5 συμβουλές για τις σχέσεις σου από τη συμβουλευτική ψυχολογία

Διάβασε και εφάρμοσέ τις για θεαματικά αποτελέσματα

Ναταλία Πετρίτη

Οι υγιείς ερωτικές σχέσεις χρειάζονται αμοιβαία δουλειά και αφοσίωση για να ευδοκιμήσουν και να έχουν διάρκεια στον χρόνο, οδηγώντας και τα δύο άτομα που αποτελούν το ζευγάρι στο να εξελίσσονται και να περνούν καλά. Σε αυτή την κατεύθυνση, η συμβουλευτική ψυχολογία έχει να δώσει πολλές συμβουλές ώστε μια σχέση να ξεπερνά προβλήματα και να κρατιέται όπως τον πρώτο καιρό. Να πέντε από αυτές που μπορείς να εφαρμόσεις.

Μάθε να ακούς όπως σε ακούν

Η ενεργητική ακρόαση είναι βασικό συστατικό μιας αποτελεσματικής επικοινωνίας μεταξύ του ζευγαριού, πράγμα που σημαίνει ότι οφείλεις να μάθεις να ακούς τον σύντροφό σου όπως και εκείνος. Το να έχεις μια σωστή ιδέα της άλλης οπτικής οδηγεί σε επίλυση προβλημάτων και τελικά καλύτερη σχέση.

Μοιράσου τα συναισθήματά σου

Έχει αξία να μοιράζεσαι τα συναισθήματά σου, ακόμη και στην περίπτωση που αυτά δεν είναι τα καλύτερα πιθανά κατά καιρούς. Αυτή η κίνηση βοηθά στην εξέλιξη της σχέσης, καθώς επικοινωνείς ουσιαστικότερα με τον σύντροφό σου και λύνετε μαζί ό,τι μοιάζει να έχει αποκτήσει προβληματική υφή. Θυμήσου ότι δεν υπάρχουν απορριπτέα συναισθήματα, αρκεί να τα εκφράζεις με τον σωστό τρόπο και με σεβασμό προς τον άλλον.

Μη φοβηθείς τη σύγκρουση

Οι καβγάδες θα έρθουν και είναι καλό να εκτονώνονται άμεσα, ώστε να φεύγει η πίκρα και τα αρνητικά συναισθήματα και με σωστή δουλειά να προχωράτε παρακάτω. Μην επιλέξεις τη σιωπή και τη συναισθηματική απομόνωση, αφού αυτή θα κάνει το πρόβλημα μόνο μεγαλύτερο.

Κράτα δυνατό το σεξουαλικό πάθος

Το πάθος πρέπει να διατηρείται σταθερά και να καταβάλετε κοινή προσπάθεια ώστε να το δυναμιτίζετε συνεχώς. Η ερωτική πράξη ενισχύει τη σωματική και συναισθηματική εγγύτητα, γι’ αυτό πρέπει να είναι βασική σας προτεραιότητα.

Μην ξεχνάς την ενσυναίσθηση

Μην παραλείψεις να δείχνεις στον σύντροφό σου ότι τον καταλαβαίνεις, αλλάζοντας νοητά ρόλους με εκείνον για λίγο ώστε να μπεις στη θέση του. Το ίδιο άλλωστε θα κάνει και εκείνος στις περιόδους που για κάποιον λόγο εσύ περνάς δύσκολα, φροντίζοντάς σε και δείχνοντας κατανόηση της κατάστασης. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares