5 κομβικά λάθη που κάνεις στο texting που βλάπτουν τις σχέσεις σου

Τι οφείλεις να αποφύγεις αν θέλεις να διατηρήσεις μια υγιή σχέση με τον νέο σου σύντροφο και τους υπόλοιπους ανθρώπους στη ζωή σου

Ναταλία Πετρίτη

Ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούμε και αλληλεπιδράμε στον γραπτό λόγο και τα μηνύματα που ανταλλάζουμε επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και την ίδια τη σχέση μας με τους άλλους ανθρώπους. Να λοιπόν 6 κομβικά λάθη που γίνονται συχνά στο texting και που οφείλεις να αποφύγεις, φροντίζοντας τη διατήρηση μιας υγειούς σχέσης με έναν νέο σύντροφο, αλλά και με τους φίλους, τους γνωστούς και τους συγγενείς σου.

Δεν χειρίζεσαι το texting σαν κανονική συζήτηση

Μια συζήτηση μέσω γραπτών μηνυμάτων στο κινητό ή τα κοινωνικά μέσα πρέπει να κυλάει σαν μια συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο. Μην κάνεις να φαίνεται ότι το προσπαθείς πολύ και μην βομβαρδίζεις με τεράστια μηνύματα. Πάρτο χαλαρά, σαν να μιλούσατε από κοντά.

Διακόπτεις τη ροή στη συζήτηση με άσχετα θέματα

Απόφυγε το να διακόπτεις τη συζήτησή σας με μηνύματα με άσχετα θέματα, που αποσυντονίζουν και διακόπτουν τη ροή όσων λέτε, μιας που μπορεί να κουράσεις τον συνομιλητή σου και να λήξει η συζήτηση νωρίτερα από όσο θα ήθελες.

Σεβάσου το πρόγραμμα του ανθρώπου με τον οποίο μιλάς

Μην στέλνεις συνέχεια μηνύματα προσπαθώντας να τραβήξεις την προσοχή του συνομιλητή σου και σεβάσου το γεγονός ότι μπορεί να έχει ένα ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμα και περιορισμένο ελεύθερο χρόνο. Στείλε ένα μήνυμα, και αν απαντήσει, τότε συνέχισε. Αν όχι, θα το κάνει όταν μπορέσει. Το ίδιο ισχύει και για τα μηνύματα αργά το βράδυ. Ακόμα κι αν ξενυχτάς στην καθημερινότητά σου, απόφυγε να στέλνεις μηνύματα, ιδιαίτερα μετά τα μεσάνυχτα.

Ξεχνάς το «καλημέρα» και το «καληνύχτα»

Το «καλημέρα» και το «καληνύχτα» που θα μοιραστείς με τον συνομιλητή σου  παίζουν σημαντικό ρόλο στη θετική εντύπωση που προσπαθείς να κάνεις, ενώ είναι μια σίγουρα τρυφερή κίνηση που δείχνει ενδιαφέρον και στοργή. Είναι άλλωστε σημαντικό να θυμάσαι ότι όλοι επιζητούν την ευγένεια, ή και μια υπενθύμιση ότι τους σκεφτόμαστε το βράδυ πριν πέσουμε για ύπνο.

Αργείς πολύ να απαντήσεις

Δεν υπάρχει πρόβλημα στο να καθυστερήσεις να απαντήσεις αν είσαι απασχολημένη, όμως απόφυγε τα παιχνίδια με τις καθυστερήσεις, γιατί είναι πολύ πιθανό να στα ανταποδώσει ο συνομιλητής σου στη συνέχεια, πληρώνοντας με το ίδιο νόμισμα.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares