Πώς θα καταλάβεις αν συμπεριφέρεσαι με passive/aggressive τρόπο

Μερικές φορές είμαστε εμείς το πρόβλημα σε μια επικοινωνία που γίνεται με λάθος όρους

Ναταλία Πετρίτη

Νιώθεις ότι η επικοινωνία σου με τον άνθρωπό σου ή και με την παρέα και την οικογένειά σου είναι προβληματική και γεννά διαρκώς εντάσεις και παρεξηγήσεις; Αναζητείς την αιτία και δυσκολεύεσαι να την εντοπίσεις; Τότε ίσως είναι καιρός να αναρωτηθείς: μήπως κάνεις εσύ κάτι λάθος; Να λοιπόν πώς θα καταλάβεις αν είσαι εσύ που συμπεριφέρεσαι με passive/aggressive τρόπο, για να το αλλάξεις άμεσα.

Βασικές ενδείξεις μιας passive/aggressive συμπεριφοράς:

Αποφεύγεις την άμεση επικοινωνία

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο το να αποφεύγεις την αντιπαράθεση, επικοινωνώντας έμμεσα ή αποφεύγοντας εντελώς το πρόβλημα, με εντελώς passive/aggressive συμπεριφορά.

Χρησιμοποιείς συνεχώς τον σαρκασμό

Ο σαρκασμός είναι ένας συνηθισμένος τρόπος που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να εκφράσουν τα αρνητικά τους συναισθήματα με passive/aggressive τρόπο. Και είναι αρκετά προβληματικός.

Αποφεύγεις εντελώς την επικοινωνία

Μπορεί να αποφεύγεις ακόμη και εντελώς την όποια επικοινωνία ή την έκφραση στοργής, ως ένα μέσο για να τιμωρήσεις κάποιον χωρίς στην πραγματικότητα να λες τίποτα από αυτά που σου φταίνε. Όχι και πολύ υγειές, δεν νομίζεις;

Αναβάλλεις τα πάντα

Μπορεί σκόπιμα να καθυστερείς ή να παραμελείς εργασίες που είχες διαφορετικά δηλώσει πως θα φέρεις εις πέρας, ως τρόπο έκφρασης του θυμού σου. Εντελώς παιδιάστικη συμπεριφορά…

Χρησιμοποιείς φιλοφρονήσεις με ύπουλους όρους

Το να κάνεις κομπλιμέντα σε κάποιον με τρόπο που στην πραγματικότητα έχει σκοπό να τον επικρίνει ή να τον προσβάλει δεν είναι και η πιο ώριμη εκδοχή του εαυτού σου, δεν νομίζεις;

Παίζεις το θύμα

Μπορεί να μεταφέρεις την ευθύνη σε άλλους ή να συμπεριφέρεσαι σαν θύμα για να αποφύγεις να πάρεις την πραγματική ευθύνη για τη συμπεριφορά σου. Γεγονός που δημιουργεί μόνο ένταση του προβλήματος.

Εάν αναγνωρίζεις κάποιες από αυτές τις συμπεριφορές στον εαυτό σου, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι ενεργείς με passive/aggressive συμπεριφορά. Είναι σημαντικό να δουλέψεις σκληρά για τη βελτίωση της επικοινωνίας σου και την έκφραση των συναισθημάτων σου με άμεσο και εποικοδομητικό τρόπο, αλλιώς ετοιμάσου για όλο και μεγαλύτερα προβλήματα και παρεξηγήσεις στο μέλλον.



 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares