Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 εντελώς συνηθισμένα λάθη στις σχέσεις μας και πώς θα τα αποφύγεις

Μικρά λάθη με μεγάλη σημασία


Ναταλία Πετρίτη

Όποιος και όποια ισχυριστεί ότι δεν κάνει ποτέ λάθη στις σχέσεις του, το μόνο σίγουρο είναι πως ψεύδεται κραυγαλέα. Και όταν μιλάμε για λάθη δεν εννούμε απαραίτητα τα μεγάλα, όπως η απιστία και τα συνεχή ψέματα, αλλά εκείνα τα μικρά, που πολλές φορές δεν τα αντιλαμβανόμαστε καν ώσπου να είναι αργά. Ακολουθούν τα πέντε πιο συνηθισμένα, αλλά και οι τρόποι για να τα αποφύγεις, σώζοντας τις σχέσεις σου.

Δεν βάζεις εγκαίρως όρια

Προσδιόρισε τι θέλεις από μια σχέση και βάλε τα όρια ανάλογα και εγκαίρως, προτού αυτή καταλήξει να σε καταπιέζει με πολλαπλούς τρόπους. Η ερωτική σου ζωή θα είναι πολύ καλύτερη όταν ξέρεις τι θέλεις από μια σχέση, πράγμα που οφείλεις στον εαυτό σου να οριστεί εξαρχής για να μην καταλήξεις με λάθος συντρόφους και καταστάσεις για μια ζωή.

Θες πάντα να «κερδίζεις» σε μια διαφωνία

Μερικοί αντιμετωπίζουν μια διαφωνία σε μια σχέση με πολύ έντονους όρους και ταπεραμέντο, σαν να βρίσκονταν σε πραγματικό δικαστήριο. Η στάση αυτή μπορεί να προκαλέσει ωστόσο δυσαρέσκεια, τοξικότητα και διαρκές εμπόλεμο κλίμα σε μια σχέση, πράγμα που κανείς δεν επιθυμεί. Το να «κερδίζεις» δεν σημαίνει πραγματικά τίποτα στο μεγάλο σχέδιο της ερωτικής σου ζωής, γι’ αυτό απόβαλε αυτή σου την ανάγκη και φέρσου με υπευθυνότητα και ψυχραιμία.

Κάνεις stalking στα social media

Το να παρακολουθείς τον σύντροφό σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρνει μόνο άγχος, τοξικότητα, καυγάδες άνευ λόγου και γενικότερα μπελάδες, άσε που δεν είναι και η πιο κομψή κίνηση. Μπορεί να βλέπεις μια εκδοχή για το ποιος είναι, αλλά διαχώρισε την online έκδοση από το άτομο με το οποίο βγαίνεις και μείνε μακριά από την πρακτική, ενισχύοντας τη φυσική σας επικοινωνία.

Παραπονιέσαι για τη σχέση σου σε άλλους ανθρώπους

Όταν μοιράζεσαι όλες τις λεπτομέρειες της σχέσης σου με άλλους ανθρώπους, όχι μόνο γκρεμίζεις την εμπιστοσύνη σε αυτήν, αλλά μένεις κολλημένη στα αρνητικά της σχέσης και όχι σε όλα αυτά που κάνουν τον δεσμό σας μοναδικό. Επικοινώνησε λοιπόν με τον σύντροφό σου, όταν κάτι δεν πάει καλά, και προσπάθησε να το αντιμετωπίσετε πριν μιλήσετε στις φίλους σου. Θα δεις ότι έτσι θα προλαμβάνονται τις περισσότερες φορές αυτές οι συζητήσεις, που σχεδόν ποτέ δεν βγάζουν σε καλό.

Δεν είσαι ειλικρινής ως προς τα συναισθήματά σου

Αποκρύπτεις διαρκώς όσα νιώθεις και σκέφτεσαι και συνήθως σε προβληματίζουν, με τον φόβο ότι δεν θα εισακουστείς ουσιαστικά. Και όσο αυτά μαζεύονται, έτσι μαζεύεται και έντονη πίκρα και τοξικότητα στη σχέση σας που συνήθως οδηγεί σε ένα μεγάλο μπαμ από την πλευρά σου. Μίλα λοιπόν όταν πρέπει για όσα σε απασχολούν, μιας που δεν είναι λίγες οι φορές που όχι απλά θα λυθεί ένα πρόβλημα, αλλά θα ανακαλύψεις ότι στην πραγματικότητα δεν ήταν καν εκεί!

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

10 χαρακτηριστικές φράσεις που φανερώνουν ψεύτικη ειλικρίνεια

Ποιες είναι οι φράσεις που άλλα λένε κι άλλα εννοούν…

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι να ΜΗΝ κάνεις μετά από έναν δύσκολο χωρισμό

5 don’ts για να περάσει ο πόνος του αποχωρισμού όσο πιο γρήγορα και ανώδυνα γίνεται

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να χωρίσεις κάποιον που ακόμα αγαπάς

Κάθε τέλος μια νέα αρχή… δες πώς να το κάνεις πιο εύκολο και λιγότερο επώδυνο

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου

Ξεπεράστε τα διλήμματα που ανακόπτουν την ανοδική σας πορεία

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Beyoncé κυκλοφορεί το ολοκαίνουριο κομμάτι της, “My House”

Η πρώτη μουσική της δουλειά μετά το Renaissance είναι γεγονός. 

CELEBS

Ιωάννα Τούνη: Το νέο της μαγαζί στην Αθήνα

Πού θα βρίσκεται το νέο της κατάστημα ρούχων