Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

10 χαρακτηριστικά που διαθέτει ένας καλός σύντροφος

Θα καταλάβεις αν η σχέση σας έχει μέλλον, εφόσον διαθέτετε αυτά τα χαρακτηριστικά



Ψάχνετε για μια σχέση για πάντα ή αναρωτιέστε αν η τρέχουσα σχέση σας θα διαρκέσει; Δεν υπάρχει οριστικός τρόπος να ξέρετε πώς θα πάνε τα πράγματα, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε που μπορούν να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε τον κατάλληλο σύντροφο ή να διατηρήσετε μια ευτυχισμένη σχέση. (Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη λίστα για να εργαστείτε με τον εαυτό σας και να γίνετε καλύτερη σύντροφος στη σχέση σας.)

Κάποιος που είναι ανοιχτός στην επικοινωνία του

Είναι σημαντικό η ανοιχτή επικοινωνία να είναι παρούσα σε υγιείς σχέσεις. Με τον όρο ανοιχτή επικοινωνία, εννοούμαι ότι κάποιος μπορεί να μοιραστεί τα συναισθήματα και τις ανάγκες του μαζί σας. Όταν δημιουργείτε σύνδεση, το να είστε ανοιχτοί είναι ένα σημαντικό μέρος αυτού που σας βοηθά να γνωρίσετε ο ένας τον άλλον και να αισθανθείτε οικειότητα μεταξύ σας. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τις συγκρούσεις ευκολότερα και με πιο παραγωγικό τρόπο. Εάν εσείς ή ο σύντροφός σας είστε κλειστοί, ο άλλος μένει πάντα να αναρωτιέται ή προσπαθεί να διαβάσει τη σκέψη και τα πράγματα θα γίνουν δύσκολα.

Κάποιος που εκτιμά την ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη

Στις περισσότερες έρευνες για τη θεραπεία ζευγαριών, διαπιστώνουμε ότι η ειλικρίνεια είναι σημαντικό μέρος μιας σχέσης, επειδή βοηθά στην οικοδόμηση και διατήρηση της εμπιστοσύνης. Η εμπιστοσύνη είναι θεμελιώδης σε μια καλή σχέση: Δημιουργεί ασφάλεια και ασφάλεια. Χωρίς αυτά τα πράγματα, θα ήταν δύσκολο να δημιουργηθεί σύνδεση και να δείξει ευπάθεια. Το να ξεπεράσετε τη σύγκρουση θα ήταν πολύ πιο δύσκολο και μπορεί να μην αισθανθείτε ποτέ πραγματικά πλήρως δεσμευμένοι.

Κάποιος που μπορεί να αναλάβει την ευθύνη

Είναι σημαντικό και οι δύο σύντροφοι να μπορούν να επικυρώσουν τα συναισθήματα ο ένας του άλλου και να αναλάβουν την ευθύνη. Όταν ο σύντροφός σας είναι αναστατωμένος, θα πρέπει να μπορείτε να καταλάβετε γιατί νιώθει έτσι και τουλάχιστον να αποδεχτείτε κάποιο μέρος της ευθύνης. Εάν κάποιος δεν μπορεί να αναλάβει το μερίδιό του στη σύγκρουση, θα είναι δύσκολο να βρεθεί λύση καθώς καμία σύγκρουση δεν είναι εντελώς μονόπλευρη.

Κάποιος που μπορεί να εκφράζει αγάπη και εκτίμηση για εσάς

Το να πείτε στον σύντροφό σας ή να δείξετε στον σύντροφό σας ότι τον αγαπάτε είναι σημαντικό για να αισθάνεστε συνδεδεμένοι. Το να εκφράζουμε σε έναν σύντροφο αυτό που εκτιμούμε σε εκείνον χτίζει τη σύνδεση και εξισορροπεί τις αρνητικές αλληλεπιδράσεις. Είναι σημαντικό να εκφράζουμε την αγάπη προφορικά αλλά και να αναγνωρίζουμε ότι η αγάπη μπορεί να εκφραστεί με πολλούς άλλους τρόπους. Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τι κάνει τον σύντροφό σας να αισθάνεται πιο αγαπητός και να το ενσωματώσετε στον τρόπο που το εκφράζετε.

Κάποιος με τον οποίο μπορείτε να διασκεδάσετε

Το να μπορείτε να διασκεδάζετε μαζί είναι το θεμέλιο της φιλίας στις ρομαντικές σχέσεις. Δεν χρειάζεται να απολαμβάνετε τα ίδια χόμπι –τα ενδιαφέροντά σας μπορεί να είναι ακόμη και αντίθετα– αλλά πρέπει ακόμα να βρείτε τρόπους να διασκεδάσετε μαζί. Το γέλιο ενισχύει τη σύνδεση, τα ραντεβού είναι πολύ σημαντικά για ποιοτικό χρόνο και η εμπειρία νέων πραγμάτων μαζί δημιουργεί θετικές εμπειρίες.

Κάποιος που δέχεται επιρροή

Η αποδοχή επιρροής από τον άλλο είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την πλοήγηση στη σύγκρουση. Μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε από πού προέρχεται ο σύντροφός σας και να είστε πρόθυμοι να βρείτε έναν συμβιβασμό. Το να μπορείτε να λαμβάνετε υπόψη τις σκέψεις και τα συναισθήματα του συντρόφου σας, σας βοηθά να πάρετε αποφάσεις που επηρεάζουν τη σχέση σας με θετικό τρόπο.

Κάποιος που είναι εκεί

Όλοι περνούν δύσκολες στιγμές, αλλά το να έχεις έναν σύντροφο που μπορεί να είναι δίπλα σου μπορεί να κάνει αυτές τις δύσκολες στιγμές ευκολότερες. Εξίσου σημαντικός είναι κάποιος που θα είναι εκεί και για τις καλές στιγμές. Το να έχεις κάποιον που θα γιορτάζει τις νίκες σου είναι επίσης ένας τρόπος να δείξεις υποστήριξη.

Κάποιος που συμμερίζεται τις βασικές σας αξίες

Αν και δεν χρειάζεται να συμφωνείτε σε όλα, είναι σημαντικό να μοιράζεστε τις ίδιες βασικές αξίες. Τα πράγματα στη ζωή που θεωρείτε σημαντικά πρέπει να τα σέβεται και να τα εκτιμά και ο σύντροφός σας. Δεν χρειάζεται να συμφωνείτε σε κάθε λεπτομέρεια, αλλά ο πυρήνας της πρέπει να μοιραστεί σε κάποιο βαθμό. Μερικές φορές η επιρροή που δεχόμαστε μπορεί να διαμορφώσει αυτές τις αξίες, αλλά δεν πρέπει να εγκαταλείψετε κάτι για να ευχαριστήσετε κάποιον άλλο.

Κάποιος που μιλάει θετικά για σένα στους άλλους

Ακόμη και όταν οι καιροί είναι δύσκολοι, είναι σημαντικό να μην μιλάτε αρνητικά για τον σύντροφό σας σε φίλους ή συγγενείς. Πρώτον, μπορεί να δυσκολεύονται να δουν τα θετικά αν δεν μιλήσετε ποτέ για αυτό, αλλά επίσης, είναι ένα σημαντικό μέρος του σεβασμού.

Κάποιος που σε στηρίζει και σε προκαλεί

Ένας καλός σύντροφος στηρίζει εσάς, τις ελπίδες σας και τα όνειρά σας. Θα πρέπει επίσης να σας προκαλούν με τρόπο που να σας ενθαρρύνει να είστε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Ένα πλεονέκτημα του να είσαι σε μια σχέση είναι να έχεις κάποιον που σε θεωρεί υπεύθυνο και δεν σε αφήνει να ικανοποιηθείς με κάτι που δεν σου αξίζει.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tips ταχείας ανάρρωσης μετά από χωρισμό

Πώς να κάνεις τον πόνο του χωρισμού να περάσει πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

Peach Perfect: Γιατί να υιοθετήσεις τις ροδακινί αποχρώσεις στο μακιγιάζ σου αυτή την άνοιξη

Και τέσσερις επιλογές προϊόντων από τη beauty editor του AllYou που θα απογειώσουν το makeup look σου

ΣΠΙΤΙ

6 απλοί τρόποι για να ομορφύνεις την κουζίνα σου

Δεν χρειάζεται κόπο, αλλά τρόπο!