Πώς να μετριάσεις τη ζήλεια στη σχέση σου

Αν ζηλεύεις τόσο εσύ, όσο και ο σύντροφός σου, να τι μπορείτε να κάνετε για να αποβάλετε την τοξικότητα της ζήλειας από τη σχέση σας

Ναταλία Πετρίτη

Η ζήλεια είναι ένα τοξικό συναίσθημα που επηρεάζει πολλά άτομα στην καθημερινότητα της σχέσης τους και μπορεί αναμφίβολα να δημιουργήσει παρεξηγήσεις και σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας. Αν λοιπόν ζηλεύεις τόσο εσύ, όσο και ο σύντροφός σου στη σχέση σας, να τι μπορείτε να κάνετε για να περιοριστεί το φαινόμενο και να ενισχύσετε την εμπιστοσύνη που έχετε ο ένας στον άλλο.

Επικοινωνήστε ουσιαστικά με τον σύντροφό σας

Μιλήστε στον σύντροφό σας για τα αισθήματα ζήλιας σας, όσο και τα δικά του. Εξηγήστε και οι δύο γιατί νιώθετε ζήλια και τι πυροδοτεί το συναίσθημα, δίνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα καταστάσεων που σας έχουν ζορίσει. Συζητήστε τους φόβους και τις ανασφάλειές σας για να μπορέσετε και οι δύο να δουλέψετε μαζί στα θέματα που σας απασχολούν.

Αντιμετωπίστε και λύστε τα υποκείμενα ζητήματα

Συχνά, η ζήλια προκύπτει λόγω υποκείμενων ζητημάτων όπως προβλήματα εμπιστοσύνης, επικοινωνίας ή αυτοεκτίμησης. Αντιμετωπίστε και εργαστείτε πάνω σε αυτά τα θέματα για να την εξαλείψετε.

Εξασκηθείτε στη φροντίδα του εαυτού σας

Φροντίστε τον εαυτό σας σωματικά, ψυχικά και συναισθηματικά και βοηθήστε τον σύντροφό σας να κάνει το ίδιο για τον εαυτό του. Όταν αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας, είναι λιγότερο πιθανό να νιώθετε ζήλια.

Δημιουργήστε ισχυρές φιλίες και συνδέσεις

Η οικοδόμηση θετικών σχέσεων εκτός της ερωτικής σας σχέσης μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο ασφαλείς και να μειώσετε τη ζήλια σε αυτή. Δεν είναι άλλωστε λίγες οι φορές που ένας μικρός κοινωνικός κύκλος δημιουργεί τεράστιες ανασφάλειες και εξάρτηση στον εκάστοτε ερωτικό σύντροφο, πράγμα ικανό να πυροδοτήσει τη ζήλεια με την πρώτη ευκαιρία.

Αποφύγετε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους

Αποφύγετε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλους, είτε πρόκειται για παλιές σχέσεις του συντρόφου σας, είτε για άτομα που ακολουθείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εστιάστε στα δυνατά σας σημεία και εκτιμήστε τη μοναδικότητά σας.

Εμπιστευτείτε τον σύντροφό σας

Η εμπιστοσύνη είναι ένα κρίσιμο στοιχείο σε μια υγιή σχέση. Εργαστείτε για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης με το να είστε ειλικρινείς και διαφανείς μεταξύ σας και να τιμάτε ο ένας την ιδιωτική ζωή του άλλου.

Θυμηθείτε, η ζήλια είναι ένα φυσικό συναίσθημα και όλοι το νιώθουν κάποια στιγμή στη ζωή τους σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό. Σημασία έχει το πώς το αντιμετωπίζεις. Με λίγη προσπάθεια και επικοινωνία, μπορείτε να εξαλείψετε τη ζήλια και να δημιουργήσετε μια ισχυρότερη, υγιέστερη σχέση με τον σύντροφό σας. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares