Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς θα βοηθήσεις την κολλητή σου που μόλις χώρισε

5 συμβουλές για να σταθείς στη φίλη σου με τον πιο αποτελεσματικό τρόποΗ πιο στενή σου φίλη έχει μόλις χωρίσει από μια σημαντική για εκείνη σχέση και το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι το πώς θα της σταθείς. Όμως στην πραγματικότητα δεν πολυξέρεις και πώς να το κάνεις αυτό, γεγονός που σου προκαλεί ανασφάλεια για το αν είναι εκεί όταν εκείνη σε χρειάζεται. Να λοιπόν πέντε σημαντικές συμβουλές για να βοηθήσεις ουσιαστική τη φίλη σου που περνά δύσκολα.

Δείξε ότι είσαι εκεί

Ένα μήνυμα ή ένα τηλέφωνο λίγες ημέρες μετά τον χωρισμό, ένα girl’s gathering στο σπίτι και το να της στείλεις το αγαπημένο της γλυκό στο γραφείο είναι κινήσεις που μπορούν να ανεβάσουν τη διάθεση και δείχνουν ότι είσαι δίπλα της στα δύσκολα.

Προγραμματίστε κάτι fun παρέα

Προγραμμάτισε κάτι το οποίο ξέρεις πως αρέσει στη φίλη σας, όπως μια μικρή εκδρομή, ένα ποτό στο αγαπημένο σας στέκι, ακόμη και ένα Σάββατο στα μαγαζιά για ψώνια και καφέ. Με το να της θυμίσεις πόσο όμορφα μπορεί να περνά και χωρίς τη σχέση της, βοηθάς αρκετά στην κατάσταση και στο να απαλύνει ο πόνος.

Άκουσέ την

Μετά από ένα χωρισμό, ίσως η φίλη σου έχει ανάγκη να συζητήσει μαζί σου τι πήγε λάθος, πώς νιώθει και πολλές ακόμη πτυχές της συνθήκης που βιώνει. Σε αυτές τις στιγμές, οφείλεις να είσαι εκεί και να την ακούσεις, χωρίς να τονίσεις λάθη και αστοχίες ή να κατηγορήσεις τον πρώην σύντροφό της σαν τον χειρότερο άνθρωπο στον κόσμο. Το κλειδί είναι η ισορροπία και το νοιάξιμο.

Μην μπεις στη μέση ακόμη κι αν το ζητήσει

Να θυμάσαι πάντα πως δεν πρέπει να εμπλέκεσαι για κανέναν λόγο ανάμεσα στο ζευγάρι, ούτε να επεμβαίνεις στην επικοινωνία του. Ακόμη κι αν η φίλη σου σου ζητήσει να μπεις στη μέση, μεταφέροντας μηνύματα, μην το κάνεις. Θα γίνει όλο χειρότερο για όλους σας. Αντίθετα, προσπάθησε να εμψυχώσεις την ίδια να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

Μη την πιέσεις για νέα σχέση ή ραντεβού

Το να πιέσεις να βγείτε για νέες γνωριμίες ίσως δεν θα ήταν και η κατάλληλη κίνηση σε μια περίοδο στενοχώριας και πένθους για το τέλος μιας σχέσης. Όπως και οι ειδικοί προτείνουν, είναι καλύτερο να περάσουμε λίγο χρόνο μόνοι μετά από έναν χωρισμό, ώστε σταδιακά να προχωρήσουμε με νέα αντιμετώπιση στις σχέσεις του μέλλοντος.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ