Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να μετριάσεις τη ζήλεια στη σχέση σου

Αν ζηλεύεις τόσο εσύ, όσο και ο σύντροφός σου, να τι μπορείτε να κάνετε για να αποβάλετε την τοξικότητα της ζήλειας από τη σχέση σας



Η ζήλεια είναι ένα τοξικό συναίσθημα που επηρεάζει πολλά άτομα στην καθημερινότητα της σχέσης τους και μπορεί αναμφίβολα να δημιουργήσει παρεξηγήσεις και σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας. Αν λοιπόν ζηλεύεις τόσο εσύ, όσο και ο σύντροφός σου στη σχέση σας, να τι μπορείτε να κάνετε για να περιοριστεί το φαινόμενο και να ενισχύσετε την εμπιστοσύνη που έχετε ο ένας στον άλλο.

Επικοινωνήστε ουσιαστικά με τον σύντροφό σας

Μιλήστε στον σύντροφό σας για τα αισθήματα ζήλιας σας, όσο και τα δικά του. Εξηγήστε και οι δύο γιατί νιώθετε ζήλια και τι πυροδοτεί το συναίσθημα, δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα καταστάσεων που σας έχουν ζορίσει. Συζητήστε τους φόβους και τις ανασφάλειές σας για να μπορέσετε και οι δύο να δουλέψετε μαζί στα θέματα που σας απασχολούν.

Αντιμετωπίστε και λύστε τα υποκείμενα ζητήματα

Συχνά, η ζήλια προκύπτει λόγω υποκείμενων ζητημάτων όπως προβλήματα εμπιστοσύνης, επικοινωνίας ή αυτοεκτίμησης. Αντιμετωπίστε και εργαστείτε πάνω σε αυτά τα θέματα για να την εξαλείψετε.

Εξασκηθείτε στη φροντίδα του εαυτού σας

Φροντίστε τον εαυτό σας σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά και βοηθήστε τον σύντροφό σας να κάνει το ίδιο για τον εαυτό του. Όταν αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας, είναι λιγότερο πιθανό να νιώθετε ζήλια.

Δημιουργήστε ισχυρές φιλίες και συνδέσεις

Η οικοδόμηση θετικών σχέσεων εκτός της ερωτικής σας σχέσης μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο ασφαλείς και να μειώσετε τη ζήλια σε αυτή. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που ένας μικρός κοινωνικός κύκλος δημιουργεί τεράστιες ανασφάλειες και εξάρτηση στον εκάστοτε ερωτικό σύντροφο, πράγμα ικανό να πυροδοτήσει τη ζήλεια με την πρώτη ευκαιρία.

Αποφύγετε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους

Αποφύγετε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους, είτε πρόκειται για παλιές σχέσεις του συντρόφου σας, είτε για άτομα που ακολουθείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εστιάστε στα δυνατά σας σημεία και εκτιμήστε τη μοναδικότητά σας.

Εμπιστευτείτε τον σύντροφό σας

Η εμπιστοσύνη είναι ένα κρίσιμο στοιχείο σε μια υγιή σχέση. Εργαστείτε για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης με το να είστε ειλικρινείς και διαφανείς μεταξύ σας και να τιμάτε ο ένας την ιδιωτική ζωή του άλλου.

Θυμηθείτε, η ζήλια είναι ένα φυσικό συναίσθημα και όλοι το νιώθουν κάποια στιγμή στη ζωή τους σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό. Σημασία έχει το πώς το αντιμετωπίζεις. Με λίγη προσπάθεια και επικοινωνία, μπορείτε να εξαλείψετε τη ζήλια και να δημιουργήσετε μια ισχυρότερη, υγιέστερη σχέση με τον σύντροφό σας.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 24 Απριλίου

Η υπομονή και η επιμονή θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε αρκετά εμπόδια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ziria Festival in Athens: 15 χρόνια μετά, το Ziria Festival συναντά τους φίλους του στην πρωτεύουσα

Μια φεστιβαλική εμπειρία 6 ωρών, με ένα εκρηκτικό after party

FASHION TRENDS

7 καμπαρντίνες για να επενδύσεις στο πιο versatile πανωφόρι

Διαφορετικά πατρόν και χρώματα, για ένα από τα πλέον κλασικά items της γυναικείας γκαρνταρόμπας που δεν μας απογοητεύει ποτέ