Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αποκωδικοποίησε 4 από τα πιο συνηθισμένα όνειρα που περιστρέφονται γύρω από τις σχέσεις 

Δείχνουν τη συναισθηματική σου κατάσταση.



Είδες στον ύπνο σου ότι τον απάτησες και ξυπνάς με έναν κόμπο στο στομάχι. Τι σημαίνει όμως η απιστία στο όνειρο; Υπάρχει εξήγηση για όλα αυτά τα περίεργα που βλέπουμε στον ύπνο μας και οι πιθανότητες είναι να κάνουμε την σχέση μας πιο υγιή αν καταλάβουμε τι σημαίνουν. «Το υποσυνείδητο θα παράγει ό,τι όνειρο θεωρεί σκόπιμο για την κάθε χρονική περίοδο» εξηγεί η Cindy Nodland, PhD,θεραπεύτρια ονείρων με βάση της το Ντένβερ και προσθέτει «Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να ξέρεις ή να καταλάβεις, θα το ονειρευτείς».

Συνήθως, το άλλο μας μισό παίζει σημαντικό ρόλο στα όνειρά μας. Μια νέα γερμανική μελέτη εκτιμά ότι οι σύντροφοι είναι παρόντες σχεδόν 20% στις βραδινές φαντασιώσεις, όχι όμως επειδή περνάμε αρκετό χρόνο μαζί τους κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αντίθετα, η Nodland εξηγεί ότι τα όνειρά μας αντιπροσωπεύουν συχνά άλυτα προβλήματα και συναισθήματα. Για να κατανοήσουμε καλύτερα τα όνειρά μας, η θεραπεύτρια προτείνει να τα κρατάμε ένα ημερολόγιο ονείρων με πρόσωπα, καταστάσεις, μέρη κτλ. Το πιο σημαντικό όμως είναι να καταγράφουμε τα συναισθήματά μας, γιατί έτσι θα οδηγηθούμε σε συμπεράσματα. «Το πιο σημαντικό κομμάτι είναι η αίσθηση που έχεις στο όνειρο. Είσαι λυπημένη; Τρομαγμένη; ζηλεύεις; Αυτό θα σου δώσει τη μεγαλύτερη ένδειξη για το ποιο είναι το μήνυμα του ονείρου» τονίζει. Σύμφωνα με τη Nodland λοιπόν: 

1. Αν δεις ότι τον απατάς. «Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι ο σύζυγος ή ο φίλος σου δεν ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες σου», λέει η Nodland. «Μια άλλη ερωτική σχέση στο όνειρο μπορεί να υποδεικνύει επιθυμία για περισσότερο πάθος στην σχέση» προσθέτει.

2. Αν δεις ότι τρώτε μαζί. «Είναι πολύ καλό όνειρο. Μπορεί να αντιπροσωπεύει την σεξουαλική σχέση, αφού το φαγητό είναι κάτι που μας θρέφει και μας ωφελεί. Αν όμως δεις ότι τρώτε επανειλημμένα έξω, τότε μάλλον θα πρέπει να αναρωτηθείς αν η κατάσταση στην κρεβατοκάμαρα είναι κάπως “μπαγιάτικη"» εξηγεί .

3. Αν είναι κάποιος άλλος στη θέση του. Ας πούμε ότι βλέπεις ένα τρελό όνειρο, στο οποίο είσαι ντυμένη ξωτικό αλλά στη θέση του συντρόφου σου είναι κάποιος άλλος, π.χ. ο έρωτάς σου από το λύκειο. «Μπορεί να ονειρεύεσαι για την τωρινή σου σχέση. Αυτό σημαίνει ότι η τρέχουσα κατάσταση σας σχετίζεται με κάποιο τρόπο με εκείνον τον τύπο από το παρελθόν. Ερμήνευσε το όνειρο σκεπτόμενη τι κοινό μπορεί να έχουν οι δυο τους», λέει η θεραπεύτρια.

4. Αν δεις ότι πεθαίνει. Σύμφωνα με τη Nodland, αυτό το εφιαλτικό σενάριο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. «Μπορεί να είναι ο φόβος της εγκατάλειψης. Σε γενικές γραμμές, αν πεθάνει κάποιος στο όνειρό μας, συμβολίζει ένα άλλο είδος θανάτου. Θα μπορούσε να σημαίνει ότι πεθαίνει η σχέση, όχι το πρόσωπο», προσθέτει.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

CELEBS

Μαίρη Μηνά: Όσα δεν ξέρουμε για την ηθοποιό που εντυπωσίασε ως Πρωθιέρεια

Το θέατρο, ο έρωτας με τον Μιχάλη Σαράντη και η μητρότητα

FASHION RADAR

Η Salma Hayek συνδυάζει αστράφτει σε μια ιταλική βραδινή έξοδο

Εντυπωσίασε στη Βενετία με μια λαμπερή εμφάνιση

CELEBS

Κατερίνα Λιόλιου: H ηλικία και οι καλεσμένοι στο πάρτι γενεθλίων της

Η εμφάνιση με πράσινο φόρεμα- κιμονό και σανδάλια