Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι να κάνεις όταν ζηλεύεις τις προηγούμενες σχέσεις του συντρόφου σου

Η ζήλεια είναι ένα ανθρώπινο συναίσθημα, πρέπει όμως να είσαι σε θέση να το καταστείλειςΟ νέος σου σύντροφος είναι μοναδικά τρυφερός απέναντί σου, ταιριάζετε πολύ και έχετε χτίσει μια σχέση που διακρίνεται από αγάπη, κατανόηση, ενσυναίσθηση και βαθύ νοιάξιμο. Κι όμως, ακόμη κι όταν όλα μοιάζουν ιδανικά σε αυτή τη σχέση, το αίσθημα της ζήλειας είναι κάτι που δεν έχεις καταφέρει ακόμη να αποβάλεις από μέσα σου, σκεπτόμενη συνέχεια τις προηγούμενες ερωτικές συντρόφους του ανθρώπου που έχεις στο πλάι σου ως δυνητική απειλή. Να λοιπόν τι μπορείς να κάνεις για να μη σε κερδίζει αυτό το συναίσθημα, που αν μείνει αδούλευτο, θα οδηγήσει σίγουρα σε σύννεφα τη σχέση σου στο μέλλον.

Σκέψου ότι αυτές οι σχέσεις ανήκουν στο παρελθόν

Ο σύντροφός σου είναι σαφές πως έχει επιλέξει να είναι μαζί σου, σε μια σχέση που όλο και αναπτύσσεται με τους καλύτερους όρους. Έχετε ήδη συζητήσει τα θέλω και τις προσδοκίες σας, έχοντας συμφωνήσει ότι προχωράτε μαζί και είναι σαφές πως ό,τι συνέβη στο ερωτικό παρελθόν και των δύο είναι κάτι που έχετε αφήσει καιρό πίσω σας. Σταμάτα λοιπόν να φέρνεις στο μυαλό σου πράγματα που βαθιά μέσα σου ξέρεις ότι δεν έχουν καμία επιρροή στο δικό σας παρόν και μέλλον.

Συζήτησέ το μαζί του

Αν βλέπεις ότι νιώθεις διαρκή ανασφάλεια ως προς το ζήτημα, επικοινώνησέ το στον σύντροφό σου. Είναι καλύτερο να γνωρίζει κι εκείνος ότι αυτές οι σκέψεις σε ζορίζουν, μιας που από κοινού θα βρείτε τρόπους να ξεπεράσετε το πρόβλημα μέσα από τον διάλογο και την κατανόηση.

Μην επισκέπτεσαι τα προφίλ τους στα κοινωνικά μέσα

Αν οι προηγούμενες σχέσεις του συντρόφου σου είναι με κάποιον τρόπο και δικές σου γνωστές, απόφυγε το να επισκέπτεσαι το προφίλ τους στα κοινωνικά μέσα. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθούν οι αχρείαστες συγκρίσεις που κάνεις στο μυαλό σου, και σταδιακά θα ξεχάσεις ότι κάποτε σε κυρίευε το αίσθημα της ζήλειας.

Σκέψου ότι κι εσύ έχεις ερωτικό παρελθόν

Αν σε φέρνει σε αμηχανία το να σκέφτεσαι ότι ο σύντροφός σου είχε στο παρελθόν κι άλλες σχέσεις, σκέψου απλούστατα πως το ίδιο ισχύει και για σένα, χωρίς ωστόσο να σε επηρεάζει στο παρόν σου με εκείνον. Με αυτόν τον τρόπο θα εκλογικεύσεις αυτό που νιώθεις και σύντομα θα απαλλαγείς από αχρείαστες και εξαιρετικά τοξικές σκέψεις που σε γεμίζουν αμηχανία, ζήλεια και στενοχώρια.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

ΣΧΕΣΕΙΣ

Next stop: συγκατοίκηση! Δες πώς να πετύχει

Πώς θα καταλάβετε αν είστε έτοιμοι να μείνετε μαζί

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Απριλίου

Βγάλτε τελείως από τη ζωή σας ό,τι σας φαίνεται άχρηστο και σας κουράζει

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;