Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

14 σημάδια ότι η σχέση σας έχει τελειώσει και δεν αξίζει να παλέψεις για να την σώσεις

Μέσα σου το ξέρεις ήδη, ώρα να το πάρεις κι απόφαση



Μπορείς να αγαπάς κάποιον με όλη σου την καρδιά και παρόλα αυτά να μην έχεις καλή σχέση. Οι σχέσεις απαιτούν θυσίες, αυτοστοχασμό και πολλή δουλειά. Με απλά λόγια, δεν αξίζει κάθε σχέση μια μάχη. Μερικοί άνθρωποι δεν είναι κατάλληλοι για σένα, όσο κι αν τους αγαπάς. Εδώ είναι 14 σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σας έχει τελειώσει και ήρθε η ώρα να την αποχωριστείτε.

Pixel
Pixel

Κάθε μέρα είναι μια πρόκληση.

Οι σχέσεις περνούν από πολλές δοκιμασίες. Κάποιες μέρες χρειάζονται περισσότερη επικοινωνία και υπομονή από άλλες και αυτό είναι φυσιολογικό. Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό είναι να νιώθεις ότι πρέπει να δουλεύεις στη σχέση σου κάθε μέρα. Μην με παρεξηγείτε, οι σχέσεις έχουν να κάνουν με τη δουλειά, αλλά δεν πρέπει να νιώθετε ότι τρέχετε έναν μαραθώνιο που δεν τελειώνει ποτέ.

Ο σύντροφός σας δεν είναι αξιόπιστος.

Ο σύντροφός σας είναι εκεί για εσάς; Τον βρίσκετε δίπλα σας όταν τον χρειάζεστε; Θα ακύρωνε τους φίλους του για να περάσει χρόνο μαζί σου μετά από μια δύσκολη μέρα; Αν δεν είναι αξιόπιστος, δεν αξίζει να παλέψεις γι' αυτόν. (Και ούτε η σχέση σας είναι αν αυτό δεν ήταν προφανές.)

Στους άλλους τομείς της ζωής σου υστερείς.

Η σχέση σας καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειάς σας; Τότε δεν αξίζει να την σώσετε. Αν όχι, δεν θα υστερούσατε σε όλα τα επαγγελματικά σας σχέδια και θα περνούσατε χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά σας. Είναι εντάξει να κάνετε κάποιες θυσίες στο όνομα της αγάπης, αλλά όχι σε σημείο να υστερείτε σε άλλους τομείς.

Είναι καταχρηστικός.

Μπορεί να μην είναι σωματικά βίαιος, αλλά σε κάνει να νιώθεις ότι ποτέ δεν είσαι αρκετή. Είτε είναι αυτό που λέει είτε το πώς το λέει, δεν πρέπει να είστε με κάποιον που βλάπτει την αυτοεκτίμησή σας. Μια σχέση με έναν βίαιο σύντροφο δεν αξίζει ποτέ να παλέψεις.

Σε απογοητεύει.

Σας έχει απατήσει περισσότερες από μία φορές; Ακυρώνει τακτικά σχέδια; Φαίνεται ότι δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για σένα. Αν το έκανε, θα έκανε τα πάντα για να ΜΗΝ σας απογοητεύσει. Δεν θα τον απογοήτευες επίτηδες, έτσι δεν είναι; Τότε εκείνος γιατί συνέχεια σε πληγώνει και σε ακυρώνει;

Νιώθεις να περπατάς πάνω σε τεντωμένο σχοινί.

Έχει φτάσει στο σημείο να νιώθετε άβολα μεταξύ σας. Το σεξ είναι άβολο και οι συζητήσεις σας μένουν πάνω από την επιφάνεια. Το χειρότερο είναι ότι δεν σε νοιάζει καν. Έχεις συνηθίσει αυτό το περίεργο κράμα που είναι η σχέση σου και αυτό είναι πρόβλημα. Ήρθε η ώρα να φύγετε!

Δεν είσαι η πιο ευτυχισμένη σου εκδοχή.

Αν η σχέση σας σας έχει μετατρέψει σε κάποιον πικραμένο και στεναχωρημένο άτομο, τότε δεν αξίζει να παλέψετε γι' αυτήν. Δεν σου αξίζει να είσαι δυστυχισμένη. Μερικές φορές η αγάπη δεν είναι αρκετή για να κάνει δύο ανθρώπους μακροπρόθεσμα συμβατούς. Μην παλεύετε για μια σχέση που πρέπει να επιβάλετε.

Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να είναι ευάλωτος.

Μετά από τόσο καιρό, κανένας από τους δύο δεν αισθάνεται αρκετά άνετα ώστε να είναι ευάλωτος. Μια σχέση δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς ευαλωτότητα. Ενώ μπορεί να αγαπάτε ο ένας τον άλλον, η αγάπη σας δεν είναι αρκετά βαθιά για να νιώσετε ασφάλεια. Δεν λες τίποτα, ούτε και αυτός. Τι νόημα έχει η σχέση σας αν δεν μπορείτε πραγματικά να μιλήσετε;

Υπάρχει ήδη πολύ μεγάλη ζημιά.

Είτε απάτησε είτε είπες κάτι ασυγχώρητο, μερικές φορές υπάρχει ζημιά που δεν μπορεί να επιδιορθωθεί. Μπορεί να θέλετε να παλέψετε για τα λάθη σας για να βρείτε συγχώρεση, αλλά δεν είναι πάντα δυνατό. Μερικές φορές το πιο δύσκολο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να συνειδητοποιήσεις ότι η σχέση σου δεν αξίζει για να παλέψεις να την σώσεις.

Οι φίλοι σου έχουν αμφιβολίες.

Ενεργοποίηση ειδοποίησης σχολίου! Οι φίλοι σας βλέπουν τη σχέση σας πιο ξεκάθαρη από εσάς. Σε ξέρουν, τον ξέρουν και ξέρουν πότε υπάρχει πρόβλημα. Οι φίλοι σας πιστεύουν ότι πρέπει να το παρατήσετε; Αυτό είναι ένα πολύ καθαρό σημάδι ότι η σχέση σας δεν αξίζει την ενέργεια που καταβάλλετε.

Δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της αγάπης σας.

Ο καθένας δείχνει την αγάπη του διαφορετικά. Μπορεί να εκφράσετε τη στοργή σας με λόγια και εκείνος να βασίζεται σε πράξεις. Είναι εντάξει αν δεν αγαπά με τον ίδιο τρόπο που αγαπάτε, αρκεί να ανταποκρίνεται στις συναισθηματικές σας προσδοκίες. Είναι αυτός που ψάχνεις; Αν όχι, η σχέση δεν θα σε ολοκληρώσει ποτέ όσο σκληρά κι αν παλέψεις.

Είστε αντίθετοι στην επικοινωνία.

Αντιμετωπίζει τα συναισθήματά του με αποφυγή και προτιμάτε την ανοιχτή συζήτηση. Δεν είναι περίεργο που η σχέση σας είναι μια πρόκληση. Μπορεί να νομίζετε ότι είναι ώριμο να το αντιμετωπίσετε, αλλά μπορεί να είναι χάσιμο χρόνου. Γιατί να είσαι μαζί του όταν μπορείς να είσαι με κάποιον του οποίου το στυλ επικοινωνίας συμβαδίζει με το δικό σου;

Είναι πολύ κτητικός.

Στην αρχή, νόμιζες ότι ήταν χαριτωμένο το πόσο νοιαζόταν για σένα. Αλλά τώρα καταλαβαίνεις ότι του αρέσει ο έλεγχος. Θέλει να ξέρει πού βρίσκεσαι και με ποιον είσαι γιατί είναι κτητικός. Αν και μπορεί να μην φαίνεται επικίνδυνο τώρα, θα μπορούσε να γίνει επικίνδυνο αργότερα.

Έχετε ήδη παραιτηθεί.

Ποια εφαρμογή γνωριμιών θα κατεβάσετε μόλις τελειώσει η σχέση σας; Αν απαντήσατε σε αυτήν την ερώτηση με μια πραγματική εφαρμογή, η σχέση σας δεν αξίζει να παλέψετε και το ξέρετε. Απλώς φοβάσαι να φύγεις. Θα είναι δύσκολο για λίγο, αλλά μόλις καταλαγιάσει η σκόνη, θα συνειδητοποιήσεις ότι είναι καλύτερο να είσαι μόνος παρά να κολλάς με κάποιον που κάνει τη ζωή δύσκολη.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μια κρύο μια ζέστη; Να γιατί ήρθε η ώρα να διαγράψεις τον αριθμό του

Αν εκείνος δεν ξέρει τι θέλει από σένα, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δείξε ότι εσύ ξέρεις και μην αφήσεις κανέναν να παίζει μαζί σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 κλειδιά για να νιώθετε ικανοποιημένοι στη σχέση σας

Χρήσιμες συμβουλές για έναν ευτυχισμένο γάμο ή μια μακροχρόνια υγιή σχέση

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ενδείξεις ότι μπορεί να είσαι εσύ το πρόβλημα στη σχέση σου

Στις σχέσεις, μερικές φορές αναζητούμε απαντήσεις παντού εκτός από τον εαυτό μας

Προτεινόμενα

BEAUTY NEWS

Η Pamela Anderson στην πρώτη της εμφάνιση με μακιγιάζ εδώ και καιρό είπε «ναι» σε ένα από τα κορυφαία trends της περιόδου

Δείτε την πρώτη εμφάνιση της ηθοποιού στο Met Gala, όπου έκλεψε τις εντυπώσεις με το healthy glow της

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου: Το φωτογραφικό άλμπουμ των διακοπών της μετά τον χωρισμό

Οι πρώτες διακοπές της ηθοποιού μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου

ΥΓΕΙΑ

6 ενδείξεις έλλειψης βιταμίνης D και όλα όσα μπορείς να κάνεις για την αντιμετώπισή της

Πώς να καταλάβεις ότι αντιμετωπίζεις έλλειψη μιας πολύ σημαντικής βιταμίνης και όλες οι κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσεις στη συνέχεια