Πώς να διαχειριστείτε τις ανασφάλειες που δημιουργούν προβλήματα στη σχέση σας

5 συμβουλές που θα κάνουν τη διαφορά.

Ναταλία Πετρίτη

Οι προσωπικές μας ανασφάλειες είναι αυτές που ευθύνονται για τα περισσότερα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν σε μια σχέση, και όσο αυτές μένουν αδούλευτες, τόσο μεγαλύτερες είναι οι επιπτώσεις τους. Να λοιπόν 5 συμβουλές για να διαχειριστείτε τις ανασφάλειες που δημιουργούν προβλήματα στη σχέση σας, θωρακίζοντάς τις για τα καλά.

Επικοινωνήστε

Συζητήστε ανοιχτά τις ανασφάλειές σας με τον σύντροφό σας, καθώς η επικοινωνία είναι το κλειδί σε κάθε σχέση. Μοιραστείτε τους φόβους, τις ανησυχίες και τις σκέψεις σας μαζί τους, επιτρέποντάς τους να καταλάβουν τι περνάτε. Αυτό θα βοηθήσει και τους δύο να συνεργαστείτε για να βρείτε τρόπους να χειριστείτε αυτές τις ανασφάλειες.

Δημιουργήστε εμπιστοσύνη

Οι ανασφάλειες προκύπτουν συχνά λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης στον εαυτό σας ή στον σύντροφό σας. Η οικοδόμηση εμπιστοσύνης στη σχέση σας είναι ζωτικής σημασίας και μπορεί να γίνει με το να είστε αξιόπιστες, ειλικρινείς και συνεπείς με τις πράξεις σας. Η εμπιστοσύνη μπορεί επίσης να ενισχυθεί με την τήρηση των υποσχέσεων, τον σεβασμό των ορίων και την υποστήριξη και την ενθάρρυνση που δείχνει ο ένας για τον άλλον.

Επικεντρωθείτε στην αυτοφροντίδα

Δώστε προτεραιότητα στην αυτοφροντίδα για να τονώσετε την αυτοπεποίθησή σας και να μειώσετε τις ανασφάλειες. Ασχοληθείτε με δραστηριότητες που σας φέρνουν χαρά, εξασκηθείτε στην αυτοσυμπόνια και υπενθυμίστε στον εαυτό σας τα δυνατά σημεία και τα επιτεύγματά σας. Η φροντίδα της σωματικής και ψυχικής σας ευεξίας μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στη σχέση σας και να ελαχιστοποιήσει τα συναισθήματα ανασφάλειας.

Πρόκληση αρνητικών σκέψεων

Οι ανασφάλειες συχνά πηγάζουν από τις αρνητικές σκέψεις και τα διαστρεβλωμένα πρότυπά τους. Ξεκινήστε να αμφισβητείτε αυτές τις σκέψεις, αμφισβητώντας την εγκυρότητά τους και εξετάζοντας εναλλακτικές προοπτικές. Εξασκηθείτε στις θετικές επιβεβαιώσεις, επαναδιατυπώστε τις αρνητικές σκέψεις και αναζητήστε υποστήριξη από τον σύντροφό σας ή έναν θεραπευτή για να αναπτύξετε μια πιο θετική νοοτροπία.

Ζητήστε επαγγελματική βοήθεια εάν χρειάζεται

Εάν οι ανασφάλειες επηρεάζουν σημαντικά τη σχέση σας, η αναζήτηση επαγγελματικής βοήθειας, όπως η θεραπεία ζευγαριών ή η ψυχοθεραπεία, μπορεί να είναι ευεργετική. Ένας θεραπευτής μπορεί να παρέχει καθοδήγηση, να προσφέρει τεχνικές για τη διαχείριση των ανασφαλειών και να βοηθήσει και τους δύο συντρόφους να αντιμετωπίσουν τυχόν προκλήσεις της σχέσης που προκαλούνται από αυτές τις ανασφάλειες. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares