Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι να κάνεις όταν ζηλεύεις τις προηγούμενες σχέσεις του συντρόφου σου

Η ζήλεια είναι ένα ανθρώπινο συναίσθημα, πρέπει όμως να είσαι σε θέση να το καταστείλεις



Ο νέος σου σύντροφος είναι μοναδικά τρυφερός απέναντί σου, ταιριάζετε πολύ και έχετε χτίσει μια σχέση που διακρίνεται από αγάπη, κατανόηση, ενσυναίσθηση και βαθύ νοιάξιμο. Κι όμως, ακόμη κι όταν όλα μοιάζουν ιδανικά σε αυτή τη σχέση, το αίσθημα της ζήλειας είναι κάτι που δεν έχεις καταφέρει ακόμη να αποβάλεις από μέσα σου, σκεπτόμενη συνέχεια τις προηγούμενες ερωτικές συντρόφους του ανθρώπου που έχεις στο πλάι σου ως δυνητική απειλή. Να λοιπόν τι μπορείς να κάνεις για να μη σε κερδίζει αυτό το συναίσθημα, που αν μείνει αδούλευτο, θα οδηγήσει σίγουρα σε σύννεφα τη σχέση σου στο μέλλον.

Pixel

Σκέψου ότι αυτές οι σχέσεις ανήκουν στο παρελθόν

Ο σύντροφός σου είναι σαφές πως έχει επιλέξει να είναι μαζί σου, σε μια σχέση που όλο και αναπτύσσεται με τους καλύτερους όρους. Έχετε ήδη συζητήσει τα θέλω και τις προσδοκίες σας, έχοντας συμφωνήσει ότι προχωράτε μαζί και είναι σαφές πως ό,τι συνέβη στο ερωτικό παρελθόν και των δύο είναι κάτι που έχετε αφήσει καιρό πίσω σας. Σταμάτα λοιπόν να φέρνεις στο μυαλό σου πράγματα που βαθιά μέσα σου ξέρεις ότι δεν έχουν καμία επιρροή στο δικό σας παρόν και μέλλον.

Συζήτησέ το μαζί του

Αν βλέπεις ότι νιώθεις διαρκή ανασφάλεια ως προς το ζήτημα, επικοινώνησέ το στον σύντροφό σου. Είναι καλύτερο να γνωρίζει κι εκείνος ότι αυτές οι σκέψεις σε ζορίζουν, μιας που από κοινού θα βρείτε τρόπους να ξεπεράσετε το πρόβλημα μέσα από τον διάλογο και την κατανόηση.

Pixel

Μην επισκέπτεσαι τα προφίλ τους στα κοινωνικά μέσα

Αν οι προηγούμενες σχέσεις του συντρόφου σου είναι με κάποιον τρόπο και δικές σου γνωστές, απόφυγε το να επισκέπτεσαι το προφίλ τους στα κοινωνικά μέσα. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθούν οι αχρείαστες συγκρίσεις που κάνεις στο μυαλό σου, και σταδιακά θα ξεχάσεις ότι κάποτε σε κυρίευε το αίσθημα της ζήλειας.

Σκέψου ότι κι εσύ έχεις ερωτικό παρελθόν

Αν σε φέρνει σε αμηχανία το να σκέφτεσαι ότι ο σύντροφός σου είχε στο παρελθόν κι άλλες σχέσεις, σκέψου απλούστατα πως το ίδιο ισχύει και για σένα, χωρίς ωστόσο να σε επηρεάζει στο παρόν σου με εκείνον. Με αυτόν τον τρόπο θα εκλογικεύσεις αυτό που νιώθεις και σύντομα θα απαλλαγείς από αχρείαστες και εξαιρετικά τοξικές σκέψεις που σε γεμίζουν αμηχανία, ζήλεια και στενοχώρια.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να (ξανα)κερδίσεις την εμπιστοσύνη του…

Και κυρίως πώς να μην την (ξανα)χάσεις!

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μια κρύο μια ζέστη; Να γιατί ήρθε η ώρα να διαγράψεις τον αριθμό του

Αν εκείνος δεν ξέρει τι θέλει από σένα, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δείξε ότι εσύ ξέρεις και μην αφήσεις κανέναν να παίζει μαζί σου

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Πώς πρέπει να εφαρμόζεις το dry shampoo

Ακολούθησε τα tips μιας ειδικού

BEAUTY NEWS

Φεστιβάλ Καννών 2024: Τα ωραιότερα beauty looks που είδαμε στο κόκκινο χαλί και θέλουμε να αντιγράψουμε

Οι εμφανίσεις που ξεχώρισαν ως προς το μακιγιάζ και τις κομμώσεις, στη λαμπερή Croisette