Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

«Αγάπα με όπως θέλω», το πιο σημαντικό μάθημα σχέσεων από το «The Last of Us»

Η ψυχολόγος Isabelle Morley αναλύει υπέροχα τη σχέση των Μπιλ και Φρανκ, ως υποδειγματικό ζευγάρι



Δεν νομίζω ότι κανείς περίμενε ότι μια παράσταση ζόμπι βασισμένη σε βιντεοπαιχνίδι θα έδινε στον κόσμο ένα από τα πιο γλυκά ειδύλλια με το πιο όμορφο και τραγικό τέλος, κι όμως αυτό ακριβώς έχει κάνει το «The Last Of Us». Το τρίτο επεισόδιο της νέας σειράς έκανε ένα διάλειμμα από τον τρομακτικό αποκαλυπτικό κόσμο των μολυσμένων από μύκητες ανθρώπων για να ακολουθήσει ένα ζευγάρι καθώς περιηγούνται σε μια μοναχική ζωή μαζί.

Έχουν περάσει εβδομάδες από τότε που προβλήθηκε αυτό το επεισόδιο, αλλά η αγάπη αυτού του ζευγαριού έχει κολλήσει στη σκέψη της κλινικής ψυχολόγου και θεραπεύτριας ζευγαριών Isabelle Morley, η οποία αναλύει σε άρθρο της στο Psychology Today τους λόγους της. Η παρακολούθηση της σχέσης τους ήταν κάτι περισσότερο από ένα ενδιάμεσο από τα άλλα επεισόδια που διακρίνονται από φόβο και απώλεια – ήταν μια ευκαιρία να μάθουμε πώς να βελτιώσουμε τις δικές μας ρομαντικές σχέσεις. Αυτό το ζευγάρι γνωρίστηκε κάτω από απίθανες και ασυνήθιστες συνθήκες και συνέχισε να έχει μια σχέση τόσο όμορφη όσο και ρεαλιστική.

https://www.instagram.com/p/CoDozdrsrT8/

Η αρχή και το τέλος του Φρανκ και του Μπιλ

Σε ένα οδυνηρό ταξίδι στη Ζώνη Καραντίνας της Βοστώνης, ο Φρανκ (Μάρεϊ Μπάρτλετ) πέφτει σε μια παγίδα που φτιάχνει ο επιζών Μπιλ (Νικ Όφερμαν) στην καλά προστατευμένη ιδιοκτησία του. Ο Φρανκ είναι πεινασμένος και κουρασμένος, και ο Νικ δέχεται απρόθυμα να τον ταΐσει και να τον ντύσει πριν τον στείλει πίσω στο δρόμο του. Κάνουν μια σύνδεση σε ένα δείπνο με κουνέλι και κόκκινο κρασί, ενισχυμένο από την κοινή τους χαρά για το πιάνο και τη λαχτάρα να μην είναι μόνοι. Η προσωρινή τους συνάντηση γίνεται μια μακροχρόνια σχέση. Ζουν μαζί στο ήσυχο και καλά προστατευμένο χωριουδάκι τους, μοιράζονται όλες τις στιγμές της ζωής, από τις χαρές της συναναστροφής και τον τρόμο της επίθεσης από επιδρομείς.

Αργότερα στη ζωή, ο Φρανκ αναπτύσσει μια χρόνια ασθένεια που βλάπτει τη σωματική του λειτουργία, παλεύει να ζωγραφίσει, να τραφεί, να πάρει τα φάρμακά του κ.λπ. Συνειδητοποιεί ότι δεν θέλει πια να ζει και ζητά από τον Μπιλ να του δώσει μια τελευταία υπέροχη μέρα προτού βάλει τέλος στη ζωή του από υπερβολική δόση φαρμάκων. Ο Μπιλ συνθλίβεται από αυτό και αρχικά αρνείται μέχρι ο Φρανκ να πει μια βασική φράση. Για να πείσει τον διά βίου σύντροφό του, ο Φρανκ λέει: «Αγάπα με όπως θέλω».

«Αγάπα με όπως θέλω».

Αυτή η σύντομη πρόταση σημαίνει τόσα πολλά. Είναι το κλειδί για μια ευτυχισμένη σχέση γιατί δείχνει ότι ένα άτομο είναι πρόθυμο να δει και να τιμήσει αυτό που θέλει ο σύντροφός του.

Το πρόβλημα του πάρτι έκπληξη

Οι άνθρωποι αγωνίζονται να αγαπούν τους συντρόφους τους με τον τρόπο που θέλουν να τους αγαπούν. Αυτό το ονομάζω πρόβλημα «του πάρτι έκπληξη». Οι άνθρωποι που αγαπούν τα πάρτι-έκπληξη τα διοργανώνουν για άλλους ανθρώπους, ακόμα και για άτομα που μισούν τα πάρτι-έκπληξη. Και οι άνθρωποι που μισούν τα πάρτι έκπληξη δεν τα κάνουν ποτέ για άλλους ανθρώπους, ακόμα κι αν αυτοί οι άνθρωποι θα αγαπούσαν απόλυτα ένα πάρτι έκπληξη. Δυσκολευόμαστε να δούμε πέρα ​​από τις προτιμήσεις μας, επομένως δίνουμε στους άλλους αυτό που θα θέλαμε, χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι μπορεί να θέλουν κάτι εντελώς διαφορετικό.

Ο Μπιλ ξεφεύγει από την παγίδα του Προβλήματος του Surprise Party. Δεν βλέπει τη δική του προτίμηση και δίνει προτεραιότητα σε αυτό που θέλει ο Φρανκ. Και ο Μπιλ το κάνει αυτό ακόμη και πριν τιμήσει τον τρόπο με τον οποίο ο Φρανκ θέλει να τελειώσει τη ζωή του, όπως να ποτίσει τα φυτά για τον Φρανκ, ο οποίος δεν μπορεί πλέον να ολοκληρώσει αυτό το έργο. Ο Μπιλ ξέρει ότι η διατήρηση της γειτονιάς ήταν σημαντική για τον Φρανκ, γι' αυτό κάνει την προσπάθεια να το κάνει, παρόλο που ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται για την αισθητική του περιβάλλοντός του.

Η εφαρμογή αυτού στη δική σας σχέση θα είναι πιο ωφέλιμη από ό,τι πιστεύετε. Όταν νοιάζεστε για τα θέλω του συντρόφου σας και δίνετε ενεργά προτεραιότητα σε αυτά τα πράγματα, δείχνετε την αγάπη σας. Αποδεχτείτε την αναμφισβήτητη αλήθεια ότι ο σύντροφός σας μπορεί να θέλει κάτι διαφορετικό από εσάς. Κάντε μια προσπάθεια να δείτε τι θα προτιμούσε. Και αντί να περιμένετε έναν σύντροφο να σας παρακαλέσει και να σας επικρίνει για κάτι, κάντε το πρόθυμα και με στοργή. Αγαπήστε τον σύντροφό σας όπως θέλει να τον αγαπούν.

https://www.instagram.com/p/CoS3-xWgehl/

Η αξιολόγηση: Αγαπήστε τους

Αυτό είναι ένα ζευγάρι προς μίμηση. Το ειδύλλιο του Μπιλ και του Φρανκ ήταν όμορφο με πολλούς άλλους τρόπους. Επιβίωσαν μαζί, ναι, αλλά και ευδοκίμησαν. Ξεπέρασαν τις διαφορές και τις συγκρούσεις. Όταν ο Φρανκ επιμένει να προσκαλέσει νέους φίλους για ένα γεύμα, ο Μπιλ αρνείται την ιδέα, ανησυχώντας ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν θα είναι ασφαλείς. Αλλά ο αγώνας δεν είναι ένα τέλος – ακούνε ο ένας τον άλλον και συμβιβάζονται (ένα γεύμα σε εξωτερικό χώρο με το όπλο του Μπιλ στο τραπέζι). Είχαν κοινά ενδιαφέροντα (καλό φαγητό και κρασί) καθώς και ατομικά χόμπι (αγάπη για τα όπλα και τη ζωγραφική). Αποδέχονταν ο ένας τον άλλον για αυτό που ήταν. Η σχέση τους δεν φαινόταν τέλεια, ούτε όμως προβληματική. Ήταν ακριβώς αυτό που είναι μια καλή, πραγματική σχέση: αγαπητική, συγκρουσιακή και ατελώς τέλεια.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

FASHION TRENDS

6 high waist jeans για να βρεις αυτό που σου ταιριάζει για τις καθημερινές σου εμφανίσεις

Το ψηλόμεσο jean είναι απαραίτητο κομμάτι μιας έξυπνης γκαρνταρόμπας και φοριέται σε απεριόριστες περιστάσεις και συνδυασμούς