Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ενδείξεις ότι πρέπει να βελτιώσεις την επικοινωνία στη σχέση σου

Αν συμβαίνουν τα παρακάτω, τότε ίσως να πρέπει να επενδύσετε λίγο περισσότερο στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνείτεΤο να μπορείς να επικοινωνήσεις με άνεση τα συναισθήματά σου αλλά και να καταλαβαίνεις τη θέση του άλλου όσο βρίσκεσαι σε μια σοβαρή, χρειάζεται κάτι παραπάνω από το να μπορείς απλώς να βάλεις τις λέξεις σε μία πρόταση. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν ειδικότερα μέσα σε μία σχέση, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως τα πράγματα δεν είναι εφικτό να βελτιωθούν. Ποια είναι, όμως, τα σημάδια που μαρτυρούν πως πράγματι υπάρχει  κάποιο πρόβλημα σε μία σχέση στο επίπεδο της επικοινωνίας; Κράτα σημειώσεις και δεν αν πρέπει να αναλάβετε δράση.

Δεν συζητάτε για συγκεκριμένα θέματα

Όταν προτιμάς τόσο εσύ, όσο και το άτομο που έχεις δίπλα σου, να αποφύγετε τη συζήτηση για συγκεκριμένα θέματα, που ενδεχομένως να δημιουργήσουν μια κάποια ένταση, τότε σίγουρα αυτό αποτελεί ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά στην επικοινωνία σας. Αυτό που στην ουσία μπορεί να συμβεί μέσα από αυτήν την πρακτική είναι μέρα με τη μέρα θα απομακρύνεστε και στο τέλος να μην αντέχετε να βρίσκεστε σε αυτή τη σχέση, αφού διάφορα προβλήματα που μαζεύονται θα μένουν άλυτα για καιρό.

Μαλώνετε συνέχεια

Υπάρχουν θέματα στα οποία διαφωνείτε, που τυχαίνει να εμφανίζονται συνεχώς, με αποτέλεσμα να μαλώνετε ξανά και ξανά για τα ίδια πράγματα. Αυτό όμως σημαίνει στην πραγματικότητα πως το πρόβλημά σας δεν έχει λυθεί, με αποτέλεσμα να καταλήγετε στο ίδιο συμπέρασμα και να δημιουργούνται διαρκώς προστριβές. Στην πραγματικότητα, η επικοινωνία σας δεν είναι καλή επειδή απουσιάζει η ικανότητα να λήξετε μια διαμάχη, δίνοντας λύσεις σε όλα όσα σας κάνουν να φτάνετε εκεί.

Νιώθεις πως δεν σε καταλαβαίνει

Η επικοινωνία σε μια σχέση είναι σίγουρα κακής ποιότητας όταν νιώθεις συνεχώς πως ο σύντροφός σου δεν σε καταλαβαίνει ο σύντροφός σου ή συμβαίνει και το αντίθετο. Μέσα από αυτήν την κατάσταση, αυτοπεποίθησή σου όπως και εκείνου δέχεται ένα μεγάλο πλήγμα, σταματάτε από κοινού να επικοινωνείτε ουσιαστικά και στο τέλος τα πράγματα παίρνουν μια μη αναστρέψιμη τροπή.

Αν λοιπόν νιώθεις πως ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω σημάδια βρίσκονται στην καθημερινότητα της σχέσης σας, αναλάβετε δράση αναθεωρώντας το πώς ακριβώς μοιράζεστε τις σκέψεις σας σε αυτήν. Όταν τα θέματα λύνονται μέσω της ειλικρινούς συζήτησης και της υγιούς επικοινωνίας, τότε έρχεται ο ένας πιο κοντά στον άλλο και σταδιακά οι τοίχοι που έχουν υψωθεί στο παρελθόν πέφτουν.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να υποστηρίξετε τη σύντροφό σας μετά τον τοκετό, ειδικά στη διαχείριση προκλήσεων ψυχικής υγείας

Πώς να καταλάβετε τα συμπτώματα επιλόχειας κατάθλιψης και πώς να προσφέρετε βοήθεια στη νέα μαμά αν είστε ο σύντροφός της

ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί ενώ φαίνεται να του αρέσεις, δεν κάνει κίνηση;

Δέκα πιθανές εξηγήσεις για το τι μπορεί να συμβαίνει στο μυαλό κάποιου που νομίζεις ότι του αρέσεις αλλά δεν παίρνει πρωτοβουλία

ΣΧΕΣΕΙΣ

Όλα όσα θες να ξέρεις για την καρδιά και το μυαλό του άντρα Ιχθύ

Ευαίσθητος και ονειροπόλος, ο Ιχθύς είναι ίσως ο πιο ρομαντικός του ζωδιακού κύκλου

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

5 πλεκτά για τις εμφανίσεις σου στο γραφείο αυτήν την άνοιξη

Versatile πουλόβερ και αμάνικα γιλέκα που μπορούν να απογειώσουν την εμφάνισή σου στο γραφείο, βάζοντας χρώμα και στυλ στο ντύσιμό σου

BEAUTY NEWS

Orebella: Η Bella Hadid λανσάρει το δικό της beauty και wellness brand

Και το ανακοινώνει μέσα από ένα εντυπωσιακό teaser που δημοσίευσε στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram

BEAUTY NEWS

5 νέες αφίξεις αρωμάτων που θα ξυπνήσουν τις αισθήσεις σου λίγο πριν την άνοιξη

Τα νέα αρώματα που θα προσθέσουμε στο boudoir μας