Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Σιγά, κουκλίτσα μου, μην τον παρακαλέσεις κιόλας για να μείνει

Έχεις πολλούς λόγους για να μην ικετέψεις κάποιον να παραμείνει σε μια σχέση



Ξέρω ότι ακούγεται σκληρό, αλλά η ικεσία είναι εξευτελιστική. Μια συγγνώμη μπορεί, ή να του πείτε πώς νιώθετε ή να προσφερθείτε να αλλάξετε μια κακή συνήθεια θα πρέπει να είναι αρκετή εάν ένα άτομο θέλει πραγματικά να μείνει. Αν δεν είναι, αποδεχτείτε ότι η σχέση έχει τελειώσει. Τη στιγμή που θα πρέπει να τον ευγνωμονείς, ούτως ή άλλως έχει ήδη τελειώσει. Να γιατί δεν πρέπει ποτέ να παρακαλάς κανέναν να μείνει.

Δεν θα σε σεβαστεί ποτέ.

Το να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου κερδίζει σεβασμό. Η ικεσία και η παράκληση σκοτώνουν τον σεβασμό και είναι βασικά η θανατική ποινή για τη σχέση σας. Σίγουρα, μπορεί να μείνει για λίγο ακόμα, αλλά δεν θα σου δείξει ποτέ κανέναν σεβασμό και θα έχεις βρεθεί σε αδιέξοδο. Είναι πραγματικά κάποιος που θέλεις στη ζωή σας;

Θα σε θεωρήσει δεδομένη.

Μόλις καταλάβει ότι είσαι τόσο απελπισμένη για να τον κρατήσεις στη ζωή σου, θα παίρνει χωρίς να δίνει τίποτα σε αντάλλαγμα. Δεν θα είσαι ποτέ ίσος του και σύντομα θα νιώθεις μίζερα και θα εύχεσαι να φύγει. Ποτέ δεν αξίζεις να σε θεωρούν δεδομένη. Ωστόσο, αυτό ακριβώς θα συμβεί αν δεν τον αφήσεις να φύγουν, αν αυτό θέλουν ξεκάθαρα να συμβεί.

Αν πρέπει να ζητιανεύεις για αγάπη, δεν αξίζει μία...

Όποιος θες να είναι στη ζωή σου δεν θα σε κάνει να ζητιανεύεις. Στην πραγματικότητα, θα σου ζητήσουν να σταματήσεις γιατί δεν θα ήθελε ποτέ να τον ευχαριστείς ή να αισθανθείς ότι δεν είστε σε μια ισότιμη σχέση στην οποία έχει επενδύσει το ίδιο με εσάς. Όταν νιώθεις ότι το να παρακαλέσεις είναι η μόνη σου επιλογή, απλώς φύγε ή άσε τον να φύγει. Κανείς δεν αξίζει να ζητιανεύει ψίχουλα αγάπης.

Αν σε αγαπούσε, θα έμενε ούτως ή άλλως.

Αν σας αγαπούσε αληθινά, θα σου μιλούσε και θα καταλάβαινε σε τι φταίτε και πώς να το διορθώσετε. Δεν θα χρειαζόταν να ζητιανεύεις. Ίσως χρειαστεί να τους δώσεις χώρο προσωρινά, αλλά θα τα βάζατε κάτω μαζί. Θα δεσμευόσασταν και οι δύο να κάνετε την απαραίτητη δουλειά για να επαναφέρετε τα πράγματα στη σωστή κατεύθυνση.

Σε κάνει να νιώθεις αδύναμη.

Το να νοιάζεσαι για κάποιον δεν πρέπει να σε κάνει να νιώθεις αδύναμη. Θα πρέπει να σε κάνει να αισθάνεσαι πιο δυνατή, αν και πιθανότατα αυτό θα σε αγχώνει μερικές φορές. Η ικεσία αφαιρεί τη δύναμή σου και σε αφήνει γυμνή και αδύναμη. Στο τέλος, σίγουρα θα πληγωθείς.

Θα το μετανιώσεις.

Το άτομο που μένει δεν είναι κάποιος που θέλεις να είσαι μαζί του. Μπορεί να το νομίζεις τώρα, αλλά μένει μόνο επειδή πιστεύει ότι μπορεί να σας ελέγξει. Σύντομα θα μετανιώσεις που τους παρακάλεσες να μείνει. Αργότερα, θα είσαι αυτή που θα τον διώξει και θα αναρωτιέσαι γιατί σπατάλησες τόσο χρόνο και ενέργεια προσπαθώντας να πείσεις κάποιον να μείνει που δεν ανήκε καν εξαρχής στη ζωή σου.

Είσαι εντάξει μόνη σου.

Είναι τρομακτικό να αφήνεις κάποιον που αγαπάς, αλλά δεν πειράζει. Μπορεί ξαφνικά να μείνεις ελεύθερη ή να αισθάνεστε μόνη, αλλά δεν είναι το τέλος του κόσμου. Τα πας τέλεια με το να παίζεις σόλο, γι' αυτό αγκάλιασε τη νέα εκδοχή σου και μην εκλιπαρείς για κάποιον που δεν αξίζει τον χρόνο σου. Εξάλλου, δεν είναι σαν να είναι για πάντα.

Θα περιμένει από σένα να το κάνεις κάθε φορά.

Αν το κάνεις μια φορά και θα περιμένει από σένα να κάνεις το ίδιο κάθε φορά που κάτι πάει λίγο στραβά. Άργησες 15 λεπτά; Θα απειλήσει να φύγει μόνο και μόνο για να σε δει να τον παρακαλάς να μην σε αφήσει. Μην αφήσεις κάποιον να σε χρησιμοποιήσει και να σε υποβιβάσει με αυτόν τον τρόπο. Όταν παρακαλάς κάποιον να μείνει μαζί σου, συνηθίζει να έχει εξουσία πάνω σου και κανείς δεν πρέπει ποτέ να βρίσκεται σε αυτή τη θέση.

Ροκανίζει την αυτοπεποίθησή σου.

Η ικεσία έχει έναν τρόπο να αφαιρεί την αυτοπεποίθησή σου και να σε κάνει να αμφισβητείς τον εαυτό σου. Είσαι μια δυνατή, όμορφη γυναίκα. Μείνε σίγουρη και πιστή στον εαυτό σου. Θα είσαι καλά χωρίς αυτόν στη ζωή σου. Αν πρέπει να χάσεις αυτό που είσαι για να μείνει, δεν αξίζει τον κόπο.

Είναι καλύτερα να το συζητήσετε.

Είναι εύκολο να πάρεις βιαστικές αποφάσεις κατά τη διάρκεια ενός καυγά. Γι' αυτό τον παίρνεις τηλέφωνο και τους μιλάς την επόμενη μέρα. Είναι εντάξει να κάνετε αυτή την πρώτη κίνηση. Προσφερθείτε να επικοινωνείτε μεταξύ σας σαν ενήλικες και προσπαθήστε να επιλύσετε τα προβλήματά σας. Αν αυτό δεν πετύχει, ήρθε η ώρα να αποδεχτείτε ότι τελείωσε.

Μερικές φορές είναι καλύτερο να τον αφήσεις να φύγει.

Είναι το τελευταίο πράγμα που μπορεί να θέλεις αυτή τη στιγμή, αλλά η ικεσία δεν πρόκειται να το βελτιώσει. Μπορεί να μείνει τώρα και να φύγει σε μια εβδομάδα αργότερα. Προχώρησε και άφησέ τον. Αν σε αγαπά θα του λείψεις και θα σας προσφερθεί να επιλύσετε τα πράγματα. Προς το παρόν, είναι η καλύτερη επιλογή. Δεν είναι όλοι οι χωρισμοί μόνιμοι, αλλά λίγο πολύ όλοι είναι απαραίτητοι όταν συμβαίνουν.

Για λίγη μοναξιά δεν αξίζει να χάσεις τον αυτοσεβασμό σου.

Σε κανέναν δεν αρέσει να νιώθει μοναξιά, αλλά αυτή η μοναξιά μπορεί να είναι πραγματικά για καλό. Έχεις χρόνο να μάθεις περισσότερα για τον εαυτό σου και να διατηρήσεις τον αυτοσεβασμό σου. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που δεν το καταφέρνεις όταν αρχίζεις να ζητιανεύεις αγάπη. Η μοναξιά είναι πάντα καλύτερη από το να πέφτεις για οποιονδήποτε στα πατώματα.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μια κρύο μια ζέστη; Να γιατί ήρθε η ώρα να διαγράψεις τον αριθμό του

Αν εκείνος δεν ξέρει τι θέλει από σένα, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δείξε ότι εσύ ξέρεις και μην αφήσεις κανέναν να παίζει μαζί σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

5 κλειδιά για να νιώθετε ικανοποιημένοι στη σχέση σας

Χρήσιμες συμβουλές για έναν ευτυχισμένο γάμο ή μια μακροχρόνια υγιή σχέση

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ενδείξεις ότι μπορεί να είσαι εσύ το πρόβλημα στη σχέση σου

Στις σχέσεις, μερικές φορές αναζητούμε απαντήσεις παντού εκτός από τον εαυτό μας

Προτεινόμενα

CELEBS

Ιφιγένεια Αστεριάδη: Πέθανε η ηθοποιός σε ηλικία 57 ετών

Η ηθοποιός, έδωσε μια σύντομη και γενναία μάχη με τον καρκίνο