Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μήπως ο «φίλος με πλεονεκτήματα» άρχισε να σε ερωτεύεται;

Επειδή παίζει κι αυτό το σενάριο δες ποια σημάδια προδίδουν τα συναισθήματά του



Μπορεί μερικές φορές να πέφτεις στην παγίδα ότι οι άνδρες είναι πολύ διαφορετικοί από σένα όταν πρόκειται για τις σχέσεις «FWB» ή αλλιώς friends with benefits – σε απλή μετάφραση: «φίλοι με πλεονεκτήματα» - αλλά η αλήθεια είναι ότι μοιάζουν αρκετά και τα δύο φύλα στον τρόπο που αναπτύσσουν ερωτικά συναισθήματα.

Οι άνδρες είναι τόσο συναισθηματικοί όσο κι οι γυναίκες, και επίσης δεν έχουν τη δύναμη να ελέγχουν την καρδιά τους. Όταν αρχίζουν να αναπτύσσουν συναισθήματα για κάποια, ακόμη και όταν έχουν μια περιστασιακή σχέση, δεν μπορούν να εμποδίσουν την καρδιά τους να ερωτευτεί μαζί της.

Ο έρωτας είναι σίγουρα ένα από τα πιο περίπλοκα και αυθόρμητα συναισθήματα. Απλώς συμβαίνει όταν το περιμένεις λιγότερο και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να το αποτρέψεις.

Μπορεί λοιπόν να σε ερωτευτεί ο «φίλος με πλεονεκτήματα»;

Η απάντηση είναι ότι έχει τις ίδιες πιθανότητες που έχεις κι εσύ να τον ερωτευτείς, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα, που δεν μας απασχολεί αυτή τη στιγμή. Κι ενώ οι άνδρες δεν μπορούν να επιλέξουν με ποια θα ερωτευτούν, η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ καλύτεροι στο να κρύβουν τα συναισθήματά τους από ό,τι οι γυναίκες. Δεν θα ομολογήσουν τα αληθινά τους συναισθήματα σε μια γυναίκα εκτός εάν έχουν πραγματική σχέση μαζί της.

Αυτό συμβαίνει μόνο επειδή φοβούνται την απόρριψη. Απλώς δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την απόρριψη, οπότε επιλέγουν να κρύψουν τα συναισθήματά τους και να αφήσουν την άλλη πλευρά να κάνει πρώτα την «εξομολόγηση».

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο ο «φίλος με πλεονεκτήματα» θα ομολογήσει ότι άρχισε να τρέφει πιο βαθιά αισθήματα είναι εάν έχετε δημιουργήσει μια ουσιαστική συναισθηματική σύνδεση. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι η ανάπτυξη οποιασδήποτε μορφής συναισθηματικού δεσμού είναι μια πολύ σπάνια περίπτωση σε τέτοιου είδους συνδέσεις και απλές σχέσεις.

Όταν οι φίλοι με πλεονεκτήματα ερωτεύονται, μπορεί να είναι μια αρκετά δύσκολη κατάσταση και για τους δύο συντρόφους. Το γεγονός είναι ότι και οι δύο θα πρέπει να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια εάν θέλουν να δημιουργήσουν μια πραγματική και υγιή σχέση. Η αναβάθμιση από μια περιστασιακή σχέση σε μια σοβαρή και αφοσιωμένη σχέση είναι ένα τεράστιο βήμα. Γι' αυτό και οι δύο πρέπει να είναι απολύτως σίγουροι για τα συναισθήματά τους προτού αποφασίσουν ότι θέλουν να ξεκινήσουν κάτι πιο σταθερό.

 

Πώς να καταλάβεις αν ο «φίλος με πλεονεκτήματα» άρχισε να σε ερωτεύεται

Γίνεται απόμακρος ξαφνικά

Ενώ όλα φαίνονται μια χαρά, απολαμβάνετε περιστασιακά το Netflix και τον ελεύθερο χρόνο, ξαφνικά μοιάζει να γίνεται απόμακρος και νιώθεις ότι δεν θέλει να συνεχίσει το όλο πράγμα. Συμβαίνει όντως ότι οι άντρες τείνουν να απομακρύνονται προτού δεσμευτούν σε μια σχέση, και αυτό θα μπορούσε να είναι ένας λόγος για τον οποίο απομακρύνεται. Ίσως να συνειδητοποιεί ότι νιώθει κάτι παραπάνω και ότι παραβιάζει τους κανόνες της σχέσης FWB σας.

Εάν συμβαίνει αυτό, τότε είναι απολύτως φυσιολογικό να αποστασιοποιείται επειδή χρειάζεται χρόνο. Τα συναισθήματά του είναι ανάμεικτα και πρέπει να είναι μόνος για να τα επεξεργαστεί με ηρεμία.

Δώσε του χρόνο. Εάν έχεις και εσύ κάποια ρομαντικά συναισθήματα γι' αυτόν, τότε αυτή η ήσυχη στιγμή θα σας ωφελήσει σίγουρα και οι δύο.

Σου ζητάει ραντεβού

Μέχρι τώρα δεν βρισκόσασταν σε συνθήκες πραγματικού ραντεβού. Τώρα, ενώ σε αποφεύγει για αρκετό καιρό, ξαφνικά έρχεται σαν να μην συνέβη τίποτα και σου ζητά να βγεις μαζί του. Ξέρω ότι αυτό μπορεί να σου προκαλέσει σύγχυση, αλλά στην ίδια ακριβώς σύγχυση βρίσκεται κι αυτός. Επειδή δεν ξέρει πώς να στο πει απευθείας, θέλει να σου το δείξει με μια ρομαντική κίνηση ότι είναι έτοιμος να οδηγήσει τη σχέση σας σε ένα πιο σοβαρό επίπεδο.

Σου κάνει ένα δώρο έκπληξη

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα δώρα και οι ρομαντικές χειρονομίες δεν πρέπει να περιλαμβάνονται σε μια σχέση FWB. Ο κύριος κανόνας για τις σχέσεις FWB είναι να διατηρείτε τα πράγματα περιστασιακά. Αν αρχίσει να σε εκπλήσσει με διαφορετικά δώρα, είναι προφανές ότι θέλει να έχει μια πιο σοβαρή σχέση μαζί σου. Εάν δεν είσαι έτοιμη για αυτό, πρέπει να είσαι ειλικρινής μαζί του και να του πεις ότι δεν θες να περάσεις τη γραμμή που παραβιάζει τους κανόνες της σχέσης σας.

Σε συστήνει στους φίλους του

Εάν αποφασίσει να σε παρουσιάσει στους φίλους του, τότε είναι ένα σαφές σημάδι ότι θέλει να έχει μια πραγματική σχέση μαζί σου. Οι φίλοι αντιπροσωπεύουν ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής μας και δεν συστήνουμε άτομα που δεν τα βλέπουμε σοβαρά.

Ρωτάει για την ερωτική σου ζωή

Αν είστε «FWB», δεν θα σε ρωτήσει ποτέ για την ερωτική σου ζωή, γιατί απλώς δεν τον νοιάζει. Ωστόσο, εάν αρχίσει να κάνει «αδιάκριτες» και πιο «προσωπικές» ερωτήσεις, τότε είναι προφανές ότι έχει κάποια συναισθήματα για σένα.

Δείχνει ότι ζηλεύει όταν αναφέρεσαι σε άλλους άντρες

Αυτό συμβαίνει επειδή συνειδητοποίησε ότι άρχισε να σε ερωτεύεται και τώρα δεν είναι εντάξει να σε μοιράζεται με έναν άλλο άντρα.

Αρχίζει να φέρεται σαν να μην είναι single

Εάν ερωτεύεται, θα αρχίζει να τονίζει ότι είσαι η μόνη γυναίκα που βλέπει αυτήν τη στιγμή. Θα σταματήσει επίσης να φλερτάρει με άλλα κορίτσια γιατί έτσι θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι θέλει να δεσμευτεί μόνο σε σένα.

Προτείνει πράγματα που κάνουν τα «ζευγάρια»

Πριν, ήταν απλώς συναντήσεις για σεξ; Αλλά τώρα, θέλει να κάνετε παρέα περισσότερο, να σε γνωρίσει καλύτερα και να κάνει πράγματα που κάνουν τα «πραγματικά ζευγάρια». Ρωτάει για τα παιδικά σου χρόνια. Θέλει να μάθει περισσότερα για τη δουλειά σου. «Ψάχνει» για άλμπουμ φωτογραφιών σου.

 

Νιώθεις ότι προσπαθεί να σου πει κάτι μέσω της γλώσσας του σώματός του

Επειδή δεν του είναι εύκολο να το βάλει όλο αυτό που νιώθει σε λέξεις, πρώτα θα σου το δείξει με τη γλώσσα του σώματος. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο που σε κοιτάζει ή τις εκφράσεις του προσώπου του όταν σου μιλάει και θα είσαι σε θέση να καταλάβεις τις σκέψεις που περνάνε στο κεφάλι του και πώς αισθάνεται πραγματικά για σένα.

Το παραδέχεται ότι δεν είναι πλέον εντάξει με το status FWB

Αφού συνειδητοποιήσει ότι σε έχει ερωτευτεί, δεν θα είναι σε θέση να συνεχίσει με όλη την κατάσταση του FWB, γιατί θα του είναι απλώς πολύ δύσκολο. Ακόμα κι αν προσπαθήσει να κρύψει τα συναισθήματά του στην αρχή. Θα χρειαστεί χρόνος, αλλά σίγουρα θα σου ομολογήσει τα συναισθήματά του μόλις συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να τα πολεμήσει πια.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.

BLOGS

«Μένεις παντρεμένη για 39 χρόνια όχι λόγω σεξ ή αγάπης, αλλά επειδή ο σύντροφός σου σε σέβεται πραγματικά» Ολυμπία Δουκάκη

Η βραβευμένη με Όσκαρ Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός απεβίωσε πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 89 ετών

DO IT YOURSELF

Πώς να αποφασίσεις αν πρέπει να κρατήσεις ένα ρούχο στην γκαρνταρόμπα σου

Ο προσωπικός σου οδηγός για τις εκκαθαρίσεις που συχνά πρέπει να γίνονται στην ντουλάπα μας!