηθά και ανακουφίζει από τις αμφιβολίες και το στρες της καθημερινότητας.

Μπορεί να χρειαστεί να παίρνεις εσύ περισσότερες αποφάσεις

Μπροστά σε μεγάλες αποφάσεις που θα κληθείτε να πάρετε ως ζευγάρι, ενδέχεται εσύ να πρέπει να πατήσεις πρώτη πόδι, δίνοντας και σε εκείνον την ώθηση που χρειάζεται. Άλλωστε οι αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε είναι πολλές φορές αυτές που δημιουργούν τα μεγαλύτερά μας άγχη στη ζωή.

Μπορεί να σας πάρει περισσότερο χρόνο να χτίσετε εμπιστοσύνη στη σχέση

Μην περιμένεις η εμπιστοσύνη στη σχέση με ένα άτομο με αγχώδη ζητήματα να είναι δεδομένη από την αρχή. Θα χρειαστεί προσπάθεια και από τις δύο πλευρές ώστε αυτή να χτιστεί ουσιαστικά, γεγονός που χρειάζεται υπομονή και καλή επικοινωνία. Σε κάθε περίπτωση, αξίζει ο κόπος.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

CELEBS

Θέμις Μπαζάκα: Η ηλικία της, ο νεότερος σύντροφος κι ο θάνατος του αδελφού της

Μάθετε τα πάντα για την πιο ταλαντούχα ηθοποιό της γενιάς της

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Η ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο. Για να διατηρήσεις την ισορροπία, πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι» Άλμπερτ Άινσταϊν

Μαθήματα σοφίας και ζωής από τον Άλμπερτ Άινσταϊν που πέθανε στις 18 Απριλίου του 1955

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 18 Απριλίου

Τα εμπόδια που βρίσκονταν στον δρόμο σας θα αρχίσουν να απομακρύνονται