Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι να θυμάσαι αν κοιμήθηκε μαζί σου και ύστερα εξαφανίστηκε

Αχ το ghosting… αυτή η μάστιγα



Το να κάνει ghosting ένας άντρας με τον οποίο έχεις βγει είναι εντελώς συνηθισμένο φαινόμενο δυστυχώς, αλλά είναι ακόμα χειρότερο αν έχεις πρόλαβε να κοιμηθείς μαζί του. Πριν ξεσπάσετε στην οικογενειακή συσκευασία παγωτού και να αναρωτιέστε τι κάνατε λάθος, θυμηθείτε αυτά τα πράγματα.

Το Ghosting είναι στην πραγματικότητα αρκετά συνηθισμένο.

Μια μελέτη του 2018 που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Κοινωνικών και Προσωπικών Σχέσεων διαπίστωσε ότι ένας στους τέσσερις ανθρώπους έχει πέσει θύμα ghosting και σχεδόν τόσοι άνθρωποι παραδέχονται ότι υιοθετούν αυτή την πρακτική σε κάποιον άλλο. Αυτό δεν το κάνει εντάξει, φυσικά, αλλά θα πρέπει να είναι κάποια παρηγοριά να γνωρίζεις ότι δεν είσαι μόνος εκεί έξω.

Είναι εντάξει να πληγωθείς.

Δεν έχει σημασία αν βλέπατε ο ένας τον άλλον μόνο για μερικές εβδομάδες ή αν και οι δύο επιμένατε πάντα ότι θα παρέμενε κάτι εξαιρετικά περιστασιακό, είναι λογικό να πονάτε. Το Ghosting φέρει την ηχώ της παλιάς απόρριψης. Είναι επώδυνο γιατί ενεργοποιεί –και μιμείται– μια προηγούμενη πληγή ή προδοσία από κάποιον που δεν πιστεύαμε απλώς ότι μπορούσαμε να εμπιστευτούμε. Δεν πρόκειται απαραίτητα για την προδοσία, αλλά για το ότι δεν έχουμε επεξεργαστεί και ενσωματώσει αυτή την πρώιμη μνήμη και τι σήμαινε για εμάς. Με άλλα λόγια, το να αισθάνεσαι αναστατωμένοι και πληγωμένοι είναι απολύτως φυσιολογικό. Χαλαρώστε λίγο.

Δεν θέλετε κάποιον που σαφώς δεν σας εκτιμά.

Η βάναυση αλήθεια είναι ότι έχει ξεκάθαρα μηδενικό σεβασμό για εσάς και δεν έχει νόημα να αγχώνεστε για κάποιον που είναι ικανός να είναι τόσο χάλια. Είσαι μια καταπληκτική γυναίκα και προφανώς δεν κατάλαβε τι είχε ακριβώς μπροστά του.

Είναι ένας δειλός.

Αφού κοιμηθήκατε με έναν άντρα με τον οποίο βγαίνατε ραντεβού, οφείλετε ένα ελάχιστο μήνυμα για να πείτε ότι απλά δεν το νιώθετε να συμβαίνει όλο αυτό, όχι πλήρης σιωπή. Το Ghosting είναι αυτό που κάνει ένας δειλός που δεν έχει θάρρος για να είναι ενήλικος. Και πάλι, δεν χάνετε πολλά σε αυτό το σενάριο, εκτός από ένα άχρηστο βάρος που έχετε γλιτώσει από το να μεταφέρετε περαιτέρω. Έχουμε άμεση πρόσβαση σε τόσους περισσότερους ανθρώπους σήμερα και δεν έχουμε αλληλεπικαλυπτόμενους κοινωνικούς δεσμούς με τους περισσότερους από αυτούς. Αν εξαφανιστούμε σε κάποιον, μπορεί να πιστεύουμε ότι δεν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις. Δεν υπάρχει ο φόβος ενός κοινού φίλου να πει, «Επ, γιατί το έκανες αυτό;».

Δεν έκανες τίποτα λάθος.

Το να κάνετε την επιλογή να κοιμηθείτε με κάποιον είναι εντελώς δικό σας θέμα και δεν θα πρέπει να αισθάνεστε άσχημα για αυτό. Δεν χρειάζεται να κατηγορείτε τον εαυτό σας ή να αναρωτιέστε αν κοιμηθήκατε πολύ νωρίς μαζί του επειδή απλώς ακολουθούσατε τα δικά σας ένστικτα και ορμές. Με άλλα λόγια, ήσουν αληθινός με τον εαυτό σου – και θα έπρεπε να είσαι περήφανος για αυτό.

Σου έκανε χάρη κάνοντας ghosting.

Το Ghosting είναι στην πραγματικότητα μια τεράστια ευλογία όταν συμβαίνει εξαρχής – σου γλιτώνει κόπο και χρόνο. Το να το μάθετε από νωρίς, σας απαλλάσσει από το συναισθηματικό δράμα που θα μπορούσατε να περάσετε μήνες αργότερα, όταν η καρδιά σας επενδύει περισσότερο. Απέφυγες μια σφαίρα.

Δεν του αξίζει η ανάμνηση.

Όταν βιώνεις ghosting, είναι απολύτως φυσιολογικό να κοιτάς πίσω, να αναλύεις, να ξαναπαίζεις και να προσπαθείς να αποκρυπτογραφήσεις πού θα μπορούσε να έχει πάει στραβά γι' αυτόν, αλλά μην χάνεις τον χρόνο σου. Ξοδεύουμε πολύ χρόνο με εμμονή με αυτούς τους χαμένους, ενώ θα έπρεπε να ξοδεύουμε χρόνο για να τους ξεπεράσουμε γιατί σοβαρά δεν αξίζουν την ενέργεια.

Δώστε στον εαυτό σας κάποια δικαιολογία.

Αξίζετε περισσότερα εύσημα από όσα δίνετε στον εαυτό σας. Ναι, το ghosting μετά το σεξ κάνει πραγματικά κάποια ζημιά στην αυτοεκτίμησή σου, αλλά πρέπει να θυμάσαι ότι εξακολουθείς να είσαι το ίδιο καταπληκτική όπως ήσουν πάντα και να κάνεις σεξ με κάποιον που στη συνέχεια κάνει ghosting ότι δεν σε αφορά, έχει να κάνει με εκείνον.

Βάζεις τον εαυτό σου εκεί έξω, και αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία.

Είστε εκεί έξω, βγαίνετε ραντεβού, δοκιμάζετε τη χημεία και προσπαθείτε να δημιουργήσετε μια διαρκή σύνδεση – αυτό είναι το μόνο που μπορείτε πραγματικά να κάνετε. Το γεγονός ότι αισθάνεστε οτιδήποτε είναι ένα καλό σημάδι ότι είστε στο δρόμο για να νιώσετε κάτι εκπληκτικό, ακόμα κι αν δεν σας φαίνεται τώρα. Το ghosting δεν πρόκειται να σε επιβραδύνει.

Ο σωστός είναι ακόμα εκεί έξω.

Τι θα γινόταν, λοιπόν, αν σε πείραξαν μετά από σεξ με κάποιον; Πονάει, και είναι εντάξει να νιώθεις απογοήτευση και απογοήτευση, αλλά μην εγκαταλείπεις την ελπίδα. Ανεξάρτητα από το πόσοι ηλίθιοι σας φαντάζουν, σας απογοητεύουν, σας φέρονται άδικα ή απλά δεν βλέπουν τις εκπληκτικές ιδιότητες μέσα σας, αυτός που θα τα δει όλα καθαρά είναι ακόμα εκεί έξω και σας περιμένει να εμφανιστείτε. Περιμένετε εκεί.

Παράτα τον.

Μην αφήσετε τον εαυτό σας να ξεχάσει το γεγονός ότι είναι βλάκας και γι' αυτό έκανε ghosting. Συνεχίστε τον δρόμο σας και απλώς διαγράψτε τον κι εσείς από τη μνήμη σας.

Πώς να αντιμετωπίσετε το να σας φαντάζουν χωρίς να χάσετε το μυαλό σας

Ό,τι κι αν κάνετε, μην του στέλνετε μήνυμα.

Ίσως σκεφτείτε να του στείλετε ένα μήνυμα να τον ρωτήσεις τι συμβαίνει ή ακόμα και να του δώσεις ένα κομμάτι από το μυαλό σου είναι μια καλή επιλογή, αλλά προσπαθήστε να αντισταθείτε στην παρόρμηση. Δεν χρειάζεται να τους στείλετε μήνυμα.

Εστιάστε στον εαυτό σας για λίγο.

Αυτή είναι η τέλεια στιγμή για να εστιάσετε στη βελτίωση της ψυχικής και συναισθηματικής σας υγείας και ευεξίας για να ανακάμψετε καλύτερα από ποτέ. Πάρτε λίγο καθαρό αέρα και ασκηθείτε, φάτε καλά, γράψτε το ημερολόγιο και κάντε άλλα πράγματα που σας κάνουν να νιώθετε ήρεμοι και ικανοποιημένοι.

Προσπαθήστε να μην το πάρετε προσωπικά.

Παρόλο που είναι πιο εύκολο να το πεις παρά να το κάνεις, είναι σημαντικό να καταλάβεις ότι το ghosting λέει περισσότερα για εκείνον παρά για σένα. Εκτός από το να συνειδητοποιήσετε ότι δεν σας αφορά, θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να αφήσετε το όλο θέμα να πάει αντί να τρέφετε δυσαρέσκεια. Είναι επίσης περιττό να κρατάς θυμό απέναντί τους γιατί αυτό τους επιτρέπει να ελέγχουν τα συναισθήματά σου. Μην τους το δίνετε αυτό.

Επιστρέψτε εκεί όταν είστε έτοιμοι.

Πάρτε τα μαθήματα που πήρατε από αυτήν την εμπειρία και χρησιμοποιήστε τα για να βγείτε έξω πιο έξυπνα στο μέλλον. Μην αφήνετε να μειώνετε την πίστη σας στην αγάπη, αλλά αντ' αυτού, βάλτε τον εαυτό σας πίσω όταν είναι η κατάλληλη στιγμή και διατηρήστε μια θετική προοπτική. Κάποιος καλός είναι εκεί έξω για σένα, απλά πρέπει να κάνεις αρκετή υπομονή για να τον βρεις.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Ποιες φράσεις να πείτε για να θέσετε τα όριά σας στους άλλους

Ο χώρος σας, ο χρόνος σας, τα όριά σας πρέπει να αδιαπραγμάτευτα

BLOGS

«Η πιο βαθιά σχέση που θα έχουμε ποτέ είναι αυτή με τον εαυτό μας» Shirley MacLean

Λαμπερή όπως πάντα, η Shirley MacLean γιορτάζει τα 90 της χρόνια