Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 ενδείξεις ότι η σχέση για την οποία προσπαθείς δεν θα «περπατήσει»

Αν βιώνεις τέτοιες καταστάσεις, ίσως να μη χρειάζεται να το προσπαθήσεις άλλο…



Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι βρίσκονται μια φορά στη ζωή της σε μια κατάσταση στην οποία πιέζουν ώστε να δημιουργηθεί και να εξελιχθεί μια ερωτική σχέση, ακόμη κι όταν όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι τα πράγματα είναι μάταια και χάσιμο χρόνου. Κι αυτό μιας που δεν είναι μόνο ο έρωτας και η χημεία, αφού μερικές φορές υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που καθορίζουν αν το μεταξύ μας με ένα άτομο έχει μέλλον. Αν λοιπόν βρίσκεσαι κι εσύ σε μια θέση όπου προσπαθείς πολύ για μια σχέση, να μερικές ενδείξεις ότι αυτή δεν «περπατήσει» και πολύ, ώστε να βάλεις πλώρη για άλλα!

Σε ενδιαφέρει περισσότερο η σχέση, παρά το άτομο

Δεν είναι λίγες οι φορές που μας νοιάζει πιο πολύ η ίδια η σκέψη του να είμαστε σε μια σχέση, παρά το άτομο με την οποία θα βρεθούμε σε αυτή. Όταν όμως είναι δύσκολο να δεις ποιον άνθρωπο έχεις πραγματικά δίπλα σου, ποιες ανάγκες έχει και πώς συνδυάζονται οι ποιότητες στον χαρακτήρα σας, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα.

Θα ήθελες να αλλάξουν πολλά στη σχέση σας

Αν παρατηρείς πως συνεχώς εύχεσαι ή ελπίζεις κάποιες καταστάσεις ή χαρακτηριστικά του συντρόφου και της σχέσης σας να ήταν διαφορετικά, τότε είναι πολύ πιθανό να μην σε ικανοποιεί καν αυτή η σχέση και να επιθυμείς στην πραγματικότητα αυτή να τερματιστεί.

Ούτε εκείνος δείχνει σίγουρος για τη σχέση

Όταν ο ένας από τους δυο συντρόφους δεν νιώθει σίγουρος για μια σχέση, πράγμα που εκδηλώνεται σε λόγια και συμπεριφορές, τότε το ίδιο το μέλλον αυτής της σχέσης μοιάζει δυσοίωνο.

Δεν αισθάνεσαι ασφάλεια έκφρασης

Δυσκολεύεσαι διαρκώς να πεις όσα νιώθεις και σκέφτεσαι, ακόμη και στις περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με πολύ σοβαρούς παράγοντες για ό,τι έχετε. Ίσως δεν θα έπρεπε να συνεχίσετε και πολύ έτσι…

Δεν βρίσκεστε στην ίδια σελίδα

Εσύ θέλεις οικογένεια, ενώ εκείνος όχι. Εκείνος θέλει να ζει πλέον πιο χαλαρά, χωρίς περιπετειώδεις εξόδους, κι εσύ δεν τις χορταίνεις. Δεν είστε στην ίδια σελίδα ζωής – και αυτό είναι ΟΚ – δεν είναι όμως ΟΚ το να επιμένεις να δοθεί συνέχεια σε μια σχέση που αργά ή γρήγορα θα καταρρεύσει.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της