Τρεις συμβουλές για να χωρίσεις πολιτισμένα και με αξιοπρέπεια

Πώς να κινηθείς όταν όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον χωρισμό

Ναταλία Πετρίτη

Δεν είναι όλοι οι χωρισμοί το ίδιο δύσκολοι ή δραματικοί και δεν είναι λίγες οι φορές που απλά αποτελούν μια τυπική απόφαση ώστε να πάτε και οι δύο παρακάτω στη ζωή σας κάνοντας πράγματα που σας ταιριάζουν και σας καλύπτουν περισσότερο. Σε κάθε περίπτωση, η συζήτηση που προηγείται ενός χωρισμού δεν είναι ποτέ κάτι εύκολο και απαιτεί μια σωστή αντιμετώπιση και διεργασία, ώστε να μην πληγωθεί κανείς και να επικρατήσει η αξιοπρέπεια και τα θετικά συναισθήματα της αγάπης και του νοιαξίματος. Αν λοιπόν σκέφτεσαι τελευταία πως έχει έρθει η ώρα να χωρίσεις, να ποιες τρεις συμβουλές μπορείς να έχεις στο μυαλό σου για να το κάνεις όσο πιο πολιτισμένα και σωστά γίνεται.

Συζήτα με τον εαυτό σου

Προτού μιλήσεις για χωρισμό, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις εσύ η ίδια τι ήταν αυτό που σε κάνει να τον σκέφτεσαι και να τον επιθυμείς. Απάντα στον εαυτό τα βασικά ερωτήματα που θα σε ρωτήσει και ο ίδιος ο σύντροφός σου όταν θα κάνετε την εν λόγω κουβέντα και προσπάθησε να δεις από πριν αν έχετε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια βελτίωσης της κατάστασης. Αν όχι, τότε κάνε μια προσπάθεια, αλλιώς θα είσαι και επίσημα έτοιμη να ζητήσεις να πάρετε ξεχωριστούς δρόμους.

Επικεντρώσου στα συναισθήματά σου

Επικεντρώσου στα συναισθήματά σου και στο τι σε κάνει να θέλεις να χωρίσεις, χωρίς να σε ρίχνει ψυχολογικά το ενδεχόμενο ο σύντροφός σου να μην είναι έτοιμος να ακούσει ότι θέλεις να χωρίσετε. Σε κάθε περίπτωση, μην γίνεις σκληρή, μην επιρρίψεις ευθύνες και γενικά φέρσου με ειλικρίνεια, αλλά και αγάπη, προστατεύοντας τα συναισθήματα και των δυο σας. Έτσι θα μείνει και μια όμορφη ανάμνηση από όλα όσα περάσατε μαζί, χωρίς να έρθουν στην επιφάνεια άσχημες αναμνήσεις και προβλήματα.

Άκου τον σύντροφό σου και δείξε σεβασμό σε όσα έχει να πει

Η οπτική του ανθρώπου που είχες δίπλα σου φυσικά και έχει σημασία, όπως και τα συναισθήματά του. Δώσε λοιπόν την ευκαιρία να τα εκφράσει και εκείνος, σε έναν γόνιμο διάλογο που θα εξασφαλίσει την ποιότητα ακόμη και στο τέλος μιας σχέσης. Ακόμη κι αν δεν συμφωνείτε σε πολλά πια, είναι σημαντικό να μπορείτε να δώσετε τέλος στη σχέση σας σε ένα φιλικό κλίμα σεβασμού και αγάπης ο ένας προς τον άλλο.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares