Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 καλές συνήθειες που θα κάνουν τη σχέση σας δυνατή και με διάρκεια

Τι να κάνετε και οι δύο για να διατηρήσετε τη σχέση σας όσο πιο δυνατή και υγιή γίνεται ανά τα χρόνιαΗ ευτυχία μέσα σε μια σχέση έρχεται σε μεγάλο βαθμό αβίαστα και ως αποτέλεσμα καλής χημείας μεταξύ του ζευγαριού, αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν κρύβει από πίσω της και αμοιβαία προσπάθεια που δε σταματά με το πέρασμα του χρόνου. Για μια γερή και σταθερή σχέση, λοιπόν, να πέντε καλές συνήθεις που μπορείς να υιοθετήσεις με τον άνθρωπο που έχεις στο πλευρό σου και που θα σας κάνουν να το ζείτε σαν να ήσασταν στους πρώτους μήνες του δεσμού σας.

Μην ξεχνάτε τις αγκαλιές

Η οξυτοκίνη είναι ορμόνη της δέσμευσης και του έρωτα που εκκρίνεται στον εγκέφαλό μας σε μεγάλο βαθμό όταν αγκαλιαζόμαστε τρυφερά ή είμαστε ξαπλωμένοι με ένα αγαπημένο μας πρόσωπο. Ακόμη λοιπόν κι αν  είστε μαζί δεκαετίες ολόκληρες, μην ξεχνάτε τις αγκαλιές, μιας που αυτές είναι που μας κάνουν να νιώθουμε χαρά και ζωντάνια.

Δείξτε καθημερινά την ευγνωμοσύνη σας

Τα ζευγάρια με υγιή σχέση που εξελίσσεται αρμονικά, δείχνουν την ευγνωμοσύνη τους ο ένας στον άλλον συνεχώς, μη λαμβάνοντας ως δεδομένο το ότι έχουν ο ένας τον άλλο στο πλάι τους.

Μην κάνετε πίσω στις «δύσκολες» συζητήσεις

Το να κρατάς μέσα σου κάτι που σε έχει πειράξει και να μην επικοινωνείς τα θέματά σου με τον σύντροφό σου, θα σε οδηγήσει μόνο σε έντονα ξεσπάσματα, καυγάδες, ασυνεννοησία και χίλια δυο άλλα προβλήματα. Κάνε λοιπόν τη συζήτηση που πρέπει, όσο κι αν αυτή σε δυσκολεύει, και μίλα ανοιχτά με τον σύντροφο σου για όλα αυτά που θες πραγματικά.

Μην ξεχνάτε το φλερτ

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρούμε το φλερτ της πρώτης περιόδου, όπως και την καλή διάθεση στη σχέση, όσος καιρός και να περάσει από την πρώτη γνωριμία. Το ίδιο συμβαίνει και με το να φροντίζουμε τον εαυτό μας, ακριβώς όπως και τότε, χωρίς να αφηνόμαστε.

Δείξτε υποστήριξη και ενθουσιασμό στις αποφάσεις του συντρόφου σας

H υποστήριξη και ο ενθουσιασμός με αποφάσεις και κινήσεις του ανθρώπου μας είναι καθοριστικοί παράγοντες σε μια σχέση, γι΄αυτό προσπάθησε να δείχνεις αυτά τα συναισθήματα, χωρίς να καταπιέζεις φυσικά τα όποια σχόλια και παραινέσεις μπορεί να διαθέτεις.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Βρες τις (12) διαφορές: ο έρωτας στα 20 και ο έρωτας στα 30

Αλλάζεις και αλλάζουν κι οι ορισμοί και οι τρόποι σου για την αγάπη – και αυτό είναι καλό!

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μαθήματα σχέσεων από την τελευταία σεζόν του New Amsterdam

Χωρίς σπόιλερ σε περίπτωση που δεν την είδατε ακόμα...

ΣΧΕΣΕΙΣ

Γιατί οι ξεχωριστές διακοπές είναι το καλύτερο δώρο…

…που μπορείτε να κάνετε στη μακροχρόνια σχέση σας αυτό το καλοκαίρι

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 23 Ιουλίου

Είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνετε εκκαθαρίσεις στη ζωή σας

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

18 καθημερινές συνήθειες που αποδεδειγμένα σας κάνουν πιο έξυπνους

Η νοημοσύνη σας μπορεί να αναπτυχθεί και να ενισχυθεί μέσα από συνεπείς συνήθειες και πρακτικές.

VIRAL

Κυκλοφόρησε το νέο trailer του Σκαθαροζούμη

Ο Beetlejuice είναι ό ήρωας που χρειάζεται η Lydia στο νέο trailer του πολυαναμενόμενου sequel δια χειρός Tim Burton