Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

4 τρόποι για να βρεις έναν σύντροφο που πραγματικά σου ταιριάζει

Αν κι εσύ γνωρίζεις διαρκώς τα ακατάλληλα άτομα, δες τι μπορείς να κάνεις για να το αλλάξεις



Θέλεις πολύ να γνωρίσεις έναν άνθρωπο με τον οποίο θα ταιριάζετε πολύ, θα περνάτε καλά και η επικοινωνία σας θα είναι υγιής, συμβάλλοντας στην εξέλιξη της σχέσης σας με σοβαρούς όρους και στέρεο έδαφος. Όμως σχεδόν συνέχεια γνωρίζεις άτομα που στην πραγματικότητα είναι εντελώς ακατάλληλα για εσένα και τις ανάγκες σου και βρίσκεσαι σε απογοήτευση. Μήπως ήρθε λοιπόν ο καιρός να εξετάσεις το τι μπορείς να κάνεις εσύ ώστε να αλλάξει το pattern και να συναντήσεις επιτέλους τον σύντροφο των ονείρων σου; Συνέχισε να διαβάζεις για να δεις πώς θα βοηθήσεις τον εαυτό σου προς αυτή την κατεύθυνση.

Άλλαξε δοκιμαστικά το μοτίβο των επιλογών σου

Νιώθεις ότι πάντα επιλέγεις ανθρώπους που σου φέρονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο, έχουν κοινά μοτίβα ως προς τις γενικές τους αντιλήψεις και γενικά μοιάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό μεταξύ τους; Τότε επιχείρησε να αλλάξεις δοκιμαστικά το μοτίβο των επιλογών σου, πηγαίνοντας κόντρα στις μέχρι τώρα προτιμήσεις σου. Προσοχή: κανείς δεν σου λέει να διαλέξεις κάτι που δεν μπορείς καν να σκεφτείς ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει και που δεν νιώθεις την παραμικρή οικειότητα, μόνο να βγεις λίγο έξω από την μέχρι τώρα πεπατημένη σου.

Σκέψου καλά τι πραγματικά επιθυμείς

Είσαι σίγουρη ότι επιθυμείς μία σχέση με ρουτίνα και καθημερινότητα ή εκείνη που θα οδηγήσει απαραίτητα σε ένα γάμο; Μήπως σου ταιριάζει καλύτερα μια ελεύθερη σχέση; Επιθυμείς να είναι προτεραιότητά σας ό,τι κάνετε από κοινού ή διαχωρίζεις εντελώς τη σχέση σας από άλλες σημαντικές πτυχές της ζωής σου; Ό,τι κι αν ισχύει στην περίπτωσή σου, σκέψου καλά τι πραγματικά θέλεις και χρειάζεσαι και τότε θα γνωρίσεις πιο εύκολα αυτόν που ζητάς.

Μην αγνοείς τα red flags

Κακές συμπεριφορές και σχόλια από τον πρώτο καιρό, επικριτική διάθεση, mansplaining και αγένεια, αλλά στην πραγματικότητα και πολλά ακόμη που βλέπεις από την αρχή της σχέσης, είναι πράγματα που δεν πρέπει να αγνοείς αφού οδηγούν στην καταστροφή. Με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσεις από κακές εμπειρίες και θα δώσεις ευκαιρίες σε άτομα που πραγματικά το αξίζουν.

Μην φοβάσαι να μείνεις μόνη

Δεν είναι λίγες οι φορές που διάφορες σχέσεις δημιουργούνται επειδή υπάρχει ο φόβος της μοναξιάς. Αυτό που οφείλουμε ωστόσο να έχουμε κατά νου είναι ότι μια κακή σχέση είναι πολύ χειρότερη από τη μοναξιά. Επιπλέον, όταν είμαστε single, έχουμε τον χώρο και τον χρόνο να ανακαλύψουμε σημαντικά στοιχεία του εαυτού μας που θα μας βοηθήσουν να γνωρίσουμε ανθρώπους που πραγματικά θα μας ταιριάζουν, δείχνοντας παράλληλα το πόσο ξεχωριστοί είμαστε.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ