Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να μην αφήσετε τις συνεχείς προσπάθειες απόκτησης ενός παιδιού να επηρεάσουν αρνητικά τη σχέση σας

Πώς θα προστατέψετε τη σχέση σας, σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται πολλές φορές από έντονο στρες



Οι προσπάθειες απόκτησης ενός μωρού – ιδιαίτερα όταν αυτές παίρνουν πολύ χρόνο και ιατρική υποβοήθεια – μπορούν πολλές φορές να κλονίσουν την ποιότητα και την επικοινωνία της σχέσης σας. Πράγμα καθόλου περίεργο, μιας που η εν λόγω περίοδος για ένα ζευγάρι και κυριότερα για τη γυναίκα σε αυτό, χαρακτηρίζεται δυστυχώς από έντονο στρες και αβεβαιότητα. Για να διασφαλιστεί λοιπόν η καλή επικοινωνία, το αίσθημα ασφάλειας και η αρμονία στη σχέση εκείνη την περίοδο, να τι μπορείτε να κάνετε με τον σύντροφό σας.

Επικοινωνήστε ανοιχτά με τον σύντροφό σας

Η ανοιχτή επικοινωνία είναι το κλειδί για κάθε επιτυχημένη σχέση, ανεξάρτητα από το αν οι υπόλοιπες συνθήκες της καθημερινότητας είναι ιδανικές ή όχι. Βεβαιωθείτε ότι εσείς και ο σύντροφός σας είστε στην ίδια σελίδα όταν πρόκειται για τη δημιουργία οικογένειας, μιλήστε για τυχόν ανησυχίες ή φόβους που μπορεί να έχετε και γενικά πείτε «ναι» στον ανοιχτό διάλογο για όσα σας απασχολούν.

Να είστε υπομονετικοί

Η προσπάθεια για την απόκτηση ενός μωρού μπορεί να είναι ένα μακρύ και συναισθηματικό ταξίδι. Είναι σημαντικό να είστε υπομονετικοί και να υποστηρίζετε ο ένας τον άλλον σε όλη τη διαδικασία.

Κρατήστε τον ρομαντισμό ζωντανό

Θυμηθείτε να δίνετε προτεραιότητα στη σχέση σας και να αφιερώνετε χρόνο ο ένας για τον άλλον εκτός της προσπάθειας να συλλάβετε. Το σεξ είναι πρωτίστως απόλαυση και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάτε.

Ζητήστε επαγγελματική βοήθεια εάν χρειάζεται

Εάν εσείς ή ο σύντροφός σας αντιμετωπίζετε προβλήματα γονιμότητας ή αντιμετωπίζετε συναισθηματικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, σκεφτείτε να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια για να σας υποστηρίξει και τους δύο σε όποιους τομείς κρίνετε ότι έχετε ανάγκη.

Μην βάζετε τη ζωή σας σε αναμονή

Αν και η δημιουργία οικογένειας είναι σημαντική για εσάς, είναι επίσης σημαντικό να συνεχίσετε να ζείτε τη ζωή σας και να επιδιώκετε τους στόχους, τα χόμπι σας και γενικά το να περνάτε όμορφα. Μην αφήσετε την προσπάθεια για μωρό να καθορίσει ολόκληρη τη ζωή ή την ταυτότητά σας.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Πέμπτης 25 Απριλίου

Ενισχύστε την υγεία σας, φυσική, πνευματική και ψυχική

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΘΕΑΤΡΟ

Θέατρο στη Στέγη: «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Θεοόδωρου Τερζόπουλου

15 – 19 Μαΐου 2024 | Κεντρική Σκηνή | Τετάρτη – Κυριακή | 20:30