Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

4 εγκεφαλικές λειτουργίες ενός ερωτευμένου ανθρώπου

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό μας κάθε φορά που μας χτυπούν τα βέλη του έρωτα;Οι βιοχημικές αλλαγές που πραγματοποιούνται στον εγκέφαλό μας όταν ερωτευόμαστε αποτελούν ένα ιατρικό ζήτημα που ούτε η ίδια η επιστήμη δεν έχει μπορέσει να αναλύσει σε βάθος. Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ωστόσο τι συμβαίνει σε επίπεδο βιοχημείας, πόσο χρονικό διάστημα χρειάζεται για να ερωτευτούμε και μερικές ακόμη λειτουργίες που μπορείτε να διαβάσετε πιο κάτω. Να τέσσερις από αυτές.

Το πρώτο διάστημα του έρωτα επιδρά στον εγκέφαλό όπως τα ναρκωτικά

Έρευνες έχουν αποδείξει πως ο εγκέφαλος ενός ανθρώπου που έχει μόλις ερωτευθεί παρουσιάζει την ίδια δράση με αυτόν ενός ανθρώπου που κάνει χρήση ναρκωτικών. Αυτό μεταφράζεται μέσα από εγκεφαλογράφημα σε έντονη δραστηριότητα στα τμήματα του εγκεφάλου που σχετίζονται με την παραγωγή της ντοπαμίνης, ουσία που ανεβάζει τη διάθεση και καταπολεμά την κατάθλιψη.

Η κριτική ικανότητα των ερωτευμένων είναι μειωμένη

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως ο έρωτας θολώνει τη σωστή κρίση επειδή επηρεάζει την περιοχή του εγκεφάλου που σχετίζεται με την κριτική ικανότητα. Το γεγονός αυτό οφείλεται στην αμυγδαλή του εγκεφάλου, το τμήμα που είναι υπεύθυνο για την λήψη αποφάσεων, που επηρεάζονται από τον έρωτα.

Ο έρωτας και η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή διαθέτουν κοινά στοιχεία

Ένας ερωτευμένος άνθρωπος μπορεί επίσης να εμφανίσει συμπτώματα περίπου κοινά με εκείνα που εμφανίζει κάποιος που πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, όπως το άγχος, η εμμονή ή έντονης ζήλιας.

Η ερωτική απογοήτευση μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα με αυτά του στερητικού συνδρόμου

Σύμφωνα με περαιτέρω έρευνες, όσοι άνθρωποι βιώνουν μια ερωτική απογοήτευση, δεν σταματούν να έχουν τα προαναφερθέντα συναισθήματα, ωστόσο σε αυτά προστίθεται η κατάθλιψη και η αίσθηση της στέρησης, κατάσταση που προσιδιάζει στο στερητικό σύνδρομο που βιώνει ένας χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να υποστηρίξετε τη σύντροφό σας μετά τον τοκετό, ειδικά στη διαχείριση προκλήσεων ψυχικής υγείας

Πώς να καταλάβετε τα συμπτώματα επιλόχειας κατάθλιψης και πώς να προσφέρετε βοήθεια στη νέα μαμά αν είστε ο σύντροφός της

ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί ενώ φαίνεται να του αρέσεις, δεν κάνει κίνηση;

Δέκα πιθανές εξηγήσεις για το τι μπορεί να συμβαίνει στο μυαλό κάποιου που νομίζεις ότι του αρέσεις αλλά δεν παίρνει πρωτοβουλία

ΣΧΕΣΕΙΣ

Όλα όσα θες να ξέρεις για την καρδιά και το μυαλό του άντρα Ιχθύ

Ευαίσθητος και ονειροπόλος, ο Ιχθύς είναι ίσως ο πιο ρομαντικός του ζωδιακού κύκλου

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

5 πλεκτά για τις εμφανίσεις σου στο γραφείο αυτήν την άνοιξη

Versatile πουλόβερ και αμάνικα γιλέκα που μπορούν να απογειώσουν την εμφάνισή σου στο γραφείο, βάζοντας χρώμα και στυλ στο ντύσιμό σου

BEAUTY NEWS

Orebella: Η Bella Hadid λανσάρει το δικό της beauty και wellness brand

Και το ανακοινώνει μέσα από ένα εντυπωσιακό teaser που δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram

BEAUTY NEWS

5 νέες αφίξεις αρωμάτων που θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις σου λίγο πριν την άνοιξη

Τα νέα αρώματα που θα προσθέσουμε στο boudoir μας