Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Ήρθε η ώρα να εγκαταλείψεις επιτέλους όποιον δεν τρελαίνεται για σένα

Δεν θες να είσαι η δεύτερη επιλογή κανενός… γι’ αυτό φύγε απ’ όπου δεν εκτιμούν την αγάπη σου



Είναι πολύ αξιοθαύμαστο να βάζεις τον εαυτό σου έξω στον κόσμο των γνωριμιών, να συγχωρείς ανθρώπους που σε έχουν αδικήσει και να προσπαθείς να κάνεις τα πράγματα να λειτουργήσουν με αυτόν τον δύσκολο τύπο που απλώς δεν φαίνεται να είναι συναισθηματικά στο ίδιο μήκος κύματος μαζί σου. Αλλά όταν όλα έχουν ειπωθεί και γίνει και το τοπίο δεν αλλάζει, μερικές φορές το να τον αφήσεις και να προχωρήσεις είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνεις. Να γιατί ήρθε η ώρα να εγκαταλείψεις αυτόν τον άντρα που δεν σε αγαπάει.

Έχεις ήδη καταβάλει υπερβολική προσπάθεια σε αυτόν.

Έχεις σκύψει προς τα πίσω για να κάνεις τα πράγματα να λειτουργήσουν μαζί του, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν κάνει το ίδιο για σένα. Υπάρχει μια γραμμή και είσαι η μόνη που μπορείς να την τραβήξεις.

Πραγματικά αξίζεις καλύτερα.

Προς το παρόν, είναι δύσκολο να φανταστείς ότι υπάρχει ένας άντρας εκεί έξω που είναι τόσο ζεστός, έξυπνος και γλυκός όσο το τρέχον αντικείμενο της αγάπης σου, πόσο μάλλον κάποιος που θα λατρέψει τα πάντα σε σένα. Υπάρχει, αλλά δεν θα τον βρεις μέχρι να προχωρήσεις παρακάτω.

Σε κρατάει μακριά από την επόμενη σχέση.

Νομίζεις ότι η (μη) σχέση σου έχει ξεκαθαριστεί και ότι αν συναντούσες κάποιον άλλο, θα μπορούσες να πηδήξεις από αυτήν την άθλια κατάσταση σε ένα δευτερόλεπτο και να αρπάξεις έναν καλύτερο σύντροφο, αλλά δεν λειτουργεί έτσι. Υπάρχει ακόμα μια προσκόλληση, και αν δεν του αρέσεις τόσο, σίγουρα δεν θα έπρεπε να σε απασχολεί περισσότερο.

Σου εξαντλεί την ενέργειά σου.

Σου αρέσει να πιστεύεις ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι υπερβολικά δραματική επειδή δεν είναι σαν να τσακώνεστε ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά για κάποιο λόγο, τα συναισθήματά σου για αυτόν φαίνεται να ξεχύνονται ούτως ή άλλως, σαν κάποιο θλιβερό μαγικό πηγάδι που ξαναγεμίζει κάθε ώρα. Πώς θα σου απομείνει τίποτα να δώσεις αν τα σπαταλάς όλα σε κάποιον που δεν θα νοιάζεται όσο πρέπει για σένα;

Έχεις ήδη μάθει κάθε πιθανό μάθημα.

Κάθε σχέση είναι εδώ για να μας διδάξει μαθήματα και να μας βοηθήσει να μεγαλώνουμε, αλλά ως ένα ορισμένο σημείο, αυτό χρειάζεται και τα δύο μέρη για να προχωρήσουν τα πράγματα. Εάν περιστρέφεις τους τροχούς σου, είναι ώρα να πατήσεις το γκάζι, να πάρεις ό,τι έμαθες και να συνεχίσεις.

Δεν δίνεις στον εαυτό σου αρκετά εύσημα.

Κανείς στον κόσμο δεν πρέπει να αισθάνεται άνετα με το να λαμβάνει κάτι λίγο κι όχι αρκετό. Αν αγαπάς τον εαυτό σου, θα πρέπει να σε αγαπάει κι εκείνος. Είσαι μια έξυπνη, αστεία, όμορφη γυναίκα και χρειάζεσαι κάποιον που θα δει αυτές τις ιδιότητες και θα τις εκτιμήσει σε σένα.

Αν του αρέσεις πραγματικά, θα το ξέρεις.

Αυτό είναι το εξής: Εάν έχεις δώσει τελεσίγραφο, συνειδητοποιείς ότι δεν αξίζει τον χρόνο σου και αποφασίζεις ότι αρκεί, είτε θα νοιαστεί είτε όχι. Δεν θα χρειαστεί να φύγεις για να συνειδητοποιήσει τι θα μπορούσε να είχε.

Μια περιστασιακή σχέση δεν είναι βιώσιμη.

Πολλές γυναίκες λένε στον εαυτό τους ότι τα πηγαίνουν καλά με τα περιστασιακά ραντεβού, αλλά λένε ψέματα στον εαυτό τους σε μια προσπάθεια να αποφύγουν να χάσουν τον φίλο τους. Και ακόμα κι αν είσαι καλά με αυτό τώρα, μάλλον δεν είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος της ζωής σου, οπότε μην το ξεχνάς αυτό.

Είναι καλύτερα να είσαι μόνη παρά «κάπως» μαζί.

Μετά από ένα ορισμένο σημείο, απλώς τραβάει όλη την προσοχή και την ενέργειά σου, αλλά αν δεν είσαι ικανοποιημένη ολοκηρωτικά, καλύτερα να είσαι πιο συνετή με το να το μεριμνήσεις και να εργαστείς σε όλα αυτά τα παλιά καλά πράγματα αυτοενδυνάμωσης.

Σε κάνει να έχεις ανάγκη και/ή να φαίνεσαι απελπισμένη.

Μπορεί να μην άρχισες να νιώθεις τόσο απελπισμένη, αλλά κάτι σχετικά με την συμπεριφορά του σε έκανε να τον κυνηγάτε σαν να είναι ο τελευταίος άνθρωπος στη γη. Αλλά δεν είναι, και το ξέρεις αυτό. Αυτή η απελπισμένη εκδοχή σου δεν είναι ο πραγματικός εαυτός σου, ούτως ή άλλως.

Θέλεις να είσαι ο καλύτερος δυνατός εαυτός σου.

Αυτός ο τύπος που δεν τρελαίνεται για σένα, δεν σου κάνει τη χάρη που βρίσκεται στη ζωή σου και σου αξίζει να βρίσκεσαι κοντά σε ανθρώπους που νιώθουν ευγνωμοσύνη να είναι κοντά σου. Μην αφήνετε έναν άντρα που δεν σας αξίζει να σας εμποδίσει να ζήσετε την καλύτερη δυνατή ζωή.

fige

Τι να κάνεις όταν ο τύπος με τον οποίον βγαίνεις δεν νιώθει όπως εσύ

Μίλησέ του ειλικρινά.

Παρόλο που δεν θέλεις να μπεις σε αυτή τη συζήτηση με φωνές και καβγάδες, δεν έχεις κυριολεκτικά τίποτα να χάσεις μιλώντας σε αυτόν τον άντρα απευθείας και ειλικρινά για το πώς νιώθεις. Δεν είναι ντροπιαστικό να παραδεχτείς ότι σου αρέσει πολύ, αλλά έχεις την αίσθηση ότι δεν νιώθει το ίδιο. Δεν είναι επίσης ενοχλητικό να αναρωτιέσαι γιατί χάνει το χρόνο του όταν προφανώς δεν το νιώθει. Πρέπει να ξέρει ότι δεν θες να είσαι η δεύτερη επιλογή κανενός.

Πάρε μια απόσταση.

Φυσικά, θα μπορούσες κυριολεκτικά να υποδείξεις ότι αυτός ο τύπος δεν ενδιαφέρεται για σένα ειλικρινά. Εάν πάντα κάνεις σχέδια, ξεκινάς την επαφή και προσπαθείς να προωθήσεις τα πράγματα, τι θα συμβεί αν σταματήσεις; Εάν δεν ακούσεις νέα του ή δεν τον βλέπεις να εμφανίζεται, αν δεν είσαι εσύ που το κάνει να συμβεί, αυτό σου λέει σχεδόν όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το πού βρίσκεται.

Μην τον φαντάζεσαι απλώς.

Πιθανότατα είναι πραγματικά δελεαστικό να εξαφανιστείς από τη ζωή του χωρίς ίχνος για να αποφύγεις την ταλαιπωρία να του πεις ότι απλά δεν είναι στο επίπεδό σου. Μην το κάνεις. Πρέπει να πάρεις την απόφαση και να τον ενημερώσεις ότι αυτό που συμβαίνει μεταξύ σας δεν λειτουργεί για σένα. Μην το αφήνεις για μελλοντική συζήτηση και σίγουρα μην πέφτεις σε μισόλογα για να δώσει εκείνος εξηγήσεις. Δεν θα το κάνει.

Να αντισταθείς στην παρόρμηση να κατηγορήσεις τον εαυτό σου.

Είσαι τρελή μαζί του, αλλά ο τύπος απλώς δεν σε θέλει όσο εσύ. Αυτό πρέπει να σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με εσάς, σωστά; Λάθος. Δεν είσαι ελλιπής με κανέναν τρόπο, δεν σου λείπει τίποτα και δεν είσαι ανάξιά του. Δεν είσαι πολύ χοντρή, δεν είσαι άσχημη, δεν είσαι χαζή ή κάτι τέτοιο – είσαι μια καταπληκτική γυναίκα και είναι είτε πολύ τυφλός για να το δει είτε απλά δεν είναι κατάλληλος για σένα. Συμβαίνει.

Φύγε.

Αυτό είναι πραγματικά το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνουμε. Ας του ευχηθείς ό,τι καλύτερο στις μελλοντικές του σχέσεις, προσπάθησε να κρατήσεις τα πράγματα πολιτισμένα και φύγε. Όσο πιο γρήγορα απελευθερωθείς από μια κατάσταση που απλά δεν λειτουργεί, τόσο πιο γρήγορα θα είσαι διαθέσιμη για όλα τα καταπληκτικά πράγματα που σου επιφυλάσσει το σύμπαν. Απλώς πρέπει να κάνεις αυτό το πρώτο μεγάλο βήμα.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός