Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

7 ενδείξεις ότι πρέπει να θέσετε όρια στη σχέση σας

Αν νιώθετε και συμβαίνουν τα παρακάτω, τότε είναι καιρός για δραστικές αλλαγές στη σχέση σας



Υπάρχουν ορισμένες καταστάσεις και συναισθήματα, που όταν βιώνονται στα πλαίσια μιας σχέσης, αποτελούν ενδείξεις ότι αυτή χρειάζεται θεσμοθέτηση ορίων. Να μερικές από αυτές, για να κάνετε δραστικές αλλαγές στη σχέση σας με τον σύντροφό σας, προτού εμφανιστούν μεγάλα προβλήματα σε αυτήν.

Αισθάνεστε καταβεβλημένες και εξουθενωμένες

Εάν βρίσκεστε συνεχώς να δίνετε πολύ χρόνο, ενέργεια και πόρους στη σχέση σας χωρίς να φροντίζετε τις δικές σας ανάγκες, είναι σημάδι ότι πρέπει να θέσετε υγιή όρια.

Παραμελείτε τους προσωπικούς σας στόχους και τα χόμπι σας

Εάν έχετε σταματήσει να επιδιώκετε τα δικά σας ενδιαφέροντα και χόμπι επειδή είστε πάντα επικεντρωμένες στις επιθυμίες και τις ανάγκες του συντρόφου σας, ήρθε η ώρα να θέσετε όρια που σας επιτρέπουν να δώσετε προτεραιότητα στη δική σας προσωπική ανάπτυξη και ευτυχία.

Νιώθετε ότι χάνετε την ταυτότητά σας

 Όταν αρχίζετε να χάνετε το ποια είστε έξω από τη σχέση και προσαρμόζεστε συνεχώς στις προτιμήσεις του συντρόφου σας, είναι σαφής ένδειξη ότι πρέπει να ορίσετε και να διατηρήσετε την ατομικότητά σας μέσα από όρια.

Δυσκολεύεστε να πείτε όχι

Αν δυσκολεύεστε να πείτε όχι στα αιτήματα του συντρόφου σας ή αισθάνεστε ενοχή όταν το κάνετε, είναι σημάδι ότι δεν έχετε θέσει ξεκάθαρα όρια για αυτά που σας αρέσουν και πρέπει να το κάνετε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας.

Βιώνετε συχνές συγκρούσεις και δυσαρέσκεια

Όταν νιώθετε συνεχώς απογοήτευση, θυμό ή αγανάκτηση με τον σύντροφό σας λόγω ανεκπλήρωτων προσδοκιών ή συναισθημάτων, αυτό συχνά προκύπτει από την έλλειψη ορίων. Ο ξεκάθαρος καθορισμός τους μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή συγκρούσεων και να ενισχύσει την υγιέστερη επικοινωνία μεταξύ σας.

Αισθάνεστε χειραγώγηση

Εάν νιώθετε ότι ο σύντροφός σας προσπαθεί πάντα να ελέγξει τις αποφάσεις σας, να χειραγωγήσει τα συναισθήματά σας ή να παραβιάσει τα όριά σας χωρίς τη συγκατάθεσή σας, είναι σημαντικό να θέσετε σαφή όρια που προστατεύουν την αυτονομία και την ευημερία σας.

Οι δικές σας ανάγκες και επιθυμίες παραβλέπονται συνεχώς

Εάν ο σύντροφός σας συχνά απορρίπτει ή αγνοεί τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τα όριά σας, είναι το red flag που χρειάζεστε για να κοινοποιήσετε τα όριά σας, ώστε οι ανάγκες σας να αναγνωρίζονται και να γίνονται σεβαστές.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου: Τα αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο μετά τον χωρισμό της

Τι πιστεύει η γνωστή ηθοποιός για τα κακεντρεχή σχόλια στα social

BLOGS

«Όσο μπορείς» ένα ποιητικό πρότζεκτ της ποιήτριας-καθηγήτριας Αναστασίας Γκίτση και των μαθητών του ΓΕΛ Νυρεμβέργης

“Όσο μπορείς” ένα video που τρέχει… δεν σταματά… και συνομιλεί με το ποίημα του Κ.Π. Καβάφη